Viisi tapaa hyödyntää tekoälyä markkinoinnissa

Jaa artikkeli

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Tekoäly (AI) on mullistanut markkinoinnin maisemia ja antanut yrityksille tilaisuuden saavuttaa sellaisia tuloksia, jotka olisivat aiemmin olleet mahdottomia. Tekoälyn avulla yritykset voivat analysoida valtavia määriä tietoa parantaakseen markkinointiaan. Tekoälypohjaiset markkinointialustat pystyvät käyttämään dataa markkinointikampanjoiden optimointiin, asiakaskokemusten personointiin ja konversioiden lisäämiseen.

Tekoäly hyödyntää kehittyneitä koneoppimisalgoritmeja, jotka tunnistavat kuvioita, trendejä ja korrelaatioita tiedoista. Näin on mahdollista saada syvempää käsitystä asiakaskunnasta sekä markkinoiden dynamiikasta. Käsittelemällä tietoja reaaliajassa tekoäly voi tarjota yrityksille käyttökelpoisia ratkaisuja, jotka ohjaavat markkinointistrategioita ja tuottavat konkreettisia tuloksia.

Miten sitten tekoälyä voi käyttää?

Jotta tekoälyä voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, on markkinointiin hyvä olla valmiina selkeä suunnitelma ja roadmap. Kannattaa aloittaa tunnistamalla mihin markkinoinnin osa-alueisiin tekoälyä voidaan käyttää. Sen tiedon pohjalta voi sitten sijoittaa sopiviin tekoälytekniikoihin ja -työkaluihin.

Valitun tekoälytyökalun tulisi käyttää lähteinä korkealaatuista ja luotettavaa dataa. Ennusteiden ja suositusten tarkkuus paranee, mitä parempia lähteitä on käytössä. On myös erittäin tärkeää säilyttää tekoälyn suhteen eettiset käytännöt, kunnioittaen asiakkaiden tietosuojaa ja varmistamalla asiaankuuluvien säädösten noudattaminen.

Vertailemalla ohjelmistoja ja niiden toimintoja pääsee sujuvammin kärryille tarjolla olevien tekoälyjen ominaisuuksista. Kuva: Pixabay.com

Parhaat tavat markkinointiin

Koska markkinat pursuavat erityyppisiä tekoälysovelluksia ja -ohjelmistoja, voi sopivan löytäminen olla haastavaa. Jotkut tekoälyä hyödyntävät sovellukset saattavat ollakin hyvinkin samanlaisia. Etenkin sisällöntuotantoon tarkoitetut tekoälytyökalut harvemmin erottuvat massasta, jollei niissä ole jotain tiettyä erikoisominaisuutta. 

Vertailemalla ohjelmistoja ja niiden toimintoja pääsee sujuvammin kärryille tarjolla olevien tekoälyjen ominaisuuksista. Toisissa sovelluksissa vahvuus on markkinoinnissa, jotkut taas taipuvat paremmin muihin osioihin. 

Markkinoinnin suhteen tekoäly on parhaimmillaan esimerkiksi seuraavissa aiheissa:

Segmentointi ja kohdentaminen

Yksi tekoälyn käytetyimmistä tavoista, on asiakkaiden segmentointi ja kohdistaminen. Perinteisesti markkinoijat segmentoivat asiakaskuntansa manuaalisin menetelmin, mihin tarvitaan usein laajoja pohjakampanjoita. Tekoäly kykenee kuitenkin analysoimaan suuria datamääriä asiakastietoja, kuten väestötietoja, käyttäytymis- ja mieltymismalleja kohdennettujen segmenttien luontiin. Tekoälyalgoritmit tunnistavat datasta malleja, joita ihmismarkkinoijat eivät välttämättä huomaa.

Personointi ja suosittelut 

Tekoälyn avulla onnistuu myös tehostettu personointi. Nykyään asiakkaat odottavat saavansa brändeiltä henkilökohtaisia kokemuksia. Tekoälyllä toimivat suositusmoottorit voivat analysoida selaushistoriaa ja ostokäyttäytymistä, tarjotakseen yksilöllisiä tuotesuosituksia sekä tarjouksia. 

Räätälöimällä asiakaskokemuksen yksilöllisten mieltymysten mukaan, yritykset pystyvät parantamaan asiakastyytyväisyyttä, rakentamaan uskollisuutta ja kasvattamaan myyntiä. Tekoäly voi esimerkiksi analysoida aikaisempia vuorovaikutuksia määrittääkseen parhaan ajankohdan sähköpostin lähettämiseen tai sopivimman sosiaalisen median alustan olla yhteydessä asiakkaan kanssa. Tekoälypohjainen personointi antaa mahdollisuuden luoda tarkasti kohdennettuja ja osuvia kampanjoita, jotka resonoivat yleisönsä kanssa.

Tämän tyyppinen personoinnin taso ei vain paranna asiakaskokemusta, vaan lisää myös sitoutumista ja konversioprosenttia.

