Tekoälysovellukset

Sisällysluettelo

Tekoälyn tekee tuloaan yrityssovelluksiin joka toimialalla

Kaupallinen tekoäly (AI) on tullut vauhdilla sovellusmarkkinoille mullistaen useita toimialoja ja yritystoimintoja. Tekoälysovellukset ovat saaneet nopeasti kasvavaa suosiota, sillä niiden avulla pystytään virtaviivaistamaan prosesseja, parantamaan tehokkuutta ja edistämään toiminnan kasvua. Automatisoidakseen tehtäviä, nämä älykkäät työkalut käyttävät edistyneitä algoritmeja ja koneoppimista. Niitä hyödyntämällä tekoäly tekee tietoisia päätöksiä.

Tekoälysovellukset tarjoavat lukuisia etuja, joilla liiketoimintaa voidaan parantaa. Ensinnäkin nämä työkalut vapauttavat työntekijöille arvokasta aikaa strategisempaan ja luovempaan toimintaan. Tekoälysovellukset kykenevät käsittelemään valtavia määriä dataa sekunneissa, mikä tarjoaa yrityksille nopeita ja tarkkoja tuloksia. Tämä antaa yrityksille mahdollisuuden tehdä datalähtöisiä päätöksiä, tunnistaa trendejä ja kehittää tehokkaita strategioita. Automatisoimalla monimutkaisia prosesseja yritykset voivat minimoida inhimilliset virheet.

Mitä ovat tekoälysovellukset?

Tekoälysovelluksilla tai tekoälyohjelmistoilla tarkoitetaan tietokoneohjelmia, jotka on suunniteltu toimimaan tekoälyn avulla ja tekemään tiettyjä toimintoja. Nämä ohjelmistosovellukset on toteutettu käyttämällä kehittyneitä algoritmeja ja tekniikoita, jotta koneet voivat suorittaa tehtäviä, jotka yleensä vaativat ihmisen älykkyyttä.

Tekoälysovelluksia voidaan käyttää monilla aloilla, mukaan lukien terveydenhuolto, rahoitus, markkinointi tai asiakaspalvelu. Esimerkiksi pankit ja rahoituslaitokset käyttävät tekoälyalgoritmeja havaitakseen vilpilliset tapahtumat ja tunnistaakseen epäilyttävän toiminnan malleja.

Tekoälypohjaisia chatbotteja käytetään tarjoamaan asiakkaille henkilökohtaista neuvontaa ja tukea. Lisäksi tekoälyohjelmistolla voidaan analysoida suuria määriä markkinatietoa trendien ennustamiseksi ja sijoitussuositusten tekemiseksi.

Yleisimmin tekoälysovelluksia käytetään tekstisisältöjen, kuten blogitekstien, verkkokauppatuotteiden kuvauksiin tai sosiaalisen median kanavien julkaisuiden tuottamiseen. Jos itsellä ei ole niin luovaa otetta kirjoittamiseen, tekee tekoälysovelluksilla nopeasti hyvälaatuista sisältöä monenlaiseen käyttötarkoitukseen.

Tekoälysovellukset käyttötarkoituksen mukaan

Tekoälysovellukset sisällöntuotantoon ja copywritereille

Kiinnostavan ja mukaansatempaavan tekstimuotoisen sisällön luominen on välttämätöntä, jotta yritykset voivat tavoittaa kohdeyleisönsä joko sosiaalisen median, nettisivujensa tai blogin kautta.

Tekoälysovellukset ovat kehittyneet merkittävästi tekstin kirjoittamisen ja sisällöntuotannon osalta. Nämä älykkäät työkalut luovat hyvin jäsenneltyjä artikkeleita, blogijulkaisuja ja sosiaalisen median tekstejä tiettyjen avainsanojen tai aiheiden perusteella.

