Miro arvostelu

Miro-työkalun logo.

Miro toimii virtuaalisena valkotauluna, joka helpottaa opiskelija- ja työryhmien työskentelyä luomalla visuaalisen alustan ideointiin ja materiaalien kokoamiseen.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : Ilmainen
Kenelle : Opiskelija- ja työryhmät etenkin etänä
4.8/5

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Osa Softia.fi:n arvosteluista sisältää affiliate-linkkejä. Tällä ei ole vaikutusta arvosteluihin.

Mikä Miro on? 

Miro-työkalu on virtuaalinen valkotaulu, jonka avulla opiskelija- ja työryhmät voivat tehdä helposti yhteistyötä etänä. Kutsulinkillä kutsutut henkilöt voivat samanaikaisesti muokata valkotaulua mielensä mukaan lisäten esimerkiksi kuvia, videoita, tiedostoja, ajatuksia ja muistilappuja.  

Miro hinta

Miro tarjoaa käyttäjälleen yhteensä viisi hinnoittelupakettia – ilmais-, Team-, Business sekä Enterprise-versiot. Myös etenkin freelancereille ja konsulteille suunniteltu paketti Consultant Plan mahdollistaa asiakkaiden kanssa vaivattoman työskentelyn pienellä kuukausimaksulla. 

Ilmaisversiolla Miro-projektihallintatyökaluun on helppo tutustua ilman sitoutumista kuukausittaiseen maksuun. Maksuttomalla tilauksella käyttäjä saa käyttöönsä kolme täysin muokattavissa olevaa valkotaulua, jakolinkin omalle taululleen sekä lukuisia valmiita pohjia helpottamaan asioiden ja työtehtävien suunnittelua. Ilmaisversio on nimensä mukaisesti täysin ilmainen. 

Team-hinnoittelupaketilla käyttäjä saa käyttöönsä ilmaisversion ominaisuuksien lisäksi myös lukuisia muita työskentelyä helpottavia lisäominaisuuksia, kuten rajattomien valkotaulujen määrän, anonyymit ulkopuoliset valkotaulujen muokkaajat, projektit, muokattavat pohjat sekä lukuisia muita hyödyllisiä ominaisuuksia.  

Team-versio soveltuu erityisen hyvin pienemmille tiimeille työskentelyn tehostamiseen ja ideoiden jakamiseen. Version kuukausittainen hinta riippuu siitä, haluaako sovelluksen maksaa vuodeksi eteenpäin, vaiko vain joka kuukausi. Vuodeksi sitouduttaessa hinta on 8 dollaria kuukaudessa per tiimin jäsen, eli hieman alle seitsemän euroa. Kuukausittain maksettaessa hinta on hieman korkeampi, 10 dollaria per jäsen eli noin 8,5 euroa.  

Suuremmille tiimeille tarkoitettu Business-paketti kattaa edellisten pakettien ominaisuuksien lisäksi myös kertakirjautumisen (engl. Single sign-on; SSO), vierailevien muokkaajien päiväpassit sekä vierailevien muokkaajien täydet käyttöoikeudet.  

Business-paketilla on vain yksi hinta: 16 dollaria kuukaudessa, eli noin 13,50 € per tiimin jäsen. Paketti on suositeltu yli 20 jäsenen tiimeille, jolloin kokonaishinnaksi kertyisi hieman alle 300 € kuukaudessa.  

Mikäli työ- tai opiskelutiimin koko on kuitenkin yli 50 jäsentä, suositellaan Miron sivuilla kyseisille tiimeille Enterprise-pakettia. Enterprise-paketti sisältää edellisten pakettien ominaisuuksien lisäksi myös paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka liittyvät muun muassa turvallisuuden parantamiseen ja yleiseen käyttökokemukseen asiakaspalvelun avuin.  

Enterprise-paketin hinnoittelu ei ole kiinteä vaan riippuu täysin muun muassa jäsenten määrästä. Siksi kyseisen paketin halutessa tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun mahdollista tarjousta varten.  

Myös freelancereita sekä konsultteja on Miron hinnoittelussa otettu huomioon erillisen Consultant Plan -paketin myötä. Paketti tarjoaa asiakkaiden parissa työskenteleville ominaisuuksia sekä oikeuksia, jolloin asiakkaiden valkotauluilla on mahdollista vierailla helposti ja turvallisesti.  

Asiakkaiden parissa työskentelyyn suunnattu Consultant Plan maksaa noin 10 € kuukaudessa. 

Ominaisuudet

Miro Whiteboard -työkalun ominaisuudet riippuvat pitkälti käyttäjän valitsemasta paketista, mutta tietyt asiat säilyvät samana paketista riippumatta. Esimerkiksi valmiit pohjat, reaaliaikainen työskentely, tilin varmentaminen sekä Miron asiakkaita helpottamaan luoma Knowledge Base -työkalu ovat ominaisuuksia niin ilmaisversiossa kuin maksullisissa paketeissakin.  