Chatbotit

Asiakaskokemus on merkittävä tekijä minkä tahansa markkinointistrategian onnistumisessa. Tekoälykäyttöiset chatbotit mullistavat asiakaspalvelun tarjoamalla asiakkaille välitöntä ja yksilöllistä apua. Nämä chatbotit käyttävät luonnollisen kielen käsittelyä ja koneoppimista ymmärtääkseen asiakkaiden kyselyitä ja tarjotakseen tarkkoja vastauksia. 

Toisin kuin ihmisagentit, chatbotit ovat väsymättä käytettävissä 24/7. Asiakkaat saavat siis nopeaa apua milloin tahansa. Lisäksi tekoälyllä toimivat chatbotit voivat käsitellä useita keskusteluja samanaikaisesti, mikä taas vähentää odotusaikoja.

Chatbotit voivat käsitellä asiakkaiden tiedusteluja aina usein kysytyistä kysymyksistä tuotesuosituksiin ja vianetsintäapuun. Tekoälyllä toimivat chatbotit voivat oppia jokaisesta vuorovaikutuksesta, parantaa jatkuvasti vastauksiaan ja tehostaa niitä ajan myötä. 

Ennakointi

Tietoihin perustuva päätöksenteko on ratkaisevaa markkinoinnin menestykselle. Tekoälyyn perustuva ennakoiva analytiikka voi analysoida valtavia datamääriä tunnistaakseen esimerkiksi trendejä. Tekoälypohjainen ennakoiva analytiikka auttaa yrityksiä optimoimaan myös hinnoittelustrategiaansa. Analysoimalla asiakastietoja, markkinatrendejä ja kilpailijoiden hinnoittelua, tekoälyalgoritmit suosittelevat optimaalisia hinnoittelupisteitä. 

Sisällön optimointi 

Sisältö on kuningas digitaalisen markkinoinninkin maailmassa. Tekoäly onkin omiaan parantamaan nimenomaan sisällöntuotanto- ja optimointiprosesseja. Tekoälypohjaiset algoritmit tunnistavat kohdeyleisön kanssa resonoivia sisältötrendejä, aiheita ja muotoja. 

Ymmärtämällä, millainen sisältö toimii parhaiten, on mahdollista luoda erittäin kiinnostavaa ja jaettavaa sisältöä, joka ohjaa liikennettä yrityksen nettisivuille tai verkkokauppaan lisäten samalla bränditietoisuutta. Tekoäly pystyy automatisoimaan sisällönluontiprosesseja tuottamalla räätälöityä ja relevanttia sisältöä laajassa mittakaavassa. Tämän ansiosta markkinoijat voivat keskittyä strategisiin aiheisiin sen sijaan, että aikaa menee manuaalisiin sisällönluontitehtäviin. Toki tekoälyn tuottamat sisällöt kaipaavat vielä ihmistekijän tarkistusta, jotta asiavirheiltä vältytään. 

Hakukoneille optimoitu nettisivujen sisältö vaikuttaa siihen, miten hyvin tai huonosti yrityksen sivusto löytyy vaikkapa Googlesta. Tekoäly kykenee optimoimaan sisältöä myös hakukoneille varmistaen, että se sijoittuu hakutuloksissa korkealle ja ohjaa orgaanista liikennettä. Analysoimalla hakukoneiden algoritmeja tekoäly voi tunnistaa avainsanoja, optimoida sisällönkuvauskenttiä ja luoda SEO-ystävällistä sisältöä. 

Tekoäly analysoi käyttäjien käyttäytymistä ja sitoutumismittareita tunnistaakseen kehittämisen kohteita ja optimoidakseen sisältöä niiden mukaisesti. Hyödyntämällä tekoälyä sisällön luomisessa ja optimoinnissa on mahdollista kasvattaa näkyvyyttään verkossa sekä saavuttaa parempia hakukonesijoituksia.

Olitpa siis kokenut markkinoija, joka haluaa oppia hyödyntämään tekoälyä työssään tai vasta aloittamassa markkinoinnin parissa, kannattaa käyttää riittävästi aikaa erilaisten tekoälysovellusten markkinointiominaisuuksien tutkimiseen. Esimerkiksi ohjelmistoarvosteluja lukemalla voi saada käsitystä siitä, mikä sovellus olisi paras omaan käyttöön! 

Tutustu lisää

Lue lisää tekoälystä.

 • ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, liidien sekä sisällön luomiseen.
 • Jasper on tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.
 • Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
 • Copy.ai on edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
 • Rytr on suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu, joka on omalla tavallaan ehtinyt jo keikuttaa markkinoiden venettä. 
 • Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.
 • Frase on innovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
 • Browse on helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja, miltä tahansa verkkosivustolta.
 • Scalenut on tekoälyyn perustuva markkinoinnin automatisointialusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä parantamaan markkinointistrategioitaan. 
 • Craftly kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
 • Sembly AI on älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta. 
 • Texta on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Texta perustuu koneoppimisalgoritmeihin.
 • Synthesia lupaa ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita.
 • Poised tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista, jonka vain käyttäjä itse näkee.
 • ElevenLabs on puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.
 • Mymind on tekoälyyn perustuva alusta, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta. 

Aiheeseen liittyvät blogit

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.