Olet kenties törmännyt sosiaalisessa mediassa tai keskustelupalstoilla upeisiin valokuviin, jotka paljastuvatkin tekoälyllä tehdyiksi kuviksi. Asiaa on vaikea hahmottaa, koska kuvat tosiaan näyttävät lähes aidoilta. Erityisesti sosiaalisessa mediassa suositaan oikeidenkin valokuvien varsin voimakasta editointia, jolloin aito valokuvakaan ei näytä enää täysin aidolta. Parhaat tekoälykuvat onnistuvat, kun hyödynnät tämän hetken suosituimpia sovelluksia.
Tekoälysovellukset kehittyvät tällä hetkellä hurjaa vauhtia, joten on itsestään selvää, että tekoälykuvien laatu ja aitouden tuntu tulevat vain kasvamaan.
Tekoäly lienee tämän hetken suosituimpia aiheita digitaalisuuden ja markkinoinnin kentällä, joten on myös vaikea pysyä mukana, mikä tai mitkä tekoälykuvasovellukset ovat tällä hetkellä parhaita. Uusia sovelluksia syntyy lisää koko ajan, joten parhaiden softien lista myös elää jatkuvasti.
Tässä artikkelissa esittelemme kuitenkin neljä tämän hetken suosituinta tekoälykuvageneraattoria, jotka nauttivat suuresta suosiosta.
Midjourney
Tällä hetkellä erittäin suosittu Midjourney-sovellus käyttää alustanaan Discord-viestintäsovellusta. Sovellus toimii kirjoituskomennoilla (prompteilla) eli toisin sanoen Discordiin kirjoitetaan mahdollisimman tarkasti englannin kielellä, minkälainen kuva halutaan luoda. Chat-tyyppiseen sovellukseen syötetään esimerkiksi /imagine -komento, jonka jälkeen kuvaillaan tekstin avulla ohjeita toivotusta kuvasta. Ensiyrityksellä komentojen luominen saattaa tuntua haastavalta, mutta harjoittelemalla on mahdollista saada aikaiseksi todella hienot tekoälykuvat. Midjourney on tunnettu muutamista heikkouksistaan. Aiemmissa versioissa esimerkiksi ihmisten kädet ja kasvot ovat olleet lopputuloksiltaan jopa kehnoja. Sovellus on luonut ihmiselle usein enemmän kuin 5 sormea. Jatkuvat päivitykset ja uudet versiot ovat kuitenkin vieneet Midjourneyta koko ajan paremmaksi ja nyt ihmishahmotkin ovat erittäin aidon näköisiä.
Tämä tekoälykuvasovellus luo annetun komennon pohjalta neljä eri kuvaversiota, josta voi valita itselleen mieluisimman. Vaihtoehtoisesti yhdestä kuvasta voi pyytää neljä uutta muokattua versiota, jos lopputulos ei ole aivan sitä mitä on toivottu. Toki komennon voi tehdä uudestaan ja kuten muissakin tekoälysovelluksissa. Mieluinen tuotos saattaakin syntyä vasta muutaman kokeilun jälkeen.
Isoin haaste Midjourneyn käytössä on varmasti se, että käyttäjän on osattava luovasti kirjoittaa haluamansa kuvan komento. Mitä tarkempi tekstikuvaus on, sitä mieluisampi lopputuloskin on. Käyttäjän on huomioitava tekstissään kuvan tunnelma, valaistus, kuvakulma, värimaailma ja kenties toivotun kameran ja linssin yhdistelmä. Moni valokuvaaja osaakin käyttää myös tekoälyä tehokkaasti, koska heillä on tarvittavat tekniset tiedot, joita vaaditaan täydellisen kuvan luomiseen.
Lue tästä Midjourney-arvostelumme.
Lue tästä artikkelimme Midjourneyn käytöstä työelämässä.
Dall-E 2
Dall-E 2:n avulla voidaan niin ikään luoda erittäin korkealaatuisia kuvia. Se on yksi suosituimpia tekoälykuvasovelluksia. Dall-E 2:n avulla toteutetaan upeat tekoälykuvat, mutta myös valmiiden kuvien muokkaus tai tiettyjen objektien lisääminen onnistuu tämän sovelluksen avulla.
