Midjourney arvostelu

Midjourney logo

Midjourney on tekoälyllä toimiva kuvien luontityökalu, joka luo taidetta tekstikehotteiden perusteella. Midjourney käyttää tehokkaita grafiikkaprosessointiyksiköitä (GPU) tulkitsemaan sekä käsittelemään jokaisen saadun kehotteen.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 8 dollaria / kk
Kenelle : Hyödynnettävissä työympäristössä monella tapaa
4.6/5

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä on Midjourney?

Tekstiä tuottavien tekoälytyökalujen ohella myös kuvitusten ja grafiikoiden luonti AI-sovelluksilla yleistyy. Useimmiten tekoäly generoi tekstin kuvaksi käyttäen koneoppimistekniikkaa. Tämä “keinotekoinen hermosto” pystyy vastaanottamaan kehotteita sanojen muodossa, joista tekoäly sitten luo kuvan. Koko prosessi kestää vain sekunteja ja työn tuloksen näkee heti. 

Midjourney on tekoälyllä toimiva kuvien luontityökalu, joka luo taidetta tekstikehotteiden perusteella. Midjourney käyttää tehokkaita grafiikkaprosessointiyksiköitä (GPU) tulkitsemaan sekä käsittelemään jokaisen saadun kehotteen. Kuvien luonnin ohella sovelluksella voi lisäksi muokata luotua taidetta. Midjourney v5 on parantanut kykyään tunnistaa sekä kuvailla esimerkiksi eri kehon osia ja se on myös edistynyt kuvien käsittelyn parantamisessa.

Midjourneyn keskiössä on avoin yhteisö, joten kuvien teemojen tulee olla sopivia 13-vuotiaista ylöspäin. Teoksissa pitää välttää järkyttävää tai häiritsevää sisältöä ja Midjourney osaa myös blokata tiettyjä sanoja sekä termejä.

Kenelle ja mihin käyttöön?

Midjourneya voidaan hyödyntää työympäristössä monella tapaa, riippuen tietysti toimialasta sekä käyttäjän erityistarpeista. Midjourneyn avulla voidaan luoda ainutlaatuisia, silmiinpistäviä taideteoksia käytettäväksi markkinointi- ja mainoskampanjoissa. Työkalun kyky luoda taidetta tekstikehotteiden perusteella tarkoittaa sitä, että markkinoijat voivat luoda mukautettuja visuaalisia sisältöjä, jotka sopivat juuri heidän brändiviestintään ja kohdeyleisöönsä.

Alkuperäistä kuvaa muokkaamalla tai visuaalisia yksityiskohtia lisäämällä, suunnittelijat voivat muokata ja luoda uutta grafiikkaa mihin tahansa tarvittavaan kohteeseen. Midjourneyn avulla onnistuu myös konseptitaiteen teko videopeleihin, animaatioihin ja muihin viihteen muotoihin. Tekstikehotteita hyödyntämällä suunnittelijat voivat nopeasti luoda erilaisia visuaalisia konsepteja ja iteroida niitä tarpeen mukaan.

Yhtä lailla Midjourney sopii mukautettujen kuvituksien luontiin opetusmateriaaleja varten, kuten oppikirjoihin tai koulutusoppaisiin. Tekstikehotteilla opettajat pystyvät luomaan visuaalisia materiaaleja, jotka sopivat heidän opettamaansa sisältöön. Kaiken kaikkiaan Midjourneyn joustavuus ja tekoälypohjaiset ominaisuudet tekevät siitä arvokkaan työkalun useille aloille ja käyttötapauksiin.

Midjourney vaatii ensin käskyn, kuten /imagine ja sen jälkeen kuvaa kuvailevan kehotteen.
Midjourneyn luomia teoksia.
Kuvien luonnin ohella sovelluksella voi lisäksi muokata luotua taidetta.

Ominaisuudet

Midjourney käyttää alustanaan Discord-viestintäsovellusta, joka voi tuntua alkuun oudolta verrattuna vaikkapa tekstisisältöä tuottaviin tekoälyohjelmiin. Midjourney Botin kanssa kommunikoidaan Discordissa kirjoittamalla haluttu komento. Komennoilla luodaan kuvia, muutetaan oletusasetuksia, seurataan käyttäjätietoja ja suoritetaan muita hyödyllisiä tehtäviä.

Midjourney vaatii ensin käskyn, kuten /imagine ja sen jälkeen kuvaa kuvailevan kehotteen. Kehote on lyhyt tekstilause, jonka Midjourney sitten tulkitsee tuottaakseen pyydetyn kuvan. Midjourneyn botti jakaa kehotteen sanat ja lauseet pienempiin osiin, joita kutsutaan tokeneiksi. Sen jälkeen tekoäly käyttää näitä niin sanottuja “harjoitustietoja” varsinaisen kuvan luomiseen. Hyvin laadittu kehote voi auttaa luomaan ainutlaatuisia, tarkkoja ja jännittäviä kuvia.

Kehotteet voivat olla kovinkin yksinkertaisia. Yksittäiset sanat ja jopa emoijit tuottavat halutunlaisen kuvan. Kuitenkin mitä kuvaavampi kehote on, sitä paremmin Midjourney pystyy luomaan yksilöllistä ilmettä. Muuten se käyttää oletustietojaan. Jos kehote on taas liian pitkä, ei sekään ole hyvä. Midjourneyn botille tiivis ja tarkka kehote on paras.

