Writesonic arvostelu

Writesonic logo

Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti. Alusta on suunniteltu auttamaan sisällöntuottajia säästämään aikaa ja rahaa sekä samalla luomaan sisältöä, joka on mukaansatempaavaa ja täsmällistä.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 12,67 dollaria / kk, vuosiveloitus
Kenelle : Copywritereille, freelancereille, sisällöntuottajille
4.8/5

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä on Writesonic?

Nopeutuneen digitalisaation myötä ammattimaiset sisällöntuottajat etsivät aina tapoja olla tehokkaampi ja tuottavampi. Viimeisimpänä työkaluna on kiinnostusta laajasti herättänyt tekoäly (AI) sekä siihen tukeutuvat, erilaiset sovellukset. Writesonic on yksi näistä tekoälysovelluksista. Tämä Writesonic arvostelu sisältää katsauksen aiheeseen.

Kyseessä on sisällöntuotantoalusta, joka valjastaa tekoälyn voiman korkealaatuisen sisällön tuottamiseen. Writesonic käyttää luonnollisen kielen prosessointia (NLP) analysoimaan olemassa olevaa sisältöä ja luomaan uutta sisältöä löytämiensä mallien perusteella.

Luonnollisen kielen prosessointi, eli NLP, natural language processing, tarkoittaa metodia, jolla tietokoneita opetetaan ymmärtämään ihmisten tapaa kirjoittaa ja puhua. NLP on ollut olemassa jo yli 50 vuoden ajan ja sen juuret ovat kielitieteen alalla. Näitä sovelluksia hyödynnetään monella eri alalla, mukaan lukien lääketieteellinen tutkimus ja hakukoneet. Kuten ihmiset, tekoäly käyttää aivojaan ja oppii lukemalla ja kuuntelemalla. Sen jälkeen se muuttaa oppimansa koodiksi, jota tietokone voi ymmärtää.

Kenelle ja mihin käyttöön?

Tekoälyä voidaan käyttää sisällön luomiseen monin eri tavoin, kuten esimerkiksi hyödyntää olemassa olevan sisällön kaavojen tunnistamiseen sekä uuden sisällön luomiseen näiden perusteella. Tätä voidaan käyttää sisällön luomiseen kaikessa blogikirjoituksista tutkimusartikkeleihin.

Tekoäly voi analysoida olemassa olevaa sisältöä ja parantaa sitä. Siitä on erityisen paljon hyötyä sisällöntuottajille, jotka haluavat varmistaa, että heidän sisältönsä on täsmällistä ja ajantasaista. Tekoälyä voidaan myös valjastaa ideoimaan uutta sisältöä ja ehdottamaan tapoja tehdä olemassa olevasta sisällöstä kiinnostavampaa. Writesonicin kohdalla sen käyttö on äärettömän helppoa ja asetukset ovat nopeasti vaihdettavissa. Se on hyödynnettävissä yritystoiminnassa monilla eri alueilla.

Yrityksen copywriterit

Yritykset, jotka tarvitsevat säännöllisesti tekstejä verkkokauppaan, blogiin tai esityksiin, Writesonic pystyy helpottamaan copywritereiden työtehtäviä. Kun tekoäly hoitaa liukuhihnamaiset työt, pystyy copywriter keskittymään muihin projekteihin. Tekstien pituuden voi määritellä ja tarvittaessa poimia niistä vain ns. parhaat päältä käyttöön.

Freelancerit

Freelancerina toimiville sisällöntuottajille ja toimittajille Writesonic toimii lisäkäsinä. Kun tekstejä pystyy tuottamaan enemmän ja lyhyemmässä ajassa, on mahdollista ottaa enemmän työtehtäviäkin. Koska Writesonic hyödyntää internetiä lähteinä, on kuitenkin aina syytä tarkistaa, että kriittisimmät faktat pitävät paikkansa. Se onkin yksi tekoälysovellusten heikkouksista. Freelancerille Writesonicin kaltainen työkalu auttaa erityisesti tekstien pohjien teossa. Silti on syytä muistaa, että Writesonic harvoin pystyy itsekseen tuottamaan täysin valmista tekstiä.

