Mikä on Writesonic?
Nopeutuneen digitalisaation myötä ammattimaiset sisällöntuottajat etsivät aina tapoja olla tehokkaampi ja tuottavampi. Viimeisimpänä työkaluna on kiinnostusta laajasti herättänyt tekoäly (AI) sekä siihen tukeutuvat, erilaiset sovellukset. Writesonic on yksi näistä tekoälysovelluksista. Tämä Writesonic arvostelu sisältää katsauksen aiheeseen.
Kyseessä on sisällöntuotantoalusta, joka valjastaa tekoälyn voiman korkealaatuisen sisällön tuottamiseen. Writesonic käyttää luonnollisen kielen prosessointia (NLP) analysoimaan olemassa olevaa sisältöä ja luomaan uutta sisältöä löytämiensä mallien perusteella.
Luonnollisen kielen prosessointi, eli NLP, natural language processing, tarkoittaa metodia, jolla tietokoneita opetetaan ymmärtämään ihmisten tapaa kirjoittaa ja puhua. NLP on ollut olemassa jo yli 50 vuoden ajan ja sen juuret ovat kielitieteen alalla. Näitä sovelluksia hyödynnetään monella eri alalla, mukaan lukien lääketieteellinen tutkimus ja hakukoneet. Kuten ihmiset, tekoäly käyttää aivojaan ja oppii lukemalla ja kuuntelemalla. Sen jälkeen se muuttaa oppimansa koodiksi, jota tietokone voi ymmärtää.
Kenelle ja mihin käyttöön?
Tekoälyä voidaan käyttää sisällön luomiseen monin eri tavoin, kuten esimerkiksi hyödyntää olemassa olevan sisällön kaavojen tunnistamiseen sekä uuden sisällön luomiseen näiden perusteella. Tätä voidaan käyttää sisällön luomiseen kaikessa blogikirjoituksista tutkimusartikkeleihin.
Tekoäly voi analysoida olemassa olevaa sisältöä ja parantaa sitä. Siitä on erityisen paljon hyötyä sisällöntuottajille, jotka haluavat varmistaa, että heidän sisältönsä on täsmällistä ja ajantasaista. Tekoälyä voidaan myös valjastaa ideoimaan uutta sisältöä ja ehdottamaan tapoja tehdä olemassa olevasta sisällöstä kiinnostavampaa. Writesonicin kohdalla sen käyttö on äärettömän helppoa ja asetukset ovat nopeasti vaihdettavissa. Se on hyödynnettävissä yritystoiminnassa monilla eri alueilla.
Yrityksen copywriterit
Yritykset, jotka tarvitsevat säännöllisesti tekstejä verkkokauppaan, blogiin tai esityksiin, Writesonic pystyy helpottamaan copywritereiden työtehtäviä. Kun tekoäly hoitaa liukuhihnamaiset työt, pystyy copywriter keskittymään muihin projekteihin. Tekstien pituuden voi määritellä ja tarvittaessa poimia niistä vain ns. parhaat päältä käyttöön.
Freelancerit
Freelancerina toimiville sisällöntuottajille ja toimittajille Writesonic toimii lisäkäsinä. Kun tekstejä pystyy tuottamaan enemmän ja lyhyemmässä ajassa, on mahdollista ottaa enemmän työtehtäviäkin. Koska Writesonic hyödyntää internetiä lähteinä, on kuitenkin aina syytä tarkistaa, että kriittisimmät faktat pitävät paikkansa. Se onkin yksi tekoälysovellusten heikkouksista. Freelancerille Writesonicin kaltainen työkalu auttaa erityisesti tekstien pohjien teossa. Silti on syytä muistaa, että Writesonic harvoin pystyy itsekseen tuottamaan täysin valmista tekstiä.
Kaikkeen sisällöntuottamiseen
Liiketoiminnan ohella Writesonic on kaikkien saatavilla ja käytettävissä mihin tahansa sisällöntuottamiseen. Sosiaalisen median vaikuttajille tai harrastebloggaajille Writesonic antaa palikat tehokkaaseen sisältöjen luomiseen myös silloin, kun aika on kortilla. Tekstien tuottaminen ei ole ikinä ollut näin helppoa ja se tulee varmasti vielä tästä kehittymään!
