Mikä Slack on
Slack on yritysviestintään tarkoitettu sovellus, jonka avulla työntekijät voivat lähettää sisäisiä viestejä. Viestisovellus toimii niin reaaliajassa kuin asynkronisestikin, mikä tekee siitä hyvän työkalun hybridi- ja etätyöympäristöihin. Slackissa voi lähettää uusia viestejä, vastata aiempiin viesteihin, lisätä emojia ilmaisemaan reaktioita viesteihin tai kommentteihin sekä käyttää @-merkkiä ennen henkilön nimeä kiinnittääkseen hänen huomionsa. Siellä voi myös lukea sisältöä eri aiheista tai etsiä kanavilta mainintaa tietystä sanasta tai lauseesta.
Kenelle?
- Yrityksille, joissa tarvitaan tehokasta tiimiviestintää
- Yrityskulttuureihin, joissa ollaan valmiita perehdyttämään käyttäjät
- Tiimeille, joissa on tarvetta reaaliaikaiselle viestinnälle
- Osittain tai kokonaan etätyöhön keskittyville yrityksille
- Yrityksille tai projekteille, joissa tarvitaan omia kanavia eri ryhmille
- Tiimeille, joissa tarvitaan ääni- ja videopuheluja
Ominaisuudet
Perinteisten viestintätoimintojen lisäksi Slack tuo säännöllisesti käyttöön uusia ominaisuuksia. Sovelluksen viimeisimpiin uudistuksiin lukeutuu Slack Huddles, jonka avulla kuka tahansa kanavan tai ryhmäviestin jäsenistä voi nopeasti kutsua kaikki kyseisessä tilassa olevat liittymään ääni- tai videopuheluun. Tämä kehittää nopeaa ja epävirallista suullista viestintää ryhmien välillä. Toiminnosta voi olla hyötyä tilanteissa, joissa vaaditaan suurehkolta joukolta nopeaa reagointia/tavoitettavuutta.
Slack Connect -ominaisuuden käyttö on rajoitettu ainoastaan maksullisien tilien käyttäjille tileille. Voit kutsua ihmisiä, jotka eivät kuulu ennestään Slack-ryhmään keskustelemaan kanssasi suoraan. Ajoitetulla viestien lähetyksellä voit ajoittaa viestien lähettämisen haluamaasi päivämäärään ja aikaan. Tästä on hyötyä etenkin, mikäli oma työpäivä venyy pitkäksi ja haluat lähestyä vastaanottajaa mieluummin toimistotuntien sisällä.
Slack teki merkittäviä muutoksia myös sovellukseensa yksinkertaistaakseen käyttöliittymäänsä vuonna 2020. Yhtenä tärkeimmistä syistä tälle oli maailmanlaajuinen COVID-19-pandemia. Etätyöskentely lisääntyi pandemian myötä voimakkaasti lähes kaikilla aloilla, mikä toi myös Slackille paljon uusia käyttäjiä. Koska useat ihmiset alkoivat käyttää työkalua ensimmäistä kertaa, Slack halusi pystyä tarjoamaan viestintäsovelluksen, jonka käyttö olisi mahdollisimman yksinkertaista ja jonka käytön aloittamiseen saa tarvittaessa tukea.
Slack-kanava on ikään kuin huone, jossa keskustellaan tietystä aiheesta. Henkilön tulessa sovellukseen ensimmäistä kertaa, hän näkee kanavaluettelon vasemmalla. Jotkut kanavat ovat avoimia kaikille, kun taas toiset ovat vain kutsutuille ja ne on piilotettu näkyvistä. Jokaisella kanavalla on nimi, joka kuvaa chat-huoneen aihetta. Jokaiselle osastolle tai projektille voi esimerkiksi olla oma kanava sekä muutama kanava yleisille aiheille.