Tekoälysovelluksilla voidaan myös oikolukea ja muokata sisältöä, mikä varmistaa kieliopin tarkkuuden ja parantaa luettavuutta. Tekoälypohjaisia tekstinkirjoitus- ja sisällönluontiohjelmistoja hyödyntämällä yritykset voivat tuottaa korkealaatuista sisältöä suuressa mittakaavassa ja houkutella siten asiakkaita esimerkiksi hakukoneoptimoinnin avulla.

Texta
Tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa.
ChatGPT
Voidaan käyttää myös moniin muihinkin tehtäviin kuin pelkkään sisällön luomiseen.
Rytr
Suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu pienempään sisältötarpeeseen.
Copy AI
Edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
Writesonic
Kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
Jasper
Tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.

Lue arvostelumme

Tekoälysovellukset kuvan käsittelyssä ja graafisessa suunnittelussa

Digitaalisella aikakaudella visuaalisella sisällöllä on keskeinen rooli asiakkaiden houkuttelemisessa ja sitouttamisessa. Tekoälysovellukset ovat mullistaneet kuvien ja grafiikan muokkauksen alan, jonka ansiosta upeiden visuaalisten ilmeiden luominen on helpompaa kuin koskaan. Ja siihen pystyy kuka tahansa.

Näillä älykkäillä työkaluilla voidaan automaattisesti parantaa kuvia, poistaa virheitä sekä säätää valaistusta ja värejä. Tietyillä tekoälysovelluksilla voi tuottaa realistisia grafiikoita ja kuvia, joka taas eliminoi manuaalisen suunnittelutyön tarpeen. Tekoälyllä toimivilla muokkausohjelmistoilla on mahdollista tuottaa korkealaatuista visuaalista sisältöä säästäen sekä aikaa että resursseja. 

Midjourney
Tekoälyllä toimiva kuvien luontityökalu, joka luo taidetta tekstikehotteiden perusteella.

Lue arvostelumme

Tekoälysovellukset puheen tuottoon

Tekoälyn tuottama ääni on mullistanut tapaa olla vuorovaikutuksessa teknologian kanssa. Tekoälyn luomat äänet ovat yleistymässä eri toimialoilla virtuaaliassistenteista asiakaspalvelun chatbotteihin. Yksi yleisimmistä tekoälyn tuottaman äänen sovelluksista on käytössä virtuaaliassistenttien alalla.

Yritykset, kuten Amazon, Google ja Apple, ovat integroineet tekoälyn tuottamia ääniä älykaiuttimiinsa ja virtuaaliassistenttien alustoihinsa, jolloin käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa laitteidensa kanssa luonnollisella kielellä. Laitteet ymmärtävät käyttäjien kyselyitä ja vastaavat niihin sekä suorittavat pyydettyjä tehtäviä. Tekoälyn tuottamaa äänitekniikkaa hyödynnetään myös viihdeteollisuudessa. Ääninäyttelijät palkataan usein lainaamaan ääntään elokuvien, videopelien ja animaatioiden hahmoille.

Kuluttajien ja yrittäjien käyttämillä kaupallisilla tekoälysovelluksilla taas voi muuttaa esimerkiksi kirjoitettua tekstiä puheeksi ja liittää sen esitykseen tai videoon. Samaan tyyliin voidaan generoida selostuksia tai jopa podcast-jaksoja.

ElevenLabs
Puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.

Lue arvostelumme

Tekoäly asiakaspalvelu ja virtuaalinen assistentti

Poikkeuksellisen hyvän asiakaspalvelun tarjoaminen on ensiarvoisen painava seikka nykypäivän kilpailuympäristössä. Tekoälysovellukset ovat muuttaneet asiakaspalvelu- ja tukiprosesseja, minkä ansiosta yritykset voivat tarjota asiakkailleen yksilöllistä ja tehokasta apua.

Tekoälyllä toimivat chatbotit ja virtuaaliset assistentit voivat käsitellä asiakkaiden kyselyitä, tarjota nopeita vastauksia ja tarjota räätälöityjä suosituksia. Tekoäly pystyy analysoimaan asiakkaiden vuorovaikutusta ja tunteita, mikä auttaa yrityksiä ymmärtämään asiakkaiden mieltymyksiä ja parantamaan yleistä palvelu- tai asiointikokemustaan.

