Suomenkielinen tekoälysisältö – Parhaat softat suomeksi

Jaa artikkeli

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Sisällön tuottaminen on nyt vahva tekijä digitaalisessa mainonnassa aina sisältömarkkinoinnista hakukoneoptimointiin. Tekstin tuottamiseen käytettävät tekoälytyökalut ovat nousseet suuren kiinnostuksen kohteeksi, sillä yhä useammat yritykset pyrkivät parantamaan tapoja tehdä sisältömarkkinointia. 

Tekoälyllä on jo lyhyessä ajassa ollut merkittävä vaikutus sisällöntuotantoon. Se on mahdollistanut suuremman tekstien määrän tuottamisen, joka taas säästää aikaa ja nopeuttaa prosesseja. Tekoälytyökalut voivat tuottaa korkealaatuistakin sisältöä automaattisesti ja eri AI-ohjelmistoja on markkinat pullollaan. 

Harvinaisten kielten, kuten suomen tai viron, osalta tekoälytyökalujen käyttö tuo kuitenkin omia haasteita. Kielet, joilla on monimutkainen kielioppi, vaativat erityistä huomiota virheettömän viestinnän varmistamiseksi. Harmittavasti kaikki tekoälyohjelmat eivät tue haluttuja kielivaihtoehtoja. Useimmiten juurikin suomi, ruotsi ja viro jäävät softien ulkopuolelle.

Tekoälytyökalujen käytön hyödyt

Tekoälytyökalujen käyttö tarjoaa useita etuja, sillä ne mahdollistavat nopeamman sisällöntuotannon. Ne käyttävät edistynyttä kielenkäsittelyä ja koneoppimista tuottaakseen luonnollisen kuuloista ja ymmärrettävää tekstiä.

Parhaat tekoälytyökalut tekstin tuottamiseen tarjoavat monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Niillä voidaan automatisoida sisällöntuotantoprosessit ja luoda sisältöä eri tarkoituksiin, kuten blogikirjoituksiin, verkkosivuille tai markkinointimateriaaleihin. Lisäksi tekoälytyökalut tarjoavat kielioppikorjauksia ja ehdotuksia sisällön parantamiseksi. 

Sisältöjen tuottaminen suomeksi

Suomenkielisen sisällön tuottaminen AI:n avulla voi olla haastavaa, sillä kaikki tekoälytyökalut eivät tarjoa ominaisuuksia suomeksi. Yleensä suomen tai viron hankalat kielioppirakenteet vaikeuttavat tehtävää entisestään. Näiden kielten monimutkaisuus edellyttää hyvää tekoälytyökalujen ymmärtämistä kielioppisäännöistä, jotta varmistetaan oikeanlaiset käännökset ja tulkinnat. 

Kieli kun on kiinteästi kietoutunut kulttuuriin, on tekoälyn kyettävä ymmärtämään ja kunnioittamaan kulttuurisia vivahteita ja sanontoja. Tekoälyalgoritmit suunnitellaan kuitenkin usein niin, että ne suuntautuvat laajalti puhuttuihin kieliin ja hallitseviin kulttuureihin, mikä voi johtaa epätarkkuuksiin sovellettaessa pienempiin kieliin. Siksi kehittäjien olisikin olennaista puuttua näihin ja varmistaa, että AI-työkalut kattavat kunkin kieliyhteisön ominaisuudet.

Ilman kielellistä asiantuntemusta tekoäly voi tuottaa vääriä tai virheellisiä tuloksia, joka taas johtaa väärinkäsityksiin. On kuitenkin olemassa useita tekoälytyökaluja, jotka tuottavat myös korkealaatuista sisältöä suomeksi. 

Ilman kielellistä asiantuntemusta tekoäly voi tuottaa vääriä tai virheellisiä tuloksia. Kuva: Pixabay.com

Suomeksi toimivien tekoälytyökalujen vertailu

Yksi suosittu tekoälytyökalu suomenkielisen sisällön tuottamiseen on Writesonic. Writesonic käyttää luonnollisen kielen prosessointia (NLP) analysoimaan olemassa olevaa sisältöä ja luomaan uutta sisältöä löytämiensä mallien perusteella. Writesonic on saanut paljon positiivista palautetta sisällöntuottajilta. Monet ovat kehuneet alustaa sen helppokäyttöisyydestä ja sen tuottaman sisällön laadusta. Käytettävissä on yli 25 kieltä, mukaan lukien suomi, ruotsi ja viro.

Toisena vaihtoehtona mainittakoon Texta, joka on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti. Texta pystyy avustamaan monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Lisäksi se analysoi kirjoitustyyliä, ehdottaa tapoja parantaa sitä sekä tarkistaa sisältöä kielioppi-, oikeinkirjoitus- ja välimerkkivirheiden varalta. Se käy luotua sisältöä läpi myös mahdollisen plagioinnin varalta ja ehdottaa tapoja välttää sitä. Sovellus tukee yli 27 kieltä, mm. suomi, viro ja ruotsi.

Kolmantena ehdokkaana on Synthesia, jolla voidaan luoda ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita. Parhaimmillaan Synthesia on sellaisessa käytössä, jossa tarvitaan esimerkiksi usein opetusvideoita tai tuote-esittelyitä. Näppärän käyttöliittymän avulla alusta ei vaadi mitään teknistä taustaa, vaan se on melkein verrattavissa perinteiseen PowerPointiin. Kieliä ja murteita on tarjolla reilut 120 kappaletta, myös suomi.