Kaikkeen sisällöntuottamiseen

Liiketoiminnan ohella Writesonic on kaikkien saatavilla ja käytettävissä mihin tahansa sisällöntuottamiseen. Sosiaalisen median vaikuttajille tai harrastebloggaajille Writesonic antaa palikat tehokkaaseen sisältöjen luomiseen myös silloin, kun aika on kortilla. Tekstien tuottaminen ei ole ikinä ollut näin helppoa ja se tulee varmasti vielä tästä kehittymään!

Kaksi koiraa ajaa polkupyörällä rannalla.
Writesonicia pyydettiin luomaan kuva, jossa kaksi jackrussellinterrieriä ajaa tandempyörällä rannalla. Aika onnistunut teos!

Ominaisuudet

Writesonicissa on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä tehokkaan sisällöntuotantovälineen. Yksi hyödyllisimmistä ominaisuuksista on sen kyky luoda sisältöä lyhyessä ajassa. Writesonic voi luoda sisältöä vain muutamalla klikkauksella ja se on suunniteltu helppokäyttöiseksi. Sovellus osaa lisäksi generoida kuvia ohjeiden mukaisesti.

Sisällöntuottajat vain syöttävät aiheensa ja Writesonic luo sisältöä olemassa olevasta materiaalista löytämiensä mallien perusteella. Alustan avulla sisällöntuottajat voivat myös muokata sisältöä omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Tarjolla olevista templateista löytyy valikot esimerkiksi artikkeliotsikoiden luontiin, työkalut somemainoksia varten, niin sanottu “lauseiden lihottaja”, joka osaa kasvattaa lauseita mielenkiintoisemmaksi sekä ChatSonic, joka vastaa yleisesti tunnetuksi tullutta ChatGPT:tä.

Writesonic käyttää tekoälyä sisällön analysointiin ja ehdottaa tapoja parantaa sitä. Tähän sisältyy uusien ideoiden ehdottaminen sekä lauseiden uudelleenmuotoilu. Sisällöntuottajat voivat sitten hyväksyä tai hylätä ehdotukset ja varmistaa, että sisältö vastaa heidän vaatimuksiaan. Sovellus tallentaa kaikki aiemmat tuotokset history-kansioon.

Writesonic voi luoda monenlaista sisältöä, kuten blogikirjoituksia, artikkeleita, ohjeita ja paljon muuta. Sisällöntuottajat voivat käyttää Writesonicia sisällön luomiseen verkkosivustoille, sosiaaliseen mediaan ja muille digitaalisille alustoille. Sisältöä on mahdollista luoda millä tahansa kielellä. Tämä tekee siitä ihanteellisen työkalun niille sisällöntuottajille, joiden on tuotettava sisältöä useilla kielillä.

Hinta

Writesonicin hinta määrittyy tilauksen mukaisesti sanamäärän sekä niiden laadun perusteella. Laadut ovat economy, average, good ja premium. Näistä artikkelimuotoiseen sisältöön on suositeltava käytettäväksi good- ja premium-tasoja, jotta teksteissä säilyy laatu.

Maksuton kokeilu sisältää 10 000 premium-sanaa. Muuten tilausten hinnat vaihtelevat vuositilauksena 12,67 dollarista (100 000 sanaa) 666 dollariin (6 miljoonaa sanaa) per kuukausi. Saatavilla on myös kustomoitu tilaus ja kuukausiveloituksella hinnat ovat hieman korkeammat. Tällä hetkellä käytettävissä on yli 25 kieltä, mukaan lukien suomi, ruotsi ja viro.

Kokemuksia Writesonicista

Writesonic on saanut paljon positiivista palautetta sisällöntuottajilta. Monet ovat kehuneet alustaa sen helppokäyttöisyydestä ja sen tuottaman sisällön laadusta. Kaiken kaikkiaan sisällöntuottajat ovat pitäneet Writesonicia arvokkaana työkaluna sisällön luomiseen. Se on tehokas väline sisällön nopeaan ja tehokkaaseen tuottamiseen.