Paketeissa suurta eroa voidaan havaita kuitenkin esimerkiksi valkotaulujen määrässä. Siinä missä ilmaisversiolla valkotauluja saa käytettäväkseen vain kolme kappaletta, on muissa maksullisissa versiossa näiden lukumäärä rajaton.  

Tietyt ominaisuudet ovat myös maksullisissa paketeissa edelleen lisämaksullisia. Näitä ominaisuuksia on kuitenkin erittäin vähän, eikä niiden käyttö ole todennäköisesti läheskään päivittäistä.  

Lisämaksullisia palveluita sisältyy niin Business-, Consultant- kuin myös Enterprise-paketteihin. 

Miro-sovelluksen käyttöliittymä.

Kenelle Miro soveltuu parhaiten?

Miro sopii esimerkiksi opiskelijoiden, sekä työtiimin väliseksi välineeksi työtehtävien suunnitteluun, ideoiden toteuttamiseen sekä yleistä ideointia varten. Valkotaulun avulla ryhmän jäsenet pääsevät jäsentelemään ideoitaan niin tekstin, kuvien kuin myös videoidenkin kautta, jolloin ideoinnista ja suunnittelusta voidaan tehdä yhä mielekkäämpää ja monipuolisempaa.  

Paketeissa on huomioitu niin pienet kuin suuretkin tiimit, tietenkin mukaan lukien myös konsultit sekä freelancerit. Pakettien monipuolisuudesta johtuen jokainen tiimi tai yksittäinen henkilö löytää varmasti itselleen sopivan vaihtoehdon niin ominaisuuksien, kuin myös budjetin kannalta.  

Miro arvostelu

Miro-työkalulla hyödynnetään perinteistä valkotaulua, kuitenkin varsin nykyaikaisesti. Etenkin etätöiden lisääntyessä tiimin väliset yhteiset ideoiden suunnittelut saattavat usein jäädä varsin vähäisiksi, mutta Miron avulla lyhyetkin yhteiset suunnittelutuokiot ovat mahdollisia ajasta ja paikasta riippumatta.  

Mikäli sovelluksen käyttö mietityttää, voi Miroa kokeilla ensin ilmaisversiolla ilman kuukausimaksua. Jos sovelluksen ilmaisversion käyttö tuntuu miellyttävältä ja kuukausimaksun takana olevat lisäominaisuudet kiinnostavat, kannattaa maksullisen paketin ostamista todellakin harkita! 

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja valkotaulu -työkaluja

Lue tekemämme arvostelu:

 • Mural on virtuaalinen työtila, joka mahdollistaa yhteistyön tekemisen etänä helpon visuaalisen käyttöliittymän avulla.
 • Conceptboard on virtuaalinen, whiteboard-tyylinen työkalu, jonka avulla yritykset ja tiimit voivat tehdä joustavasti ja tehokkaasti yhteistyötä etänä.
 • Milanote on työkalu, jota voi kutsua virtuaaliseksi työ- ja ideointitilaksi, joka taipuu moneen tarpeeseen.
 • Miro toimii virtuaalisena valkotauluna, joka helpottaa opiskelija- ja työryhmien työskentelyä luomalla visuaalisen alustan ideointiin ja materiaalien kokoamiseen.

Muita suosittuja vaihtoehtoja (arvostelu tulossa!)

 • Lucidspark virtuaalinen whiteboard-työkalu, joka mahdollistaa tehokkaan ideointi ja suunnittelytyön tekemisen etänä.
 • Creately on hyvä työkalu etänä tehtävään suunnittelutyöhön sekä brainstorim-sessioihin. Ilmaisversio on saatavilla.
 • inVision on ammattilaistason työkalu suunnittelun sekä prototyyppien tekemisen tueksi.
 • Microsoft Whiteboard on digitaalinen yhteistyöalusta tehokkaisiin kokouksiin ja osallistavaan oppimiseen.
 • Draw.io on ilmainen, selaimessa toimiva työkalu diagrammien tekemiseen.
 • Google Jamboard ilmainen Googlen tarjoama whiteboard-työkalu
 • Flinga on suomalainen helppokäyttöinen palvelu yhteisölliseen tiedonrakenteluun.

Aiheeseen liittyvä blogit

Kommunikointi tiimin kanssa etätyöaikana

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Vote count: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Pidit sisältöä hyödyllisenä

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Ikävä kuulla, ettei sisältö ollut hyödyllinen

Auta meitä kehittämään sisältöämme

Kerro missä voisimme olla parempia

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.