Taannoin digimarkkinoinnin yrittäjillä Miikka Salmisella ja Riku Oleniuksella oli meneillään verkkosivustoprojekti, jota varten he etsivät vimmatusti osaajia. Haussa olivat muun muassa verkkokaupan tekijä, markkinoija ja graafinen suunnittelija.
Salminen ja Olenius etsivät tekijöitä muun muassa googlettamalla, Instagramista ja LinkedInista. He jättivät tekijöille soittopyyntöjä, lähettivät sähköpostia ja lähestyivät heitä somekanavissa yksityisviestein. Lopulta Salminen ja Olenius eivät enää pysyneet kärryillä yhteydenotoista.
Salmisella ja Oleniuksella syntyi ajatus, että mitä jos olisi yksi alusta tai palvelu, jossa voisi etsiä erilaisille projekteille esimerkiksi digitaalisten palvelujen osaajia matavalla kynnyksellä. Tästä ajatuksesta syntyi Freedomly.
Freedomly tuo yhteen palvelujen myyjät ja ostajat
Freedomly suomalainen verkkosivusto, jossa yritykset voivat helposti ja nopeasti ulkoistaa erilaisia työtehtäviä, ja jossa yksityisyrittäjät ja freelancerit voivat myydä osaamistaan. Sivustolla on jo yli 400 rekisteröitynyttä käyttäjää.
– Tavoitteemme on, että Freedomly on tulevaisuudessa Suomen suurin digitaalisten palvelujen markkinapaikka, Salminen kertoo.
Alustalla palvelun myyjä voi sekä julkaista listauksen tarjoamistaan töistä ja palveluista että hakea mukaan ostajan julkaisemaan toimeksiantoon. Palvelun ostaja pystyy selaamaan palveluja tai julkaista toimeksiannon, johon palvelun myyjä voi jättää tarjouksen.
Freedomly vapauttaa aikaa asiakashankinnasta
Freedomly-nimen pohjalla on sana freedom, joka kuvaa sivuston pitkän tähtäimen visiota. Sivusto mahdollistaa erilaisten työtehtävien helpomman ulkoistamisen, mikä tuo yrittäjille vapautta. Sivustolla voi helposti etsiä juuri omalla budjetille sopivaa tekijää.
– Suomessa on yli 300 000 alle viiden henkilön yritystä. Näiden yritysten henkilöstö on tottunut toimimaan eri tehtävissä putkimiehestä toimitusjohtajaan. Olemme molemmat toteuttaneet erilaisia projekteja, joissa olisi tällaiselle palvelulle ollut tarvetta, Olenius kertoo.
Freedomlyn yksi perusajatus on se, että yrittäjä voisi keskittyä itse tekemiseen, eikä aikaa menisi niin paljon palvelun myymiseen ja asiakashankintaan. Pienyrittäjät ja freelancerit joutuvat usein myös kilpailemaan isojen toimijoiden kanssa hakukonenäkyvyydessä, jolloin yrittäjä joutuu jatkuvasti optimoimaan nettisivujaan.
– Toki yrittäjyyteen kuuluu jatkuva myyminen ja markkinoiminen. Freedomlyn avulla yrittäjillä on yksi kanava lisää asiakkaiden löytämiseen, Salminen täsmentää.
Freedomlyn ansaintalogiikka perustuu onnistumiseen
Freedomlyn etu on, että täysin samalla logiikalla toimivaa palvelua ei Suomessa ole. Sivusto on rakenteeltaan läpinäkyvä alusta, jossa tekijöiden hinnat ovat avoimesti esillä.
– Emme halua olla hintojen kilpailutuspaikka. Haluamme olla paikka, jossa tekijät löytävät parhaan kumppanin, Olenius toteaa.
Freedomly-sivustolla on komissiopohjainen ansaintalogiikka. Alustalle rekisteröityminen on ilmaista ja toteutuneesta kaupasta sivusto perii 10 %:n osuuden.
– Palvelun arvo tulee siitä, että Freedomlyn avulla kaikki on hoidettu liidin hankkimisesta laskutukseen, Olenius perustelee.
Suomalainen yrittäjyys on Freedomlyn arvo
Freedomlyn taustalla on vahva tahto auttaa yrittäjiä. Salminen ja Olenius haluavat tukea erityisesti aloittelevia ja suomalaisia yrityksiä.
– Suomessa yrittäjyys kasvaa koko ajan. Ikäluokassamme on monia, jotka haluaisivat olla yrittäjiä. Haluamme tehdä asiakkaiden löytämisestä aloitteleville yrittäjille mahdollisimman helppoa, sekä tuoda pienyrittäjien tietoisuuteen, että palveluiden ulkoistaminen on fiksua, Salminen kertoo.
Salminen ja Olenius arvelevat, että Freedomlyn kaltaisten alustojen käyttö tulee lisääntymään tulevaisuudessa.
– Meidän ikäluokkamme on tottunut käyttämään Uberia, Airbnb-sivustoa ja muita digitaalisia markkinapaikkoja. Myös Freedomlyn kaltaisten palvelujen käyttö on sukupolvellemme luontevaa, Salminen pohtii.
Freedomlyn tulevaisuutta rakennetaan yhdessä palvelun käyttäjien kanssa
Freedomly on alusta lähtien rakennettu teknisesti moderniksi ja käyttäjäystävälliseksi. Sivustoa on kiitelty esimerkiksi siitä, että sen avulla tekijä tai asiakas on löytynyt nopeasti. Palvelua kehitetään jatkuvasti asiakaspalautteiden pohjalta.
– Palautteiden perusteella tällaiselle alustalle on ollut tarvetta. Olemme niiden pohjalta tuomassa palveluun muun muassa kevytyrittäjämahdollisuutta, Salminen kertoo.
Tulevaisuudessa Freedomlysta on tarkoitus kehittää entistäkin monipuolisempi alusta. Salminen ja Olenius toivovat, että sivusto voisi mahdollisesti auttaa suomalaisia yrittäjiä työllistymään myös kansainvälisille markkinoille.
– Olisi hienoa, jos tulevaisuudessa Freedomlyn avulla olisi mahdollista hallinnoida asiakassuhteita vielä monipuolisemmin, Salminen visioi.
Lue seuraavaksi
Freedomly on kotimainen freelancer-alusta. Lue arvostelu!
Tutustu artikkeleihin
- Lisää tuottavuutta tehokkaasti ChatGPT-kehotteiden avulla
- Ilmaiset projektinhallinnan ohjelmistot – hyötyä vai ei?
- Suomenkielinen tekoälysisältö – Parhaat softat suomeksi
- Miten hyödyntää tekoälyä hakukoneoptimoinnissa?
Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?
Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!
Keskimääräinen arvio 4.5 / 5. Arvioiden määrä: 17
Ei arvioita. Ole ensimmäinen!
Kiitos arviostasi!
Auta meitä kehittämään sisältöämme.
Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.