Hinta
Slackilla on ilmainen vaihtoehto sekä kaksi eri tasoista maksullista versiota nimeltä Pro (6,25 €/kk) ja Business (11,75 €/kk). Sillä on myös Enterprise-tili, jossa on mukautettu hinnoittelu. Maksullisissa versioissa Slack veloittaa vain aktiivisista jäsenistä. Ilmaisessa versiossa tilillä voi olla rajaton määrä jäseniä, mutta sillä on muita rajoituksia. Puheluissa voi olla kerrallaan vain kaksi henkilöä ja tiedostojen lataus on rajoitettu 5 Gt/ ladattuja tiedostoja koko tiimissä.
Slack kokemuksia
Slack on saanut käyttäjiltä kehuja tyylistään ja toimivuudestaan. Slackia on kuvattu helpoksi ja jopa hauskaksi käyttää, ja sen avulla voi hallita useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Jotkut ovat kuitenkin kritisoineet sitä, kuinka keskustelut pirstoutuvat usealle kanavalle, jolloin kokonaisuus on sekava ja keskustelujen löytäminen vaikeaa.
Arvostelu ja yhteenveto
Slack on verrattaen kepeä ja hyvä viestintäpalvelu. Maksullisissa versioissa hyvänä puolena on esimerkiksi Business+-version tallennustila 20Gt henkilöä kohti. Siinä on myös käytössä 24/7-tukipalvelu neljän tunnin vastausajalla. Slackin hyviksi puoliksi voidaan lukea myös sen useat uudet ominaisuudet, jotka pyrkivät vastaamaan käyttäjien tarpeisiin aktiivisesti. Huonona puolena Slackissa on sen hinta, joka on hiukan kalliimpi kuin joillakin muilla vastaavilla sovelluksilla.
Yksi ongelma suunnittelussa on, että ne voivat hukkua helposti näkyvistä. Sovelluksessa ei ole yksinkertaista tapaa merkitä, että haluat seurata kaikkia kysymykseen tulevia vastauksia. Voit aloittaa ketjun tai lisätä kommentin jo olemassa olevaan viestiketjuun, jolloin saat automaattisesti ilmoituksia tulevista vastauksista, mikä ei kuitenkaan aja täysin samaa asiaa.
Tutustu lisää
Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.
Suositut vaihtoehdot yritysviestintään ja yhteistyöhön
Lue tekemämme arvostelu:
- Microsoft Teams sopii hyvin sekä kuluttajan että yrityksen käyttöön. Työkalu helpottaa työntekoa, sillä voit tehdä töitä missä ja milloin vain.
- Zoom on monipuolinen ja tehokas videoviestintäsovellus, jota käytetään laajasti niin oppilaitoksissa, yrityksissä kuin yksityishenkilöiden välisessä viestinnässä.
- Flinga on suomalainen pilvipalvelu, joka on suunniteltu yhteisölliseen työskentelyyn ja opiskeluun.
- Signal on vuodesta 2013 lähtien toiminut ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva pikaviestintäpalvelu.
- Mural on virtuaalinen työtila, joka mahdollistaa yhteistyön tekemisen etänä helpon visuaalisen käyttöliittymän avulla.
- Milanote on työkalu, jota voi kutsua virtuaaliseksi työ- ja ideointitilaksi, joka taipuu moneen tarpeeseen.
- Conceptboard on virtuaalinen, whiteboard-tyylinen työkalu, jonka avulla yritykset ja tiimit voivat tehdä joustavasti ja tehokkaasti yhteistyötä etänä.
- Howspace on yhteistyöalusta koulutusten, tapahtumien, työpajojen ja muun yhteistoiminnan digitaaliseen fasilitointiin.
Muita suosittuja vaihtoehtoja (arvostelu tulossa!)
- Piiri-sovellus Piiri-sovelluksella tavoitat helposti jokaisen työntekijän ja parannat työyhteisön vuorovaikutusta.
Aiheeseen liittyvä blogit
Digitaalinen fasilitointi – kuinka löytää oikea ohjelmisto?
Projektinhallintatyökalu – 8 suosittua vaihtoehtoa esittelyssä
Kommunikointi tiimin kanssa etätyöaikana
Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?
Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!
Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1
Ei arvioita. Ole ensimmäinen!
Kiitos arviostasi!
Auta meitä kehittämään sisältöämme.
Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.