Näin valitset CRM-järjestelmän yrityksellesi

Jaa artikkeli

Nainen selaa puhelinta

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

CRM-järjestelmä tehostaa yrityksen arkea huomattavasti. Kun haluat valita yrityksellesi parhaan CRM-järjestelmän, kannattaa huomioida muutama tärkeä kohta. Aluksi on tietenkin tunnistettava yrityksen tarpeet ja vaatimukset, eli mitä oikeastaan tarvitaan. Valintaa valmistellessa on hyvä tutkia erilaisia ​​CRM-järjestelmän tyyppejä ja arvioida niiden ominaisuuksia. Tarjolla on järjestelmiä pelkästään myynnin tueksi tai kokonaisvaltaisempia vaihtoehtoja, joiden avulla hallitset niin myyntiä, markkinointia kuin asiakaspalveluakin. Merkittävää roolia näyttelee tottakai myös hinta. Järjestelmän myyjästä kannattaa ottaa selvää ja ottaa CRM koekäyttöön ennen päätöksen tekoa. Monet ohjelmistot on mahdollista saada testiin ennen varsinaisen ostopäätöksen tekemistä.

Mitä CRM tarkoittaa?

Aluksi on hyvä selventää mikä CRM-järjestelmä on. CRM-järjestelmä on asiakkuuksien hallintaan tarkoitettu ohjelmisto. Se on tarkoitettu auttamaan kontaktien, myynnin ja eri tuottavuustekijöiden hallinnoimisessa. CRM-järjestelmällä siis hallitaan lähes kaikkia yrityksen suhteita ja asiakkaiden kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta. Hyvin valittu CRM-järjestelmä luo yritykselle useita etuja. Monet yritykset käyttävät esimerkiksi CRM-järjestelmää myynnin tukena.

Mainos:

Perehdy rauhassa vaihtoehtoihin

Minkä tahansa ohjelmistoratkaisun valitseminen ei ole kuin tutun tuotteen poimimista lähikaupan hyllyltä, vaan se vaatii kärsivällisyyttä ja omistautumista. Sama pätee myös silloin, kun ollaan valitsemassa yrityksellesi sopivaa CRM-ratkaisua. Hankinnan tehtyäsi sitä ei oikein voi enää palauttaa, eikä tilalle noin vain saa toista. Hätiköimisen sijaan kannattaa siis käyttää aikaa ja tutkia vaihtoehtoja huolellisesti. Olet todennäköisesti etsimässä paitsi parasta, myös yrityksellesi sopivinta CRM:ää.

Käytössä voi olla luokkansa paras CRM-työkalu, jonka rahalla voi ostaa, mutta jos se ei vastaa vaatimuksia, sijoitus on hyödytön. On siis tärkeää, että saat alusta alkaen tarvittavat tiedot ja resurssit järkevän arvioinnin tekemiseen. Kun hankinta on käsillä, teet sen luottavaisin mielin ja päätös perustuu jo kerättyyn tietoon.

Todennäköisesti CRM-ohjelmisto tulee olemaan yksi tärkeimmistä työkaluista teknologiapinossasi. CRM-tilastot ja tutkimukset vahvistavat sen merkitystä ja sen käytöstä saatavia etuja. Parhaat myyntitiimit käyttävät vahvasti CRM-järjestelmiä toimintansa parantamiseen. CRM-ohjelmisto voi parantaa myyntiennusteiden tarkkuutta, tuottavuutta ja kokonaismyyntiä, eli se tuo selkeitä etuja yritykselle.

CRM-teollisuus kasvaa nopeaa vauhtia ja CRM -ohjelmistojen käyttöönotto on yleistymässä entisestään. Tosiasiat ja luvut ovat pakottavia syitä CRM:n käyttöön.