Dall-E 2:n logiikka toimii varsin samalla tavalla kuin aiemmin kuvatun Midjourneyn. Tekstiä luovasti käyttämällä kerrotaan tekoälylle, minkälainen kuva halutaan tehdä. Kuvakomento voi olla hyvin yksinkertainen tai huomattavasti laajempi sisältäen esimerkiksi tietyn kameramallin luoman kuvatunnelman. Oikeassakin elämässä kuva näyttää hyvin erilaiselta, jos se kuvattu GoProlla verrattuna järjestelmäkameraan, joka on varustettu potrettiobjektiivilla. Kuvakehotteen kirjoittaminen vaatii siis luovuutta ja asiantuntemusta, jotta kuvasta saadaan juuri sellainen kuin on haluttu. Toki hienoja kuvia voi saada myös yksinkertaisella komennolla. Jos tekoälykuvasovellukseen kirjoitetaan komennoksi ”a beautiful picture”, tekoäly luo jonkinlaisen kauniin kuvan. Hyvällä onnella kuva voi olla sinulle juuri mieluinen.
Kaikissa tekoälykuvageneraattoreissa on kuitenkin hyvä pohtia haluamaansa kuvaa monelta eri kantilta. Halutaanko ultrarealistista valokuvaa vai animoidun elokuvan näköistä tunnelmaa? Onko toiveena nykyaikainen kuva vai retrohenkinen luomus 60-luvun tyyliin? Jokainen yksityiskohta vaikuttaa lopputulokseen. Kannattaa myös muistaa, että vaikka tekoäly vakuuttaa kaikin puolin, se ei osaa lukea ajatuksiasi. Niinpä jokainen nyanssi pitää liittää mukaan kuvakomentoon.
Jasper Art
Jasper on varsin laaja tekoälysovellus. Se pitää sisällään tekstituotantoon tarkoitetun työkalun (Jasper) sekä kuvatuotantoon soveltuvan Jasper Artin. Jasperin kuvatyökalu on logiikaltaan selkeä. Työkaluun syötetään tekstipohjainen komento kuvasta, joka halutaan luoda. Idea on siis samanlainen kuin muissakin edellä mainituissa sovelluksissa. Tämän lisäksi Jasper Art pitää sisällään valikkopohjaisia lisäohjeita kuvatuotantoon, jolla määrätään tyyliä ja yksityiskohtia kuvaa koskien. Nämä lisäohjeet sisältävät muun muassa tyyliin, tunnelman ja avainsanat. Niinpä käyttäjä voi helposti valita haluaako hän esimerkiksi kuvastaan sarjakuvamaisen vai realistisen valokuvan vai onko tunnelma synkkä vai riemuisa. Toki vastaavat yksityiskohdat on mahdollista hioa kohdalleen myös muissa tekoälykuvageneraattoreissa. Käyttäjän on vaan muistettava kirjoittaa mahdollisimman selkeät ohjeet tekstikomentoon, jossa huomioidaan kaikki yksityiskohdat.
Chat GPT (tuloksena paremmat tekoälykuvat)
Tekstikomento on asia, joka on tullut jo useaan kertaan esille tässä artikkelissa. Voidaankin todeta, että teköälykuvien kenties haastavin osuus on nimenomaan riittävän tarkkojen tekstikomentojen kirjoittaminen. Harva ihminen osaa kirjoittaa englanniksi todella tarkat ohjeet haluamastaan valokuvasta, jossa olisi otettu huomioon tunnelma, valaistus ja pienimmätkin yksityiskohdat.
Tässä rientääkin apuun toinen tekoäly-ystävämme Chat GPT, joka tunnetaan tehokkaana työkaluna tekstituotantoihin. Monet aktiiviset tekoälysoftien käyttäjät ovatkin todenneet, että toinen tekoälysovellus voikin olla se tehokkain tapa luoda tekstikomentoja tekoälykuvasovellukselle. Kun yhdistetään kaksi teknisesti osaavaa tekoälysovellusta, kuten Chat GPT ja Midjourney, lopputulokset voivat olla entistä vakuuttavampia.