Käyttämällä tekoälysovelluksia asiakaspalveluun ja tukeen voidaan maksimoida asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta.

Sembly
Älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta.
Poised
Tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista.
Merlin
Chatbot-työkalu, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.


Lue arvostelumme

Tekoälysovellukset hakukoneoptimointiin​ (SEO)

Hakukoneoptimointi on keskeinen osa digitaalista markkinointia. Se sisältää verkkosivustojen ja verkkosisällön optimoinnin niiden näkyvyyden parantamiseksi hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Teknologian edistyessä kehitetään aina vain uusia työkaluja ja tekniikoita SEO-strategioiden tehokkuuden parantamiseksi. Yksi tällainen edistysaskel on tekoälyn käyttö SEO:ssa.

Tekoälyalgoritmit voivat analysoida tarkasti verkkosivuston liikennettä, käyttäjien käyttäytymistä ja avainsanatrendejä sekä käyttäjien sitoutumismittareita, kuten sivulla vietettyä aikaa tai napsautussuhteita. Analysoimalla näitä tietoja tekoäly voi tarjota arvokkaita näkemyksiä siitä, kuinka verkkosivusto toimii hakukoneoptimoinnin kannalta ja ehdottaa korjauksia. Tekoäly esimerkiksi tunnistaa avainsanat, jotka tuovat eniten liikennettä verkkosivustolle ehdottaen strategioita näiden avainsanojen sijoituksen parantamiseksi.

Tekoäly voidaan luoda metatunnisteita ja metakuvauksia verkkosivuille sisällön ja kohdeavainsanojen perusteella. Se voi myös automatisoida XML-sivustokarttojen luomisen ja lähettämisen hakukoneille. Automatisoimalla nämä tehtävät yritykset voivat keskittyä hakukoneoptimoinnin strategisempaan osa-alueeseen, kuten sisällöntuotantoon ja linkkien rakentamiseen.

Teknologian kehittyessä on todennäköistä, että tekoälyllä tulee olemaan yhä tärkeämpi rooli hakukoneoptimoinnissa.

Frase
IInnovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
Scalenut
Tekoälyyn perustuva sisällöntuotannon automatisointialusta. Erityisesti hakukoneoptimoituun sisällön tuotantoon engalnniksi.
Surfer AI
Luo valmiiksi optimoituja artikkeleita minuuteissa. Tutkimus, kirjoittaminen ja optimointi yhdellä napin painalluksella.

Lue arvostelumme

Tekoälysovellukset markkinointiin ja mainontaan​

Markkinointi- ja mainontastrategiat ovat välttämättömiä, jotta yritykset voivat tavoittaa haluamaansa kohdeyleisöä suunnitelman mukaisesti. Tekoälysovellukset ovat muuttaneet markkinointiympäristöä antamalla yrityksille mahdollisuuden optimoida kampanjoitaan ja räätälöidä viestiään entistä paremmin. Tekoälytyökalut voivat analysoida kuluttajien käyttäytymistä, mieltymyksiä ja väestötietoja luoden tarkkoja asiakasprofiileja.

Lisäksi AI-ohjelmistot kykenevät automatisoimaan mainosten sijoittelua, kohdistamaan mainoksia tiettyihin yleisösegmentteihin ja optimoimaan mainosbudjetteja. Tekoälypohjaisia markkinointi- ja mainontaohjelmistoja hyödyntämällä yritysten on mahdollista maksimoida sijoitetun pääoman tuottoprosenttia ja edistää omaa kasvuaan.

Craftly
Kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, joka hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
Synthesia
Videotuotantoa tekoälypohjaisien avatarien avulla. Synthesia lupaa ammattitason videoita jopa vartissa.