Ominaisuudet
Writesonicissa on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä tehokkaan sisällöntuotantovälineen. Yksi hyödyllisimmistä ominaisuuksista on sen kyky luoda sisältöä lyhyessä ajassa. Writesonic voi luoda sisältöä vain muutamalla klikkauksella ja se on suunniteltu helppokäyttöiseksi. Sovellus osaa lisäksi generoida kuvia ohjeiden mukaisesti.
Sisällöntuottajat vain syöttävät aiheensa ja Writesonic luo sisältöä olemassa olevasta materiaalista löytämiensä mallien perusteella. Alustan avulla sisällöntuottajat voivat myös muokata sisältöä omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Tarjolla olevista templateista löytyy valikot esimerkiksi artikkeliotsikoiden luontiin, työkalut somemainoksia varten, niin sanottu “lauseiden lihottaja”, joka osaa kasvattaa lauseita mielenkiintoisemmaksi sekä ChatSonic, joka vastaa yleisesti tunnetuksi tullutta ChatGPT:tä.
Writesonic käyttää tekoälyä sisällön analysointiin ja ehdottaa tapoja parantaa sitä. Tähän sisältyy uusien ideoiden ehdottaminen sekä lauseiden uudelleenmuotoilu. Sisällöntuottajat voivat sitten hyväksyä tai hylätä ehdotukset ja varmistaa, että sisältö vastaa heidän vaatimuksiaan. Sovellus tallentaa kaikki aiemmat tuotokset history-kansioon.
Writesonic voi luoda monenlaista sisältöä, kuten blogikirjoituksia, artikkeleita, ohjeita ja paljon muuta. Sisällöntuottajat voivat käyttää Writesonicia sisällön luomiseen verkkosivustoille, sosiaaliseen mediaan ja muille digitaalisille alustoille. Sisältöä on mahdollista luoda millä tahansa kielellä. Tämä tekee siitä ihanteellisen työkalun niille sisällöntuottajille, joiden on tuotettava sisältöä useilla kielillä.
Hinta
Writesonicin hinta määrittyy tilauksen mukaisesti sanamäärän sekä niiden laadun perusteella. Laadut ovat Free, Chatsonic, Individual ja Standard. Näistä artikkelimuotoiseen sisältöön on suositeltava käytettäväksi individual- ja standard-tasoja, jotta teksteissä säilyy laatu.
Writesonic tarjoaa useita hinnoittelupaketteja. Ilmainen paketti antaa 25 krediittiä. Chatsonic maksaa 12 dollaria kuukaudessa vuosimaksulla tai 15 dollaria kuukaudessa kuukausimaksulla ja sisältää rajattoman määrän AI-chat-ominaisuuksia. Individual paketti maksaa 16 dollaria kuukaudessa vuosimaksulla tai 20 dollaria kuukausittain ja sisältää 50 krediittiä.
Lisäksi tarjolla on paketteja suuremmille tiimeille. Ammattilaispaketti maksaa 199 dollaria kuukaudessa vuosimaksulla ja sisältää 3000 krediittiä. Tarkemmat tiedot löytyvät Writesonicin verkkosivuilta.
Kokemuksia Writesonicista
Writesonic on saanut paljon positiivista palautetta sisällöntuottajilta. Monet ovat kehuneet alustaa sen helppokäyttöisyydestä ja sen tuottaman sisällön laadusta. Kaiken kaikkiaan sisällöntuottajat ovat pitäneet Writesonicia arvokkaana työkaluna sisällön luomiseen. Se on tehokas väline sisällön nopeaan ja tehokkaaseen tuottamiseen.
Virallisten palautteiden perusteella Writesonic on saanut numeroksi asteikolla 1-5 arvosanan 4,8. Monilla on sovellus päivittäisessä käytössä ja sillä saadaan tuotetuksi materiaalia käsikirjoituksista artikkeleiden aiheisiin ja hakukoneoptimointiin. Writesonic on helposti muokattavissa sellaiseksi avuksi kuin juuri sillä hetkellä on tarve. Se säästää sisällöntuottajan aikaa, kun pohjaa voi luomisen jälkeen muokata ja kasvattaa vaadittuun suuntaan. Muihin tekoälysovelluksiin verrattuna Writesonic myös käyttää kaikkein tuoreimpia lähteitä.
