Mikä on ChatGPT?
Nykypäivän nopeatempoisessa ympäristössä työskentelevien sisällöntuotannon ammattilaisten on ymmärrettävä uusien tehokkaiden työvälineiden tärkeys. Saatavilla on jo lukuisia tekoälyä käyttäviä työkaluja, joista jokaisella on omat plussansa ja miinuksensa. Tämä Chat GPT arvostelu tarkastelee paljon puhuttua OpenAI:n ChatGPT:tä verrattuna muihin vastaaviin. Tutustumme ChatGPT:n etuihin, sen hyödyntämiseen sekä joitain vinkkejä sen oikeaan käyttöön.
Ennen kuin sukellamme eteenpäin, kerrotaan lyhyesti, mikä ChatGPT on. ChatGPT on huippuluokan AI-chatbot, joka käyttää uusinta luonnollisen kielen prosessointitekniikkaa luodakseen ihmismielen kaltaisia vastauksia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että se voi keskustella käyttäjien kanssa luonnollisella ja intuitiivisella tavalla. ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, tekstin kääntämiseen sekä sisällön luomiseen.
Kenelle ja mihin käyttöön?
ChatGPT:n selainversio on helppo ja hauska tapa luoda tekstisisältöjä mihin tahansa tarkoitukseen. Varsinaiselle sisällöntuottajalle se ei kuitenkaan ole ehkä ihanteellisin tekoälytyökalu, mutta käy nopeaksi lisäavuksi esimerkiksi pk-yritysten käyttöön. API-integraatio muiden järjestelmien kanssa tuo kuitenkin lisää buustia sovelluksen hyödyntämiseen.
Yksi ChatGPT:n tärkeimmistä ominaisuuksista on uskomaton tehokkuus. Toisin kuin ihmistyöntekijät, ChatGPT voi työskennellä ympäri vuorokauden tarjoten yrityksen asiakkaille tukea 24/7. Näin yritykset voivat tarjota korkeamman tason asiakaspalvelua ilman lisähenkilöstön palkkaamista. Lisäksi ChatGPT voi käsitellä useita keskusteluja samanaikaisesti, mikä lisää tehokkuutta entisestään.
ChatGPT voidaan ohjelmoida esittämään potentiaalisille asiakkaille sopivia kysymyksiä, mikä auttaa tunnistamaan liidejä, jotka todennäköisimmin tuottavat konversion. Lisäksi ChatGPT:tä voidaan käyttää tapaamisten buukkaamiseen tai lisätietojen antamiseen tuotteista ja palveluista.
Ominaisuudet
ChatGPT:lla on mahdollista rakentaa omia sovelluksia gpt-3.5-turbon ja gpt-4:n avulla. Sillä onnistuu perustekstien ohella esimerkiksi Python-koodit, keskusteluagenttien luonti, kielien kääntäminen sekä hahmojen simulointi videopeleihin. ChatGPT pystyy ymmärtämään ja luomaan tekstiä useilla kielillä. Tällä hetkellä siltä sujuu muun muassa espanja, ranska ja yksinkertaistettu kiina. Näiden kielten lisäksi se pystyy jossain määrin ymmärtämään ja luomaan tekstiä myös monilla muilla kielillä, mutta taitotaso voi vaihdella.
ChatGPT on kustannustehokas työväline. Henkilöstön palkkaaminen voi olla kallista, varsinkin kun otetaan huomioon koulutukseen, etuihin ja palkkoihin liittyvät kustannukset. ChatGPT:llä on sen sijaan kertaluonteiset käyttöönottokustannukset ja minimaaliset ylläpitokustannukset. Tämä tekee siitä loistavan vaihtoehdon esimerkiksi pk-yrityksille, jotka haluavat säästää rahaa, tarjoten silti erinomaista asiakaspalvelua.
Jokaisessa liiketoiminnassa on sähköpostipalvelut kovassa käytössä. Vaikka sähköposti onkin loistava viestintäväline, se voi usein olla hidasta ja hankalaa. Useiden keskustelujen seuraaminen on lisäksi vaikeaa ja se voi johtaa virheisiin. ChatGPT on paljon nopeampi ja pystyy käsittelemään useita viestiketjuja samanaikaisesti. Se mahdollistaa asiakkaiden kommunikoinnin yritysten kanssa heille sopivalla tavalla eliminoiden samalla työntekijöiden tarpeen viettää aikaa puhelimessa. Näin he voivat keskittyä muihin tehtäviin.
ChatGPT:n hyödyntäminen töissä alkaa siitä, että määritellään, mitä tehtäviä sen halutaan käsittelevän. Tämä voi sisältää asiakaspalvelua, liidien sekä erilaisten sisältöjen luomista. Kun tehtävät on määritelty, ChatGPT tulee integroida olemassa oleviin järjestelmiin. Tämä vaatii jonkin verran teknistä asiantuntemusta.
Kun ChatGPT on integroitu järjestelmiin, on se koulutettava käsittelemään määriteltyjä tehtäviä. Tämä edellyttää esimerkkejä erilaisten skenaarioiden käsittelemisestä. On tärkeää muistaa, että ChatGPT on AI-chatbot, eikä se yllä inhimilliselle viestinnän tasolle. Asianmukaisella koulutuksella se voi kuitenkin tarjota laadukasta palvelua asiakkaille.