Vaikka sovelluksen käyttö saattaa monella lähteä hitaasti liikkeelle, Midjourneyn avulla syntyvät tekoälykuvat ovat kuitenkin huippulaadukkaita. Lisäksi jatkuvat päivitykset vievät kuvien laatua koko ajan paremmaksi. Kaikki on kuitenkin kiinni kehotteiden kirjoittamisesta ja nimenomaan riittävän tarkkojen tekstikehotteiden kirjoittaminen vaatii usein harjoittelua. Tähän voi ottaa avuksi esimerkiksi Chat GPT:n, joka osaa luoda todella toimivia kehotteita Midjourney-sovellukseen varsin suppeiden toiveiden pohjalta.

Hinta

Ensimmäisen kuvan luominen aktivoi ilmaisen Midjourney-kokeilun. Kokeilujakson aikana käyttäjät voivat tehdä noin 25 käskyä ennen varsinaisen tilauksen tekemistä. Käsky on mikä tahansa toiminta, joka laittaa Midjourney Botin töihin. Käskyihin kuuluvat esimerkiksi /imagine-komennon käyttäminen kuvien ruudukon luomiseen, kuvien skaalaaminen tai kuvamuunnelmien luominen. Kaikki nämä kuluttavat ilmaista kokeilua. Käyttämällä /info-komentoa voi tarkistaa, paljonko kokeiluaikaa on jäljellä. Tarkemmat englanninkieliset ohjeet käytöstä saa kun liittyy Midjourneyn Discord-palvelimelle heidän kotisivujen kautta.

Perusmalli kustantaa vuosiveloituksella 8 dollaria kuussa, standard 24 dollaria ja pro 48 dollaria. Halvin paketti ilman sitoutumista vuodeksi on 10 dollaria kuukaudessa.  

Kokemuksia Midjourneysta

Kuten mainittu, Midjourneyn bottia ohjaillaan Discordissa. Midjourney-palvelimella on kanavat yhteistyöhön, tekninen tuki ja laskutus, viralliset tiedotteet, palautteen antaminen ja keskustelut. Yhteisö tukee, rohkaisee ja haluaa jakaa tietonsa vasta aloittaneille käyttäjille.

Yleiset mielipiteet Midjourneysta vaihtelevat suuresti. Toisaalta monissa palautteissa toistuu huoli epämääräisistä hinnoitteluista sekä veloituksista, huonosta (olemattomasta) asiakaspalvelusta ja sekavasta käyttöliittymästä. Silti Midjourney saa myös kehuja laajasta luovuuden hyödyntämisestä. Tärkein pointti lienee kuitenkin se, että Midjourney nousee lähes poikkeuksetta esille aina, kun puhutaan parhaista tekoälykuvasovelluksista.

Midjourney arvostelu

Midjourneyn käyttö Discordin kanssa tuntuu alkuvaiheessa vaivalloiselta. Lisäksi oikeanlaisten pyyntöjen antaminen oikeanlaisen kuvatuloksen saamiseksi on haastavaa ja vaatii varmasti harjoittelua. Suurin osa Discord-kanavilla pyörivistä luomuksista ovat tosin uskomattoman hienoja! Kuvia jalostamalla ja arvioimalla on mahdollista päästä haluttuun lopputulokseen. Midjourneyn nettisivut antavat hyvät ohjeet eri toimintoihin.

Discord-kanavalta pystyy kuitenkin seuraamaan avoimen yhteisön mukaisesti muiden käyttäjien tekemiä kuvia, ja sieltä voikin saada hyödyllisiä vinkkejä. Voit nimittäin nähdä myös muiden kirjoittamat tekstikehotteet ja oppia sitä kautta, miten Midjourneyn kanssa kannattaa kommunikoida. Kuvien laatuun voi vaikuttaa esimerkiksi kirjoittamalla kehotteeseen, minkälaisella kameralla ja objektiivilla kuva on luotu. Tämä vaikuttaa lopputulokseen oleellisesti varsinkin silloin, jos halutaan realistisen valokuvan näköinen lopputulos.

Tämän sovelluksen kanssa tulee väkisin mieleen sanonta: “harjoitus tekee mestarin”. Alkuvaihe saattaa olla haastava, mutta kärsivällisyys palkitaan. Midjourney pystyy jo tällä hetkellä tuottamaan lähes aitojen valokuvien veroisia kuvia. Tämä on erittäin kiehtovaa, sillä kehitysvauhti tulee todennäköisesti vain kiihtymään!

Tutustu lisää

Lue lisää tekoälystä.

 • ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, tekstin kääntämiseen sekä sisällön luomiseen.
 • Jasper on tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.
 • Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
 • Copy.ai on edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
 • Rytr on suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu, joka on omalla tavallaan ehtinyt jo keikuttaa markkinoiden venettä. 
 • Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.
 • Frase on innovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
 • Browse on helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja, miltä tahansa verkkosivustolta.
 • Scalenut on tekoälyyn perustuva markkinoinnin automatisointialusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä parantamaan markkinointistrategioitaan. 
 • Craftly kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
 • Sembly AI on älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta. 
 • Texta on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Texta perustuu koneoppimisalgoritmeihin.
 • Synthesia
 • Synthesia lupaa ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita.
 • Poised tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista, jonka vain käyttäjä itse näkee.
 • ElevenLabs on puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.
 • Mymind on tekoälyyn perustuva alusta, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta. 

Aiheeseen liittyvät blogit

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4 / 5. Arvioiden määrä: 2

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.