Tarpeiden tunnistaminen

Liiketoimintasi vaatimukset sanelevat, millaista CRM-työkalua ja ominaisuuksia tarvitset. Ensimmäinen kysymys on: tarvitsetko todella CRM:ää? Aihetta voi lähestyä myös konkreettisten ongelmien käsittelyllä. Syitä CRM-järjestelmän käyttöönottamiseksi voi olla monia. Niitä voivat olla muun muassa vaikeus löytää asiakastietoja, huono asiakasviestintä, kyvyttömyys luoda tai säilyttää uskollisia asiakkaita, pitkä tai pidentynyt myyntisykli, vaikeuksia agenttien aikataulujen hallinnassa, huono näkyvyys tai vaikkapa työntekijän heikko suorituskyky. Muitakin haasteita voi olla. Tavoitteesi saattaa olla yhdistää kaikki edellä mainitut ja virtaviivaistaa myyntiprosesseja ja toimintaa. Nämä ovat tavoitteesi ja vaatimuksesi. Tämän tarkistuslistan avulla voit käydä läpi tarjolla olevia vaihtoehtoja.

CRM-järjestelmä näyttää myyntiennusteen.
Hyvä CRM-järjestelmä auttaa muun muassa myyntityössä ja myynnin ennustettavuudessa

Tutki erilaisia ​​CRM-tyyppejä

Valitettavasti ei ole yhtä kaikille sopivaa CRM-ohjelmistoa. Lähimpänä tällaista olisi perustoiminnallinen CRM-järjestelmä, joka tarjoaa yhteisen alustan ja yhden asiakastiedon, jonka myynti-, markkinointi- ja tukiyksiköt voivat käsitellä. Tämä ratkaisee asiakastietojen löytämisen vaikeuden, koska kaikki kolme yksikköänne käyttävät yhtä keskitettyä tietokantaa yhteystietojen ja asiakastietojen osalta.

Toimivalla CRM:llä voit hyödyntää kolmea pääominaisuutta: myyntiautomaatio analysoidaksesi liidin asiakassuhteeseen; markkinoinnin automaatio markkinointiprosessien ja -kampanjoiden virtaviivaistamiseksi; ja palveluautomaatio asiakaspalvelun ja tuen hallintaan. Tämä voi olla ihanteellinen CRM, jos etsit monipuolista CRM-ratkaisua.

Käy läpi ohjelmiston ominaisuudet

Tämä on yleensä se osa, johon perehtyminen vaatii ylimääräistä aikaa. Tärkeimpiä ominaisuuksia, joita kannattaa tarkastella ovat muun muassa:

 • CRM-järjestelmän päätoiminnot
 • yhteistyöominaisuudet
 • mahdollisuus yrityskohtaiseen räätälöintiin
 • integroiminen yrityksen muihin käytössä oleviin ohjelmiin
 • helppokäyttöisyys
 • turvallisuus
 • tukipalvelut

Hyvän CRM-järjestelmän ominaisuuksia

Koska tarjolla on monenlaisia ohjelmistoja, kannattaa varmistaa, että CRM -ohjelmisto on varustettu seuraavilla työkaluilla ja ominaisuuksilla:

 • liidien hallinta koko elinkaaren ajan
 • yhteystietojen hallinta
 • liidin ja myyntitehtävien, prosessien sekä työnkulun automatisointi
 • kampanjanhallinta
 • sähköpostin seuranta
 • sosiaalisen median hallinta
 • koontinäytöt ja raportit

Tarkista myös, että valittu CRM-järjestelmä toimii mobiilisovelluksena, jotta voit käyttää järjestelmää myös liikkeellä ollessasi.

Myyjä voi tarjota muita työkaluja ja ominaisuuksia hinnoittelusuunnitelmasta ja paketeista riippuen.

Vaihtoehtoja yrityksen CRM-järjestelmäksi

Softia.fi:n sivuilta löydät seuraavien CRM-järjestelmien arvostelut (avautuu uuteen välilehteen):

Monday CRM

Freshworks CRM

ActiveCampaign

HubSpot

Pipedrive

Lue seuraavaksi

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.