Virallisten palautteiden perusteella Writesonic on saanut numeroksi asteikolla 1-5 arvosanan 4,8. Monilla on sovellus päivittäisessä käytössä ja sillä saadaan tuotetuksi materiaalia käsikirjoituksista artikkeleiden aiheisiin ja hakukoneoptimointiin. Writesonic on helposti muokattavissa sellaiseksi avuksi kuin juuri sillä hetkellä on tarve. Se säästää sisällöntuottajan aikaa, kun pohjaa voi luomisen jälkeen muokata ja kasvattaa vaadittuun suuntaan. Muihin tekoälysovelluksiin verrattuna Writesonic myös käyttää kaikkein tuoreimpia lähteitä.

Tekoälyllä on potentiaalia mullistaa sisällöntuotanto. Se on ihanteellinen työkalu kaikille, jotka haluavat hyödyntää tekoälyn voimaa luodakseen sisältöä, joka on sekä täsmällistä että kiinnostavaa. Tekoäly voi myös auttaa alentamaan kustannuksia, sillä sisältöä voidaan tuottaa murto-osalla niistä kustannuksista, joita aiheutuisi freelancerin tai sisällöntuottajatoimiston palkkaamisesta. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei tekoäly pysty samanlaisiin muokkauksiin ja luovaan ajatteluun kuin ihmiskollega. Tekoäly on hyvä työkalu, muttei varsinainen kirjoittaja.

Writesonic arvostelu

Tekoälysovellukset kehittyvät huimaa vauhtia, siksi on relevanttia tarkistaa uusien päivitysten myötä, mitä uusia ominaisuuksia sovellukseen on tullut. Tällä hetkellä esimerkiksi Writesonic on äärettömän kätevä työkalu sisällöntuotantoon, mutta lähinnä nimenomaan vain avuksi. Täysin valmiita artikkeleita se ei vielä kykene, ainakaan suomeksi, tuottamaan. Myös englannin kielisissä teksteissä on paljon toistoa.

Writesonic on hyödyllinen silloin, kun tekstejä joutuu tuottamaan suuria määriä ja nopealla tahdilla. Kaikesta huolimatta tekstit on syytä käydä läpi ja varautua poimimaan sieltä käytettävissä olevat sisällöt. Sovellus onkin parhaimmillaan luodessaan pohjia, joita sisällöntuottaja pystyy omien tavoitteiden mukaan rakentamaan eteenpäin. Yksi Writesonicin vahvuuksista on se, että se käyttää tuoreita lähteitä. Kuitenkin lähteet saattavat olla alunperinkin virheellisiä, eli jos ei halua ikäviä asiavirheitä, faktat kannattaa vielä tuplatarkistaa.

Writesonic on ehdottomasti yksi tämän hetken markkinoiden parhaimmista AI-sisältösovelluksista, jota voi rehellisesti suositella.

Tutustu lisää

Lue lisää tekoälystä.

 • ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, tekstin kääntämiseen sekä sisällön luomiseen.
 • Jasper on tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.
 • Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
 • Copy.ai on edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
 • Rytr on suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu, joka on omalla tavallaan ehtinyt jo keikuttaa markkinoiden venettä. 
 • Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.
 • Frase on innovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
 • Browse on helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja, miltä tahansa verkkosivustolta.
 • Scalenut on tekoälyyn perustuva markkinoinnin automatisointialusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä parantamaan markkinointistrategioitaan. 
 • Craftly kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
 • Sembly AI on älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta. 
 • Texta on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Texta perustuu koneoppimisalgoritmeihin.
 • Synthesia
 • Synthesia lupaa ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita.
 • Poised tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista, jonka vain käyttäjä itse näkee.
 • ElevenLabs on puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.
 • Mymind on tekoälyyn perustuva alusta, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta. 

Aiheeseen liittyvät blogit

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4.5 / 5. Arvioiden määrä: 2

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.