Parhaat suomalaiset ERP-järjestelmät esittelyssä

Jaa artikkeli

Puisia lavoja pinossa.

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Toiminnanohjausjärjestelmä eli ERP on yrityksen toiminnan tehokkaaseen ohjaukseen kehitetty järjestelmä. ERP-järjestelmiä on monenlaisia ja niiden ominaisuudet saattavat poiketa merkittävästi toisistaan. Eri toimialoille on olemassa erilaisia järjestelmiä, eikä näiden suora vertailu ole useinkaan järkevää. Koska yrityksiä on eri kokoisia ja ne toimivat eri toimialoilla, on myös toiminnanohjausjärjestelmiä kehitetty paljon eri tarpeisiin.

ERP-järjestelmää valitessaan yrityksen kannattaakin miettiä, mitkä ovat oman liiketoiminnan kannalta tärkeimmät toiminnot sekä tuleeko järjestelmän olla sovitettavissa yrityksen olemassa oleviin järjestelmiin. Suurten yritysten tarpeisiin sopivat järjestelmät ovat tyypillisesti kalliimpia, pk-yrityksille löytyy myös avoimen lähdekoodin vaihtoehtoja. Kannattaa myös miettiä, minkälaista tukea valintaan ja käyttöönottoon tarvitsee sekä kuinka paljon järjestelmällä on käyttäjiä. Esimerkiksi suomenkielinen tuki ei useinkaan kuulu suurten toimijoiden valikoimiin ja lisäkäyttäjien hinnat vaihtelevat suuresti. Siksi saattaa olla perusteltua valita yritykselle suomalainen ERP. Onneksi markkinoilla on useita laadukkaita suomalaisia ERP-järjestelmiä.

Iso ja pieni rahtilaiva merellä.
ERP-järjestelmän tulee olla myös kehittyvä ja jatkuvasti palveluitaan parantava. Kuva: Unsplash.com.

Suomalaisia ERP-järjestelmiä

Fikuro

Fikuro on Visman tarjoama kotimainen ratkaisu. Se soveltuu erityisesti valmistusta ja kokoonpanoa tekeville pk-yrityksille. Ohjelmiston avulla hoituvat niin myynnit, ostot, varastonhallinta kuin tuotannon ohjaus eli tärkeimmät perustoiminnot.

Fikurossa on tarjolla neljä eri hintaista ja laajuista pakettia, ja kielistä tuettuja ovat suomi sekä englanti. Ohjelmisto ei sisällä omaa taloushallintoa tai reskontraa, mutta se voidaan helposti integroida yleisimpiin taloushallinnon järjestelmiin. Käyttöönotto on helppoa ja onnistuu jopa päivässä. Fikuron asiantuntijat kertovat mielellään lisää tuotteesta. Lisäksi erilaista tukimateriaalia kuten oppaita on saatavilla hyvin yrityksen sivulla.

Lue arvostelumme ja tutustu Fikuroon.

Lemonsoft

Lemonsoft, joka tarjoaa laajasti muokattavissa olevan ERP-kokonaisuuden. Yhtä tiettyä kokonaisuutta ei ole, vaan se rakennetaan paloista. Saatavilla ovat mm. asiakkuudenhallinta, projektinhallinta, raportointi, työajanseuranta, taloushallinto, palkka- ja henkilöstöhallinta, logistiikka ja varastonhallinta.

Hinnat eivät ole julkisesti esillä, joten yritykseltä kannattaa pyytää tarjous ja varmistaa samalla itselle sopivan laajuinen kokonaisuus. Lemonsoft palvelee erityisesti tilitoimistojen, tukku- ja erikoistavarakaupan, teollisuuden, rakentamisen ja asiantuntija- ja palveluyritysten tarpeita mutta mainostaa sopivansa useimmille muillekin toimialoille. Lemonsoftin nettisivuilla on myös opas, jossa on kattavasti tietoa toiminnanohjausjärjestelmän valintaan liittyen. Suomenkielinen pörssiyritys tarjoaa kaikki palvelunsa suomeksi.

ERP-järjestelmän tarkat vaatimukset vaihtelevat toimialan mukaan, mutta kokonaisvaltaisesti tärkeimmät ominaisuudet ovat integroituvuus jo olemassa oleviin ohjelmistoihin, selkeys ja tehokkuus.

Lue arvostelumme ja tutustu Lemonsoftiin.

Netvisor

Visman tuoteperheeseen kuuluva Netvisor tarjoaa toiminnanohjausjärjestelmän, joka pitää sisällään muun muassa myynnin, palkanlaskennan, taloushallinnon ja varastonhallinnan. Näiden moduulien tuottama yhteinen tieto helpottaa tiedon analysointia. Data on reaaliaikaista ja yritys pysyy ajan tasalla eri osastojen tilanteesta. Järjestelmä toimii pilvipalveluna, eli palvelu on käytettävissä missä ja milloin vain. Netvisor pitää sisällään laajat integraatiot eri järjestelmiin.

Lue arvostelumme ja tutustu Netvisoriin.

NetBaron

NetBaron on suomalainen toiminnanohjausjärjestelmä, joka tarjoaa ratkaisuja erityisesti LVIS-, ravintola-, vähittäiskauppa-, kunnossapito- ja rakennusaloille. NetBaron ERP toimii pilvipalveluna. Ohjelmiston avulla onnistuvat esimerkiksi tuotannonohjaus, varastonhallinta ja työajan seuranta. Myös muun muassa huoltotöiden ohjaus ja integroinnit taloushallintoon ja muihin järjestelmiin kuuluvat järjestelmän ominaisuuksiin.

Lisää aiheesta

Suosituimmat ERP-järjestelmät esittelyssä

Miksi ottaa ERP käyttöön? Vinkit pk-yrityksille

Lue lisää toiminnanohjausjärjestelmistä.

Uusimmat artikkelit

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Lucidchart logo
Yhteistyö

Lucidchart arvostelu

Mikä on Lucidchart? Lucidchart on kaaviotyökalu, jolla muunnat hetkessä monimutkaisen tiedon havainnollistavaksi infografiikaksi. Ohjelmisto auttaa tiimejä hahmottamaan prosessejaan, järjestelmiään ja muita tärkeitä ja olennaisia tietoja. Koska tämä ohjelmisto esittää monimutkaisia ​​tietoja yksinkertaisella

Lue arvostelu
SE Ranking logo
SEO

SE Ranking arvostelu

Mikä on SE Ranking? SE Ranking on SEO-työkalu, joka auttaa parantamaan hakukoneesi tuloksia ja verkkosivustosi sijoitusta avainsanaehdotusten, sivustotarkastusten ja käänteisten linkkien seurannan avulla. SE Ranking tarjoaa myös näppäriä lisäominaisuuksia, kuten markkinointisuunnitelman ja

Lue arvostelu
Piwik PRO logo
Web-analytiikka

Piwik PRO arvostelu 

Mikä on Piwik PRO? Piwik PRO on verkkosivu- ja applikaatioanalytiikan sovellus, jonka kilpailijoita ovat esimerkiksi Adobe Analytics, Matomo, Google Analytics 4 ja Google Analytics 360. Sovelluksen avulla yritys voi mitata, analysoida ja

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.