Merlin arvostelu

Merlin logo

Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa. Laajennus mahdollistaa sen, että ChatGPT on käytettävissä apukätenä miltei millä tahansa nettisivustolla ja se on saatavilla kaikissa maissa. 

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 19 dollaria / kk
Kenelle : Markkinoinnin tai viestinnän tekijälle
4/5

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä on Merlin?

Maailman muuttuessa yhä digitaalisemmaksi, etsivät yritykset uusia ja innovatiivisia tapoja kommunikoida asiakkaidensa kanssa. Yksi jännittävimmistä kehityksestä tällä alalla on chatbottien nousu, jotka voivat auttaa yrityksiä automatisoimaan monia asiakasvuorovaikutuksia. Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa. Tällä hetkellä laajennus on saatavilla vain Google Chromelle, Edgelle, Firefoxille sekä kaikille kromipohjaisille selaimille. Laajennus mahdollistaa sen, että ChatGPT on käytettävissä apukätenä miltei millä tahansa nettisivustolla ja se on saatavilla kaikissa maissa. 

Nykyään on saatavilla monia chatbot-työkaluja, mutta Merlin erottuu muista edistyneillä kieliominaisuuksilla sekä koneoppimisella. Verrattuna muihin työkaluihin se pystyy tarjoamaan parempia vastauksia, joka taas johtaa parempaan asiakastyytyväisyyteen ja asiakkaiden säilyttämiseen. Merlin on huippuluokan chatbot-työkalu, joka käyttää tekoälyä viestiäkseen asiakkaiden kanssa. Se perustuu GPT-3-kielimalliin, joka on yksi maailman edistyneimmistä. Tämä tarkoittaa, että Merlin ymmärtää luonnollista kieltä, oppii aiemmista keskusteluista. Merlinin tekijöiden mukaan uusia ominaisuuksia lisätään siihen vähitellen ja erillinen pro-malli on työn alla.

Kenelle ja mihin käyttöön?

Merlinin tarkoitus on auttaa tavallisten kuluttajien ohella yrityksiä automatisoimaan asiakasvuorovaikutustaan. Tämä voi sisältää esimerkiksi usein kysyttyihin kysymyksiin vastaamista tai henkilökohtaisten suositusten antamista. Automatisoimalla nämä vuorovaikutukset yritykset voivat säästää aikaa ja rahaa sekä tarjota paremman asiakaskokemuksen. Merliniä on mahdollista personoida asetusten kautta mieleisekseen. 

Kuten ChatGPT:kin, sopii Merlin lisäavuksi päivittäisiin työtehtäviin, jotka vaativat tekstin tuottamista esimerkiksi sähköpostien tai LinkedIn-julkaisuiden muodossa. Varsinaiseksi sisällöntuotantotyökaluksi siitä ei välttämättä ole. 

Merlinin kaltaisella ChatGPT-työkaluilla pk-yritykset voivat kuitenkin helposti saada markkinatutkimustietoja ja tunnistaa erilaisia malleja sekä trendejä, joita saattaisi olla lähes mahdotonta saada kasattua manuaalisesti. Merlin auttaa markkinoijia oikean sisällön ja strategioiden kanssa hyödyntämällä ChatGPT-mallia. Sisältöä voidaan sitten yhdistää markkinoinnin ohjelmistoihin, asiakassuhteiden hallintajärjestelmiin (CRM) markkinointitoimintojen automatisoimiseksi.

Kuten ChatGPT:kin, sopii Merlin lisäavuksi päivittäisiin työtehtäviin, jotka vaativat tekstin tuottamista.

Ominaisuudet

Merlinin tehtävä on tuoda koko internetin tieto suoraan käyttäjän hyppysiin. Se antaa OpenAI:n ChatGPT:sta tutut ominaisuuden käyttöön kaikille suosikkisivustoille, kuten Google-hakuihin sekä Gmailiin. Merlin osaa esimerkiksi tehdä pitkistä sisällöistä koosteita ja helpottaa taulukoiden kaavojen ja koodien kirjoittamista. Se luo kehotteesta halutun funktion tai toiminnon. Samalla kehoteominaisuudella voi myös toteuttaa ammattimaisia vastauksia sähköposteihin tai täysin uusia sisältöjä sosiaalisen median julkaisuihin. 

Mikä hämmentävintä, Merlin kykenee lisäksi ratkaisemaan koodausongelmia. Tämä onkin hieno ominaisuus etenkin nettisivujen parissa työskenteleville freelancereille tai pk-yrityksille. Merlinille annetaan lyhyt kuvaus koodausongelmasta tai mihin tarkoitukseen koodia halutaan luoda. Tämän jälkeen Merlin analysoi kehotteen ja kirjoittaa koodin automaattisesti. Se voi tarjota joko koodinpätkiä tai vaiheittaisia ohjeita, jotka auttavat ratkaisemaan koodausongelman.

Jotta Merliniä voi käyttää tehokkaasti, on hyvä olla perillä sen ominaisuuksista. On tärkeää seurata sen suorituskykyä ja tehdä tarvittavia muutoksia tehokkuuden parantamiseksi. Merlin sisältää useita keskeisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä yhden tehokkaimmista chatbot-työkaluista. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa luonnollisen kielen käsittely, koneoppimismahdollisuudet, monikielinen tuki sekä helppo integrointi olemassa oleviin järjestelmiin.

