Ilmainen työajanseuranta – onko se mahdollista?

Markkinoilla on tarjolla lukuisia työajanseurantaan suunniteltuja sovelluksia, joista osa on ilmaisia. Ilmaisesta hinnastaan huolimatta ne tarjoavat monipuolisia ja hyödyllisiä ominaisuuksia. Siten vältetään tarve sijoittaa paljon rahaa työajanseurantaa tekevään sovellukseen. Lisäksi pienellä panostuksella niistä on mahdollista saada aikaan hyvinkin laajat ominaisuudet sisältävä työkalu.

Miksi työajanseuranta kannattaa?

Työaikalaki velvoittaa seuraamaan työaikaa, mutta on monia muitakin syitä, miksi työaikaa kannattaa seurata. Työajanseurantasovellusten avulla selviää kätevästi, paljonko mihinkin työtehtävään ja projektiin kuluu aikaa. Työajanseuranta helpottaa myös laskutuksessa.

Sovelluksen avulla voidaan myös analysoida, mihin työaikaa käytetään. Työaikaa voidaan eritellä vaikkapa projekteihin ja työvaiheisiin. Sovellus mahdollistaa niin oman, tiimin kuin koko firmankin työajan seuraamisen.

Koska työajan seuraaminen on ajoittain pakollista, kannattaa sitä varten harkita juuri kyseiseen tehtävään soveltuvaa sovellus.

Parhaat ilmaiset sovellukset työajanseurantaan

Olemme keränneet seuraavaksi muutaman erityisen hyvän ja ilmaisen sovelluksen työajanseurantaan. Koko arvostelun pääset lukemaan klikkaamalla sovelluksen nimeä.

Paymo

Työajanseuranta ja laskutus onnistuvat Paymolla monipuolisesti. Sen hinnat ovat kilpailukykyiset, sillä tarjolla on ilmaisversio ja edulliset kuukausipaketit. Paymosta hyötyy niin yksinyrittäjä kuin pk-yrityskin.

Paymo helpottaa työtehtävien jakamista, mikä on hyödyksi etenkin etätyöskentelyssä. Se toimii mobiili- ja pilvipalvelussa ilman lähikontakteja ja kankeita sähköpostiviestittelyjä. Laskutus onnistuu kätevästi yhdellä sovelluksella ilman siirtoa erillisen laskutuksen käsiteltäväksi.

Toggl

Helppokäyttöinen Toggl Track tekee freelancerien, tiimien ja yritysten työajanseurannasta kevyttä. Mukaan pystyy liittämään useita käyttäjiä, joten etenkin tiimit hyötyvät sovelluksesta. Togglin avulla voidaan seurata työntekijöiden päivittäisiä toimintoja ja tehdä raportit työstä ja projekteista. Togglia voi käyttää verkkosovelluksena, työpöytäsovelluksena ja mobiilisovelluksena.

Tärkeimpiä ominaisuuksia Togglissa ovat työajanseuranta ja tuottavuustyökalu. Toggl sisältää neljä erilaista suunnitelmaa, ja ilmaisversiota voivat käyttää korkeintaan viiden henkilön tiimit. Ilmaisversio on poikkeuksellisen kattava, joten sen kanssa pääsee pitkälle. Toisaalta maksullisten versioiden hinnat ovat nekin kohtuullisia.

Clockify

Ilmaisen Clockifyn monipuoliset ominaisuudet sopii erinomaisesti etenkin uusille ja pienemmille yrityksille sekä freelancereille. Sen avulla työntekijöiden työtuntien seuraaminen ja kirjaaminen käy sujuvasti. Nimensä mukaisesti se on ikään kuin moderni kellokortti.

Sovelluksen ominaisuuksista suurin osa on ilmaisia. Kellokortti-ominaisuuden ansiosta työntekijät voidaan kätevästi leimata sisään ja ulos työtehtävistä. Työajan kulku tallentuu tarkasti taukoja myöten, mikä tekee palkanlaskennasta täsmällistä. Sovellusta voidaan käyttää hyvin myös offline-tilassa.

Harvest

Suosittu Harvest-työajanseuranta vähentää työajanseurantaan liittyvää vaivannäköä ja lisää tuottavuutta. Harvestista hyötyvät niin freelancerit, erikokoiset yritykset kuin tiimitkin. Ajankäyttöä pystyy tarkkailemaan asiakas-, tehtävä- ja projektikohtaisesti. Lisäksi on mahdollista kirjata tehtyjä työtunteja ja kuluja sekä vaikkapa lähettää laskuja asiakkaille. Harvestin pystyy myös yhdistämään useisiin työkaluihin.

Harvestiin pääsee tutustumaan 30 päivän mittaisella ilmaisella kokeilujaksolla, minkä jälkeen käyttöä voi jatkaa joko ilmaisella tai maksullisella paketilla. 

Hubstaff

Hubstaff on ennen kaikkea työajanseurantaan tehty sovellus. Työkalun työvuorosuunnitteluohjelmistolla voi seurata kätevästi omia työvuorojaan ja merkitä työtuntinsa. Myös palkanlaskenta ja laskutus on helppoa tehdä suoraan Hubstaffissa.

Hubstaff on helppo ja yksinkertainen työkalu varsinkin pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla ei ole isoja resursseja investoida työajanseurantaan.

Hubstaffista on tarjolla ilmainen versio sekä useita maksullisia versioita. Ilmaisversiota voi kuitenkin hallinnoida vain yksi käyttäjä, joten pienellä rahan sijoittamisella saa merkittävän hyödyn.

Lopuksi

Ilmaisia työajanseurantasovelluksia on tarjolla lukuisia, joista parhaimmat tarjoavat erittäin laajat ominaisuudet niin oman kuin tiiminkin työajanseurantaa varten.