Käytännössä prosessi toimii niin, että Chat GPT:lle kerrotaan, minkälaista kuvaa halutaan luoda ja pyydetään siltä mahdollisimman tarkkaa ja sopivaa tekstikomentoa, joka sopii Midjourneylle. Tämän jälkeen Chat GPT:n tekemä tekstikomento kopioidaan Midjourneyn sovellukseen, jonka pohjalta syntyy todennäköisesti entistä laadukkaampaa tekoälyllä luomaa kuvaa. Toki tässäkin tapauksessa on syytä muistaa, että käyttäjän on tunnettava hyvin Chat GPT:n logiikka, jotta sitä saadaan hyödynnettyä mahdollisimman hyvin tekoäly kuvien tekemiseen. Joka tapauksessa Chat GPT:n kirjoittamat tekstikomennot ovat usein sellaisia, joita moni ihminen ei ainakaan helposti osaisi kirjoittaa. Niinpä tekoäly tehostaa työskentelyä tässäkin tilanteessa oleellisesti.
Tekoäly muovaa tällä hetkellä sisällöntuotantoa tuntuvasti ja kukaan ei osaa varmaksi sanoa, mitä tekoälyllä on tarjottavana vaikkapa vuoden päästä. Kehitysvauhti on niin huimaa, että puolessa vuodessakin voi tapahtua ihmeitä. Toki erittäin kehittyneet kuvasovellukset voivat aiheuttaa meille monia haasteitakin. Klikkien määräämässä maailmassa esimerkiksi julkisuuden henkilöt voivat helposti joutua tekoälyn uhreiksi, koska heistä voidaan luoda aidon näköisiä kuvia erikoisissa tilanteissa. Vaikka tekoälykuvat eivät olisikaan aitoja, huomiota niillä voidaan helposti saavuttaa.
Joka tapauksessa kuvasovelluksia tullaan hyödyntämään työkäytössä koko ajan laajemmin. Jokaisen alalla työskentelevän on syytä perehtyä aiheeseen tarkemmin. On helppo jo nyt uskoa, että kaikista tekoälysovelluksista tulee vähitellen arkisia työkalua siinä missä perinteisistä toimisto-ohjelmista.
Oletko kiinnostunut tekoälystä? Tutustu aiheeseen tarkemmin lukemalla Softian arvosteluita.
Tutustu lisää
- ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, liidien sekä sisällön luomiseen.
- Jasper on tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.
- Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
- Copy.ai on edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
- Rytr on suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu, joka on omalla tavallaan ehtinyt jo keikuttaa markkinoiden venettä.
- Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.
- Frase on innovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
- Browse on helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja, miltä tahansa verkkosivustolta.
- Scalenut on tekoälyyn perustuva markkinoinnin automatisointialusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä parantamaan markkinointistrategioitaan.
- Craftly kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
- Sembly AI on älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta.
- Texta on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Texta perustuu koneoppimisalgoritmeihin.
- Synthesia
- Synthesia lupaa ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita.
- Poised tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista, jonka vain käyttäjä itse näkee.
- ElevenLabs on puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.
- Mymind on tekoälyyn perustuva alusta, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta.
Aiheeseen liittyvät blogit
- Lisää tuottavuutta tehokkaasti ChatGPT-kehotteiden avulla
- Suomenkielinen tekoälysisältö – Parhaat softat suomeksi
- Miten hyödyntää tekoälyä hakukoneoptimoinnissa?
- Viisi tapaa hyödyntää tekoälyä markkinoinnissa
- Parhaat tekoälyä hyödyntävät softat markkinointidatan visualisointiin
Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?
Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!
Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1
Ei arvioita. Ole ensimmäinen!
Kiitos arviostasi!
Auta meitä kehittämään sisältöämme.
Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.