Hinta
ChatGPT:n perusversio on ilmainen käyttää ja plusversio kustantaa 20 dollaria kuussa.
Muihin tekoälytyökaluihin verrattuna OpenAI:lla ja ChatGPT:llä tuntuu olevan hieman vaikeaselkoinen hinnoittelu. Tarjolla on useita malleja, joista jokaisella on erilaiset ominaisuudet ja hintapisteet. Hinnat ovat per 1000 tokenia, 1000 tokenia on noin 750 sanaa. Esimerkiksi 3.5-malli maksaa 0.002 dollaria per 1000 tokenia.
Kokemuksia ChatGPT:stä
Lähtökohtaisesti perus-ChatGPT on äärettömän helppo käyttää. Käytön suhteen on syytä muistaa, että ChatGPT on vain niin hyvä kuin tiedot, joilla se on koulutettu. Tämä tarkoittaa, että sitä on jatkuvasti seurattava ja päivitettävä, jotta se tarjoaa parhaan mahdollisen tuloksen. Lisäksi on tärkeää, että on olemassa suunnitelma, mikäli ChatGPT kohtaa skenaarion, jota se ei voi käsitellä. Dialogimuodon avulla ChatGPT voi vastata jatkokysymyksiin, myöntää virheensä, haastaa virheelliset tilat ja hylätä sopimattomia pyyntöjä.
Tekoälytekniikan edistyessä voimme odottaa näkevämme entistä kehittyneempiä chatbotteja, jotka pystyvät myös käsittelemään entistä monimutkaisempia tehtäviä. Odotettavissa on lisää integraatiota chatbottien ja muiden työvälineiden, kuten CRM-järjestelmien ja markkinoinnin automaatioalustojen, välillä.
Yleisten arviointien perusteella ChatGPT on saanut asteikolla 1-5 arvosanaksi vaatimattomat 3,7. Palautteiden mukaan sovellus on lupaava, mutta vaatii vielä kehittämistä. ChatGPT:n isoimmaksi kompastuskiveksi on noussut lähdepankki, joka on auttamattomasti vanhentunut ja saattaa antaa väärää tietoa.
Chat GPT arvostelu
Selaimella toimivaa ChatGPT-versiota testatessa ensimmäisenä huomaa sen olevan hyvinkin simppeli. Sovelluksen mainostama integraatio OpenAI:n API:n avulla muihin yrityksessä käytettäviin järjestelmiin on kuitenkin varmasti asia erikseen. Esille nousee myös se, että ChatGPT:n hyödyntämät lähteet ovat virheellisiä sekä epätarkkoja. Yleisesti on mainittu, ettei sovellus tiedä mitään ajankohtaisista aiheista, kuten Ukrainan konfliktista ja näin todellakin on.
ChatGPT on tekoälytyökalujen pioneeri ja varmasti osaltaan raivannut tietä kilpailijoilleenkin. Selaimella käytettävä sovellus sopii tekstien tuottamiseen, mutta ei ole niin moniulotteinen kuin moni muu vastaava työkalu. Se, mihin OpenAI ja ChatGPT kykenee muilla versioillaan, onkin sitten toinen tarina.
Tutustu lisää
- ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, liidien sekä sisällön luomiseen.
- Jasper on tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.
- Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
- Copy.ai on edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
- Rytr on suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu, joka on omalla tavallaan ehtinyt jo keikuttaa markkinoiden venettä.
- Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.
- Frase on innovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
- Browse on helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja, miltä tahansa verkkosivustolta.
- Scalenut on tekoälyyn perustuva markkinoinnin automatisointialusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä parantamaan markkinointistrategioitaan.
- Craftly kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
- Sembly AI on älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta.
- Texta on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Texta perustuu koneoppimisalgoritmeihin.
- Synthesia
- Synthesia lupaa ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita.
- Poised tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista, jonka vain käyttäjä itse näkee.
- ElevenLabs on puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.
- Mymind on tekoälyyn perustuva alusta, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta.
Aiheeseen liittyvät blogit
- Lisää tuottavuutta tehokkaasti ChatGPT-kehotteiden avulla
- Suomenkielinen tekoälysisältö – Parhaat softat suomeksi
- Miten hyödyntää tekoälyä hakukoneoptimoinnissa?
- Viisi tapaa hyödyntää tekoälyä markkinoinnissa
- Parhaat tekoälyä hyödyntävät softat markkinointidatan visualisointiin
- Tekoäly ja tekijänoikeus
- Näin luot parhaat tekoälykuvat 2024
- Midjourney – 4 tapaa käyttää sitä tehokkaasti työelämässä
- Miten tekoälyä hyödynnetään oikein sisällöntuotannossa?
Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?
Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!
Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1
Ei arvioita. Ole ensimmäinen!
Kiitos arviostasi!
Auta meitä kehittämään sisältöämme.
Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.
Yksi vastaus
Olen kokeillut maksullista versiota ja oli kiva kokeilu. Koska minulla ei ollut aikaa käyttää sitä kovin paljon, luovuin siitä.
Nyt kokeilisin ilmaista versiota, mutta koska se kysyy visa-korttia, aloin epäillä, onko kyse huijaussivustosta. Jos todellinen ilmaisversio pyytää visa-korttia, olisi se hyvä mainita ohjeissa.