Mikä Signal on
Signal on vuodesta 2013 lähtien toiminut ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva pikaviestintäpalvelu. Signalissa voi jakaa viestejä, kuvia, videoita, GIF-tiedostoja sekä muitakin tiedostoja täysin ilmaiseksi. Viestit ja puhelut on täysin salattu kaikilta, myös työkalulta itseltään.
Kenelle?
- Vapaa-ajan käytössä, siviilissä. Yritykset, joissa tarvitaan toimivaa viestintää ja käytetään videopuheluita kokouksiin tai tapaamisiin. Live-esityksiin kulttuurisilla aloilla esimerkiksi korona-aikaan.
- Informaatio ja viestintä, digisointi, taiteet, viihde ja virkistys, journalismi.
Ominaisuudet
Signalissa voit jakaa viestejä, kuvia, videoita, GIF-tiedostoja sekä muitakin tiedostoja täysin ilmaiseksi. Sovellus käyttää puhelimesi verkkoyhteyttä, joten vältät tekstiviesti- ja multimediamaksut. Voit keskustella täysin vapaasti paikkakunnasta tai maasta riippuen. Signal tarjoaa ääni ja videopuhelut, eikä siihen sisälly kaukopuhelumaksuja. Voit tehdä myös ryhmiä ollaksesi yhteydessä perheeseen, ystäviin tai kollegoihisi. Signal on mainokseton, markkinointikumppaniton ja täysin seuraamaton. Voit keskittyä jakamaan tärkeät hetket sinulle tärkeiden ihmisten kanssa.
Signalin ominaisuudet ovat erittäin yksinkertaisia ja toimivia. Ajatus täysin salatusta viestintäsovelluksesta ilman mainoksia tai muita häiriötekijöitä on hyvä toiminto. Puhumattakaan siitä, että se on täysin ilmainen. Signal mainostaa olevansa voittoa tavoittelematon. Signal ei ole omien sanojensa mukaan sidoksissa suuriin teknologia yrityksiin. Heidän kehitystään tuetaan apurahoin ja lahjoituksin.
Signal kunnioittaa käyttäjien yksityisyyttä ja kehittää käyttäjää kunnioittavaa teknologiaa. He kertovat haluavansa suojella sananvapautta ja mahdollistaa turvallinen globaali viestintä. Töiden tekeminen kotoa käsin on lisääntymässä, joten Signal toimii myös siihen tarkoitukseen hyvin. Signal puhuu myös mahdollisuudesta tehdä omaperäistä työtä.
Etusivulle on jaettu joidenkin tunnettujen henkilöiden kiitettävän tason arvosteluja. Esimerkiksi Oscar-palkinnon voittanut elokuvantekijä ja journalisti Laura Poitras ja Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey ylistävät Signalia maasta taivaisiin. Heillä on myös blogi, työtarjoukset ja lahjoitusosio. Lahjoitusosio kuvastaa vapaehtoisuutta.
Hinta
Kuten useimmat viestintäsovellukset, myös Signal on täysin ilmainen. Sen taustalla on voittoa tavoittelematon organisaatio, ja sen toiminta perustuu täysin lahjoituksille ja apurahalle. Lahjoitus-kohdassa näkyvät vaihtoehtoiset summat ja maksutavat. Voit maksaa joko kertaluontoisesti tai kuukausittain. Osiossa kerrotaan, kuinka käyttäjän panos voi auttaa yläpitämään salaista viestintää, mutta maksaminen on täysin vapaaehtoista. Osiossa on annettu selkeät ohjeet ja kerrotaan, kuinka edetä.
Signal kokemuksia
Signalin käyttäjät ovat pitäneet työkalua helppokäyttöisenä. Sen on koettu sisältävän kaikki tarpeelliset ohjelmat ja palvelut sisäänrakennettuina. He ovat myös tyytyväisiä siihen, että keskustelut salataan täysin. Kuitenkin Signalin tapa ilmoittaa viesteistä on koettu ärsyttäväksi, kuten myös se, että puhelinnumero on jouduttu vahvistamaan vain muutaman päivän välein.
Arvostelu ja yhteenveto
Signal on viestintäpalvelu, josta ei jäänyt epäselväksi, että heidän ensisijainen arvonsa on ehdoton yksityisyys sen käyttäjille ja kuinka he arvostavat globaalia sananvapautta. Signal vaikuttaa todella erilaiselta verrattuna moniin muihin vastaaviin palveluihin.
Sivuston lahjoitusosiolla mahdollistetaan tukeminen tarjotulle palvelulle, mutta käyttö ei kuitenkaan edellytä maksua. Blogikirjoitukset ovat usein mukavaa luettavaa ja sieltä näkee, mitä on meneillään kyseisellä taholla. Heti ensimmäisenä tarjotaan etusivulla tunnettujen ihmisten arvosteluja, mikä lisää luotettavuutta.
Tutustu lisää
Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.
Suositut vaihtoehdot yritysviestintään
Lue tekemämme arvostelu:
- Microsoft Teams sopii hyvin sekä kuluttajan että yrityksen käyttöön. Työkalu helpottaa työntekoa, sillä voit tehdä töitä missä ja milloin vain.
- Zoom on monipuolinen ja tehokas videoviestintäsovellus, jota käytetään laajasti niin oppilaitoksissa, yrityksissä kuin yksityishenkilöiden välisessä viestinnässä.
- Slack avulla avulla työntekijät voivat lähettää sisäisiä viestejä. Viestisovellus toimii niin reaaliajassa kuin asynkronisestikin, mikä tekee siitä hyvän työkalun hybridi- ja etätyöympäristöihin.
- Flinga on suomalainen pilvipalvelu, joka on suunniteltu yhteisölliseen työskentelyyn ja opiskeluun.
- Mural on virtuaalinen työtila, joka mahdollistaa yhteistyön tekemisen etänä helpon visuaalisen käyttöliittymän avulla.
- Milanote on työkalu, jota voi kutsua virtuaaliseksi työ- ja ideointitilaksi, joka taipuu moneen tarpeeseen.
- Conceptboard on virtuaalinen, whiteboard-tyylinen työkalu, jonka avulla yritykset ja tiimit voivat tehdä joustavasti ja tehokkaasti yhteistyötä etänä.
- Howspace on yhteistyöalusta koulutusten, tapahtumien, työpajojen ja muun yhteistoiminnan digitaaliseen fasilitointiin.
Muita suosittuja vaihtoehtoja (arvostelu tulossa!)
- Piiri-sovellus Piiri-sovelluksella tavoitat helposti jokaisen työntekijän ja parannat työyhteisön vuorovaikutusta.
Aiheeseen liittyvä blogit
Projektinhallintatyökalu – 8 suosittua vaihtoehtoa esittelyssä
Kommunikointi tiimin kanssa etätyöaikana
Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?
Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!
Keskimääräinen arvio 4.3 / 5. Arvioiden määrä: 8
Ei arvioita. Ole ensimmäinen!
Kiitos arviostasi!
Auta meitä kehittämään sisältöämme.
Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.