Tekoälyllä on potentiaalia mullistaa sisällöntuotanto. Se on ihanteellinen työkalu kaikille, jotka haluavat hyödyntää tekoälyn voimaa luodakseen sisältöä, joka on sekä täsmällistä että kiinnostavaa. Tekoäly voi myös auttaa alentamaan kustannuksia, sillä sisältöä voidaan tuottaa murto-osalla niistä kustannuksista, joita aiheutuisi freelancerin tai sisällöntuottajatoimiston palkkaamisesta. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei tekoäly pysty samanlaisiin muokkauksiin ja luovaan ajatteluun kuin ihmiskollega. Tekoäly on hyvä työkalu, muttei varsinainen kirjoittaja.
Writesonic arvostelu
Tekoälysovellukset kehittyvät huimaa vauhtia, siksi on relevanttia tarkistaa uusien päivitysten myötä, mitä uusia ominaisuuksia sovellukseen on tullut. Tällä hetkellä esimerkiksi Writesonic on äärettömän kätevä työkalu sisällöntuotantoon, mutta lähinnä nimenomaan vain avuksi. Täysin valmiita artikkeleita se ei vielä kykene, ainakaan suomeksi, tuottamaan. Myös englannin kielisissä teksteissä on paljon toistoa.
Writesonic on hyödyllinen silloin, kun tekstejä joutuu tuottamaan suuria määriä ja nopealla tahdilla. Kaikesta huolimatta tekstit on syytä käydä läpi ja varautua poimimaan sieltä käytettävissä olevat sisällöt. Sovellus onkin parhaimmillaan luodessaan pohjia, joita sisällöntuottaja pystyy omien tavoitteiden mukaan rakentamaan eteenpäin. Yksi Writesonicin vahvuuksista on se, että se käyttää tuoreita lähteitä. Kuitenkin lähteet saattavat olla alunperinkin virheellisiä, eli jos ei halua ikäviä asiavirheitä, faktat kannattaa vielä tuplatarkistaa.
Writesonic on ehdottomasti yksi tämän hetken markkinoiden parhaimmista AI-sisältösovelluksista, jota voi rehellisesti suositella.
Tutustu lisää
- ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, tekstin kääntämiseen sekä sisällön luomiseen.
- Jasper on tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.
- Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
- Copy.ai on edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
- Rytr on suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu, joka on omalla tavallaan ehtinyt jo keikuttaa markkinoiden venettä.
- Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.
- Frase on innovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
- Browse on helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja, miltä tahansa verkkosivustolta.
- Scalenut on tekoälyyn perustuva markkinoinnin automatisointialusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä parantamaan markkinointistrategioitaan.
- Craftly kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
- Sembly AI on älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta.
- Texta on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Texta perustuu koneoppimisalgoritmeihin.
- Synthesia
- Synthesia lupaa ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita.
- Poised tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista, jonka vain käyttäjä itse näkee.
- ElevenLabs on puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.
- Mymind on tekoälyyn perustuva alusta, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta.
Aiheeseen liittyvät blogit
- Lisää tuottavuutta tehokkaasti ChatGPT-kehotteiden avulla
- Suomenkielinen tekoälysisältö – Parhaat softat suomeksi
- Miten hyödyntää tekoälyä hakukoneoptimoinnissa?
- Viisi tapaa hyödyntää tekoälyä markkinoinnissa
- Parhaat tekoälyä hyödyntävät softat markkinointidatan visualisointiin
- Tekoäly ja tekijänoikeus
- Näin luot parhaat tekoälykuvat 2024
- Midjourney – 4 tapaa käyttää sitä tehokkaasti työelämässä
- Miten tekoälyä hyödynnetään oikein sisällöntuotannossa?
Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?
Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!
Keskimääräinen arvio 4.5 / 5. Arvioiden määrä: 2
Ei arvioita. Ole ensimmäinen!
Kiitos arviostasi!
Auta meitä kehittämään sisältöämme.
Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.