Lue arvostelumme

Tekoälysovellukset projektinhallintaan

Projektien ja budjettien tehokas hallinta on tärkeää menestyvän liiketoiminnan kantilta. Tekoälysovellukset ovat nousseet korvaamattomiksi työkaluiksi projektinhallinnassa ja budjetoinnissa, joiden avulla yritykset voivat suoristaa prosessien mutkia ja optimoida resurssien allokointia. Tekoäly automatisoi projektin ajoituksen, seuraa edistymistä ja tunnistaa mahdolliset pullonkaulat.

Browse
Helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja miltä tahansa verkkosivustolta.
Mymind
Auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta.

Lue arvostelumme

Tekoälysovellukset budjetointiin

Tekoälysovellukset voivat myös analysoida vanhoja tietoja ja tehdä tarkkoja budjettiennusteita, mikä auttaa yrityksiä kohdistamaan resurssinsa. Tekoälypohjaisia projektinhallinta- ja budjetointiohjelmistoja hyödyntämällä yritykset voivat parantaa tuottavuutta, alentaa kustannuksia ja varmistaa projektin onnistumisen.

Tekoälysovellukset datan analysointiin

Tietojen analysointi vaikuttaa kriittisesti liiketoiminnan päätöksentekoon. Kehittyneillä data-analytiikkaominaisuuksilla varustetut tekoälysovellukset pystyvät käsittelemään valtavia määriä dataa ja tarjota arvokkaita ratkaisuja. Nämä työkalut tunnistavat malleja, trendejä ja korrelaatioita tiedoissa, joiden pohjalta yritykset voivat tehdä tietoisia päätöksiä.

Tekoälypohjaisia data-analyysiohjelmistoja hyödyntämällä yritykset voivat saada kilpailuetua tekemällä tietoon perustuvia päätöksiä ja optimoimalla strategioitaan näiden faktojen perusteella.

Miksi pk-yritysten kannattaa hyödyntää tekoälyä?

Tekoälysovellukset ovat tulleet välttämättömiksi työkaluiksi etenkin pk-yrityksille, jotka haluavat parantaa työprosessiensa tehokkuutta ja pysyä muiden tahdissa mukana. Tekoäly onkin muuttanut useita eri toimialueita kuvien ja grafiikan editoinnista projektinhallintaan, data-analyysista asiakaspalveluun ja markkinointiin.

Tekoälyn tehoja hyödyntämällä yritykset voivat automatisoida tehtäviä, tehdä datapohjaisia päätöksiä ja tarjota toimivaa asiakaskokemuksia. Koska tekoäly kehittyy edelleen, on uusimpien tekoälysovellusten omaksuminen välttämätöntä, jotta pk-yrityksetkin voivat pysyä kilpailukykyisinä jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Kilpailijalla saattaa jo olla käytössä edellistä versiota parempi tekoälyohjelma.

Tekoälyn mahdollisuudet pienille ja keskisuurille yrityksille

Vaikkakin tekoäly saattaa tuntua teknologialta, joka on varattu vain sellaisille suurille yrityksille, joilla on laajat resurssit, voivat pk-yritykset hyödyntää tekoälyä useilla tavoilla. Yksi tapa on muun muassa asiakaspalveluautomaatio. Ottamalla käyttöön chatbotteja tai virtuaalisia avustajia pienetkin yritykset voivat tarjota ympärivuorokautista tukea asiakkailleen. Tämä ei ainoastaan paranna asiakaskokemusta, vaan myös vähentää yrityksen työntekijöiden työtaakkaa.

Tekoälyalgoritmit tunnistavat malleja ja trendejä, joka auttaa minkä tahansa kokoisia yrityksiä ymmärtämään kohdeyleisöään paremmin. Hyödyntämällä tätä tietämystä yritykset voivat luoda henkilökohtaisia markkinointikampanjoita, mikä johtaa korkeampaan konversioprosenttiin ja myyntiin.