Merlinin hallitsemiseksi on tärkeää investoida myös tarjottuihin koulutuksiin ja käyttöresursseihin. OpenAI tarjoaa joukon oppaita, opetusohjelmia ja foorumeita, joissa voi saada tukea muilta käyttäjiltä. Tarjolla on erilaisia koulutusohjelmia, mukaan lukien verkkokursseja ja työpajoja, joiden avulla pääsee nopeasti vauhtiin. 

Hinta

Merliniä voi kokeilla maksutta, mutta Starter-versio kustantaa 19 dollaria kuussa. Se sisältää kolme miljoonaa sanaa, joka jakautuu 2000:een 1500 sanan kehotteeseen. Boost-versio on yhdeksän miljoonaa sanaa ja 30 dollaria kuussa, Elite 35 miljoonaa sanaa, jolloin kuukausihinta 119 dollaria.

Ikävä kyllä, tällä hetkellä tavallista, jo olemassa olevaa ChatGPT-tilausta ei pysty hyödyntämään Merlinin suhteen, mikä varmasti rajaa pois käyttäjiä. Kukapa haluaisi maksaa tuplasti samasta työkalusta. 

Kokemuksia Merlinistä

Merlin siis tarjoaa kaikki samat tekoälyominaisuudet, kuten ChatGPT:kin, mutta se on mukana jokaisella käytettävällä sivustolla. Tämä nopeuttaa ja helpottaa työkalun hyödyntämistä siellä, missä sitä sillä hetkellä tarvitaan eniten. 

Merlinin Spotlight on ponnahdusikkuna, joka tulee näkyviin pikanäppäimestä tai napsauttamalla oikeanpuoleista painiketta. Spotlightin avulla voi hyödyntää gpt/chatgpt:n tehoa millä tahansa verkkosivustolla. Tekstisisältöjen enimmäispituus on englanniksi 3500 merkkiä, muilla kielillä vielä pienemmät. Käytettyjen kehotteiden määrä näkyy laajennuspalkissa.

Chrome WebStoressa Merlin on saanut arvosanaksi 4, asteikolla 1-5. 

Arvostelu

Tavallisen ChatGPT:n ohella, myös Merlin on helppokäyttöinen ja sen kätevyyttä lisää se, että se on selaimen mukana kaikkialla netissä. Vastaavanlaisena voisi mainita vaikkapa Grammarlyn, joka on kielenhuoltotyökalu. Merlin on ihanteellinen assistentti markkinoinnin tai viestinnän tekijälle, jonka päivittäisiin työtehtäviin kuuluvat erilaisten sisältöjen tuottaminen sekä julkaisu eri kanaville. Usein käytetyt kehotteet voidaan tallentaa, jolloin Merlin voi automatisoida toistuvia töitä. 

Hauskana lisänä Merlinissä on toiminto, jonka avulla saat vastaukset kaikkiin lasten erittämiin kysymyksiin. Merlinille kerrotaan, mitä lapsi kysyy ja tämän jälkeen se analysoi kyselyn ja kirjoittaa vastauksen automaattisesti puolestasi. Se selittää asian sellaisilla sanoilla, että kirjaimellisesti lapsikin ymmärtää. Merliniä voidaan käyttää vastaamaan monenlaisiin kysymyksiin yksinkertaisista faktakysymyksistä monimutkaisiin filosofisiin kysymyksiin.

Tutustu lisää 

Lue lisää tekoälystä.

 • ChatGPT:tä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin, kuten asiakaspalveluun, tekstin kääntämiseen sekä sisällön luomiseen.
 • Jasper on tehokas tekoälysovellus, joka pystyy tuottamaan suuren määrän sisältöä nopeasti.
 • Writesonic on tekoälyllä toimiva kirjoitusalusta, jonka avulla on helppo tuottaa laadukasta sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.
 • Copy.ai on edistynyt tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan kaikissa kirjoitustarpeissa.
 • Rytr on suhteellisen uusi tekoälypohjainen kirjoitustyökalu, joka on omalla tavallaan ehtinyt jo keikuttaa markkinoiden venettä. 
 • Chatbot-työkaluista tehokkaimpiin lukeutuu Merlin, joka on OpenAI:n ChatGPT Plus -lisäosa.
 • Frase on innovatiivinen SEO-työkalu, joka käyttää tekoälyä auttaakseen yrityksiä optimoimaan sisältöä ja parantamaan hakukonesijoituksia.
 • Browse on helpoin tapa poimia ja tutkia tietoja, miltä tahansa verkkosivustolta.
 • Scalenut on tekoälyyn perustuva markkinoinnin automatisointialusta, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä parantamaan markkinointistrategioitaan. 
 • Craftly kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen.
 • Sembly AI on älykäs avustaja, joka litteroi ja tekee kokousmuistiinpanoja jokaisesta online-kokouksesta. 
 • Texta on tekoälyllä toimiva kirjoitusassistentti, joka avustaa monenlaisissa tehtävissä sähköpostien kirjoittamisesta raporttien ja esitysten luomiseen. Texta perustuu koneoppimisalgoritmeihin.
 • Synthesia
 • Synthesia lupaa ammattitason videoita vartissa. Sen missiona on antaa kaikille mahdollisuus tehdä videosisältöä – ilman kameroita, mikrofoneja tai studioita.
 • Poised tarjoaa toimivaa viestintäopastusta, antaen yksityistä ja suojattua palautetta puhe-esityksistä tai haastatteluista, jonka vain käyttäjä itse näkee.
 • ElevenLabs on puheälytyökalu, joka tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä luomaan korkealaatuista äänisisältöä.
 • Mymind on tekoälyyn perustuva alusta, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, säästämään aikaa ja parantamaan tuottavuutta. 

Aiheeseen liittyvät blogit

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.