TekoälytyökaluOminaisuudetHinta
WritesonicWritesonic käyttää tekoälyä sisällön analysointiin ja ehdottaa tapoja parantaa sitä.Maksuton versio, edullisin taso n. 13 dollaria / kk
TextaTextan avulla käyttäjä voi keskittyä pelkkään sisältöön, kun taas työkalu huolehtii rakenteesta, muotoilusta sekä kieliopista.7 pvän maksuton kokeilu, muuten 10 eur / kk
SynthesiaVallankumouksellinen tekoälyohjelma, jolla käyttäjät voivat tehdä laadukkaita videoita.Maksuton demo, muuten 26 eur / kk


Somesisällön parantaminen AI:n avulla

Työskentely tekoälytyökalujen kanssa ei rajoitu ainoastaan artikkeleiden tuottamiseen, vaan niillä voidaan parantaa myös sosiaalisen median sisältöä. Sosiaalisen median algoritmit ja somealustojen käyttäjien odotukset ovat muuttuneet, joten yritysten on tuotettava jatkuvasti uutta, kiinnostavaa ja osallistavaa sisältöä.

Tekoälytyökalut voivat auttaa parantamaan sosiaalisen median sisältöä tarjoamalla ehdotuksia ja ideoita kiinnostavista aiheista ja sisältötyypeistä. Niillä voi helposti luoda lyhyitä, sopivia kuvauksia, kuten kuvatekstejä ja päivityksiä, jotka herättävät huomiota ja lisäävät sitoutumista. 

Vinkkejä tekoälytyökalun valintaan

Tekoälytyökalujen luoma materiaali on erittäin käyttökelpoista, jos työkalua osataan käyttää oikein. AI:n kanssa ongelmana voi olla, että se ei löydä riittävästi lähteitä niin sanotuille harvinaisemmille kielille, kuten suomelle ja siitä syytä tulos voi olla hyvinkin huonolaatuista.

Tekoälyalgoritmit luottavat suuresti suuriin datakokonaisuuksiin oppiakseen ja antaakseen tarkkoja tuloksia. Harvinaisten kielten tapauksessa saatavilla olevan tiedon määrä voi kuitenkin olla usein rajallinen. Tämä tiedon niukkuus voi haitata tekoälytyökalujen kehitystä ja suorituskykyä, koska niillä ei ehkä ole tarpeeksi esimerkkejä, joista oppia. Näin ollen tekoälyn tuottaman sisällön tarkkuus ja luotettavuus voi vaarantua.

Tässä muutamia vinkkejä tekoälytyökalun valintaan sekä tehokkaaseen käyttöön:

 • Mieti, mihin käyttöön tekoälyä yrityksessänne tarvitaan
 • Varmista, että kyseinen tekoälyohjelma tukee suomen kieltä
 • Tutustu AI-työkalun ominaisuuksiin ja mahdollisiin kielellisiin käyttörajoihin
 • Tarjoa tekoälylle selkeitä käskyjä ja tavoitteet halutulle tulokselle
 • Tarkista sisältö virheiden varalta ja muokkaa sitä tarvittaessa 

Yhteenveto

Tekoälytyökalut tarjoavat kiistämättä valtavia mahdollisuuksia sisällöntuotannolle, mikäli niitä osataan käyttää oikein ja sopiviin tarkoituksiin. Ne parantavat pienellä vaivalla tuottavuutta ja auttaa menestymään niin sosiaalisessa mediassa kuin hakukonetuloksissakin. 

Suomenkielisen sisällöntuotannon mullistaminen tekoälyn avulla on osaltaan käynnissä, kun yritykset haluavat hyödyntää tekoälytyökalujen käytöstä saatavia etuja. Tulevaisuudessa tekoälyllä tuotettu sisältö onkin siis entistä yleisempää ja monipuolisempaa.

Tekoälytyökaluilla voi olla merkittävä rooli pienempien kielten säilyttämisessä tarjoamalla kieliresursseja, helpottamalla käännös- ja tulkkausta sekä mahdollistamalla kielen materiaalin saatavuuden. Hyödyntämällä tekoälytyökaluja tehokkaasti, voidaan kuroa umpeen pienempien kielten ja digitaalisen maailman välistä kuilua. Tämä antaa yhteisöille mahdollisuuden säilyttää ja edistää kielellistä perintöään.

Mikäli teillä halutaan kokeilla yrityksen sisällön tuottamista suomeksi, kannattaa kokeilla aiemmin mainittuja tekoälytyökaluja ja etsiä niistä itselle sopivin vaihtoehto! 

Tutustu lisää

Lue lisää tekoälystä.

 • ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, liidien sekä sisällön luomiseen.
 • Jasper on tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.
 • Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
 • Copy.ai on edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
 • Rytr on suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu, joka on omalla tavallaan ehtinyt jo keikuttaa markkinoiden venettä. 
 • Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.
 • Frase on innovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
 • Browse on helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja, miltä tahansa verkkosivustolta.
 • Scalenut on tekoälyyn perustuva markkinoinnin automatisointialusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä parantamaan markkinointistrategioitaan. 
 • Craftly kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
 • Sembly AI on älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta. 
 • Texta on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Texta perustuu koneoppimisalgoritmeihin.
 • Synthesia lupaa ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita.
 • Poised tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista, jonka vain käyttäjä itse näkee.
 • ElevenLabs on puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.
 • Mymind on tekoälyyn perustuva alusta, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta. 

Aiheeseen liittyvät blogit

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.