Lisäksi ottamalla käyttöön tekoälypohjaisia varastonhallintajärjestelmiä yritykset voivat ennustaa tarkasti kysynnän, optimoida varastotasot ja virtaviivaistaa toimitusketjun toimintoja. Tämän avulla voidaan vähentää varastoihin liittyviä kustannuksia ja parantaa varaston kokonaiskiertoa. Omaksumalla tekoälyteknologian itselleen, pienyrityksetkin voivat pysyä kilpailukykyisinä nopeasta temposta huolimatta.

Tekoälyn käytön haasteet ja mahdolliset riskit​

Yksi tekoälyn käytön suurimmista haasteista ovat varmasti sen aiheuttamat eettiset vaikutukset. Toinen haaste on puute tekoälyjärjestelmien läpinäkyvyydessä ja tulkittavuudessa. Tekoälyssä käytettyjä syväoppimisalgoritmeja kutsutaan usein “mustiksi laatikoiksi”, sillä niiden päätöksentekoprosesseja ei ole helppo selittää. Ilman tarkkaa tietoa siitä, miten tekoälyjärjestelmät tekevät päätöksiään, voi olla vaikeaa varmistaa niiden luotettavuus ja turvallisuus.

Tekoälytekniikan käyttö hämärtää lisäksi teksti- ja kuvamuotoisten sisältöjen omistuksen rajaa herättäen kysymyksen siitä, kuka omistaa tekoälysovellusten tuottaman sisällön. Vastaus tähän kysymykseen ei aina ole yksiselitteinen. Tekijänoikeuslaki suojaa alkuperäisiä teoksia, joita tekoäly käyttää lähteenä, mutta vastaavalla tavalla luodaan paljon sisältöä ilman tekoälyäkin. Oppilaitokset ja koulut ovat siitä hyvänä esimerkkinä.

Tekoälyyn liittyy myös turvallisuus- ja tietosuojariskejä. Koska tekoälyjärjestelmät käsittelevät valtavia määriä dataa, on mahdollista, että jokin seikka saattaakin vaarantaa arkaluontoiset tiedot. Pahantahtoiset toimijat voivat hyödyntää tekoälyjärjestelmien haavoittuvuuksia manipuloidakseen tuloksia tai käynnistääkseen kyberhyökkäyksiä.

Miten taklata haasteet ja minimoida riskejä

Vaikka tekoälysovellukset tarjoavatkin lukuisia etuja, on yritysten syytä käsitellä huolellisesti yksityisyyttä koskevia tietoja ja noudattaa eettisiä käytäntöjä. Tietosuojaseikat ja turvallisuus niiden ympärillä ovat ensiarvoisen tärkeitä, kun tekoälyn toiminnoissa käsitellään arkaluonteisia asiakastietoja.

Yritysten on varmistettava asiaankuuluvien tietosuojamääräysten noudattaminen ja otettava käyttöön vankat turvatoimet asiakkaiden tietojen suojaamiseksi. Avoimuus ja selkeä tiedonkeruu sekä tiedonkäyttö ovat tärkeitä luottamuksen rakentamiseksi. Priorisoimalla tietosuojakäytännöt yritykset voivat hyödyntää tekoälysovellusten tehoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyödyntämällä tekoälysovelluksia ja integroimalla ne muihin toimintoihin, saadaan tehostettua liiketoiminnan kasvua tulevaisuudessa. Tutustumalla laajaan markkinoilla olevaan tekoälytyökalujen valikoimaan on mahdollista valita ne, jotka sopivat parhaiten yrityksen tarpeisiin.

Tutustu lisää

Mietityttääkö tekoäly, ja haluaisit tutustua aiheeseen paremmin? Lue täältä lisää.

Etsitkö kasvumarkkinoinnin kumppania, jolla on ymmärrystä tekoälystä?

Valoa Digital on kasvutoimisto, joka on erikoistunut digitaaliseen tuotekehitykseen, analytiikkaan ja raportointiin ja kasvumarkkinointiin. 

Tutustu Valoa Digitalin palveluihin.