Digitaalisten palvelujen markkinapaikka Freedomly syntyi kahden yrittäjän omasta tarpeesta

Jaa artikkeli

Freedomly

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Taannoin digimarkkinoinnin yrittäjillä Miikka Salmisella ja Riku Oleniuksella oli meneillään verkkosivustoprojekti, jota varten he etsivät vimmatusti osaajia. Haussa olivat muun muassa verkkokaupan tekijä, markkinoija ja graafinen suunnittelija.

Salminen ja Olenius etsivät tekijöitä muun muassa googlettamalla, Instagramista ja LinkedInista. He jättivät tekijöille soittopyyntöjä, lähettivät sähköpostia ja lähestyivät heitä somekanavissa yksityisviestein. Lopulta Salminen ja Olenius eivät enää pysyneet kärryillä yhteydenotoista.

Salmisella ja Oleniuksella syntyi ajatus, että mitä jos olisi yksi alusta tai palvelu, jossa voisi etsiä erilaisille projekteille esimerkiksi digitaalisten palvelujen osaajia matavalla kynnyksellä. Tästä ajatuksesta syntyi Freedomly.

Kuva: Freedomlyn perustajat Riku Olenius ja Miikka Salminen.
Yrittäjät Riku Olenius ja Miikka Salminen perustivat Freedomlyn helpottamaan palvelujen ulkoistamista. Kuva: Freedomly.

Freedomly tuo yhteen palvelujen myyjät ja ostajat

Freedomly suomalainen verkkosivusto, jossa yritykset voivat helposti ja nopeasti ulkoistaa erilaisia työtehtäviä, ja jossa yksityisyrittäjät ja freelancerit voivat myydä osaamistaan. Sivustolla on jo yli 400 rekisteröitynyttä käyttäjää.

– Tavoitteemme on, että Freedomly on tulevaisuudessa Suomen suurin digitaalisten palvelujen markkinapaikka, Salminen kertoo.

Alustalla palvelun myyjä voi sekä julkaista listauksen tarjoamistaan töistä ja palveluista että hakea mukaan ostajan julkaisemaan toimeksiantoon. Palvelun ostaja pystyy selaamaan palveluja tai julkaista toimeksiannon, johon palvelun myyjä voi jättää tarjouksen.

Freedomly vapauttaa aikaa asiakashankinnasta

Freedomly-nimen pohjalla on sana freedom, joka kuvaa sivuston pitkän tähtäimen visiota. Sivusto mahdollistaa erilaisten työtehtävien helpomman ulkoistamisen, mikä tuo yrittäjille vapautta. Sivustolla voi helposti etsiä juuri omalla budjetille sopivaa tekijää.

– Suomessa on yli 300 000 alle viiden henkilön yritystä. Näiden yritysten henkilöstö on tottunut toimimaan eri tehtävissä putkimiehestä toimitusjohtajaan. Olemme molemmat toteuttaneet erilaisia projekteja, joissa olisi tällaiselle palvelulle ollut tarvetta, Olenius kertoo.

Freedomlyn yksi perusajatus on se, että yrittäjä voisi keskittyä itse tekemiseen, eikä aikaa menisi niin paljon palvelun myymiseen ja asiakashankintaan. Pienyrittäjät ja freelancerit joutuvat usein myös kilpailemaan isojen toimijoiden kanssa hakukonenäkyvyydessä, jolloin yrittäjä joutuu jatkuvasti optimoimaan nettisivujaan.

– Toki yrittäjyyteen kuuluu jatkuva myyminen ja markkinoiminen. Freedomlyn avulla yrittäjillä on yksi kanava lisää asiakkaiden löytämiseen, Salminen täsmentää.

Freedomlyn ansaintalogiikka perustuu onnistumiseen

Freedomlyn etu on, että täysin samalla logiikalla toimivaa palvelua ei Suomessa ole. Sivusto on rakenteeltaan läpinäkyvä alusta, jossa tekijöiden hinnat ovat avoimesti esillä.

– Emme halua olla hintojen kilpailutuspaikka. Haluamme olla paikka, jossa tekijät löytävät parhaan kumppanin, Olenius toteaa.

Freedomly-sivustolla on komissiopohjainen ansaintalogiikka. Alustalle rekisteröityminen on ilmaista ja toteutuneesta kaupasta sivusto perii 10 %:n osuuden.

– Palvelun arvo tulee siitä, että Freedomlyn avulla kaikki on hoidettu liidin hankkimisesta laskutukseen, Olenius perustelee.

Suomalainen yrittäjyys on Freedomlyn arvo

Freedomlyn taustalla on vahva tahto auttaa yrittäjiä. Salminen ja Olenius haluavat tukea erityisesti aloittelevia ja suomalaisia yrityksiä.

– Suomessa yrittäjyys kasvaa koko ajan. Ikäluokassamme on monia, jotka haluaisivat olla yrittäjiä. Haluamme tehdä asiakkaiden löytämisestä aloitteleville yrittäjille mahdollisimman helppoa, sekä tuoda pienyrittäjien tietoisuuteen, että palveluiden ulkoistaminen on fiksua, Salminen kertoo.
Salminen ja Olenius arvelevat, että Freedomlyn kaltaisten alustojen käyttö tulee lisääntymään tulevaisuudessa.

– Meidän ikäluokkamme on tottunut käyttämään Uberia, Airbnb-sivustoa ja muita digitaalisia markkinapaikkoja. Myös Freedomlyn kaltaisten palvelujen käyttö on sukupolvellemme luontevaa, Salminen pohtii.

Freedomlyn tulevaisuutta rakennetaan yhdessä palvelun käyttäjien kanssa

Freedomly on alusta lähtien rakennettu teknisesti moderniksi ja käyttäjäystävälliseksi. Sivustoa on kiitelty esimerkiksi siitä, että sen avulla tekijä tai asiakas on löytynyt nopeasti. Palvelua kehitetään jatkuvasti asiakaspalautteiden pohjalta.

– Palautteiden perusteella tällaiselle alustalle on ollut tarvetta. Olemme niiden pohjalta tuomassa palveluun muun muassa kevytyrittäjämahdollisuutta, Salminen kertoo.

Tulevaisuudessa Freedomlysta on tarkoitus kehittää entistäkin monipuolisempi alusta. Salminen ja Olenius toivovat, että sivusto voisi mahdollisesti auttaa suomalaisia yrittäjiä työllistymään myös kansainvälisille markkinoille.

– Olisi hienoa, jos tulevaisuudessa Freedomlyn avulla olisi mahdollista hallinnoida asiakassuhteita vielä monipuolisemmin, Salminen visioi.

Lue seuraavaksi

Freedomly on kotimainen freelancer-alusta. Lue arvostelu!

Tutustu artikkeleihin

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4.5 / 5. Arvioiden määrä: 16

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
Tekoäly (AI)

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.