Ilmainen laskutusohjelma – 8 vaihtoehtoa vertailussa

Jaa artikkeli

Kirjoitusvälineitä

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Yrityksen liiketoiminta muuttuu hetkessä järjestelmällisemmäksi ja ammattimaisemmaksi, kun otetaan laskutusohjelma käyttöön. Niiden avulla yrittäjien on helpompi automatisoida laskut, ja ilmainen laskutus hoituu helposti. Yrittäjälle jää aikaa enemmän omalle osaamiselle, kun paperihommat hoituvat helposti. Onneksi on olemassa myös ilmaisia laskutusohjelmia, joita voi kokeilla ja päättää, minkälainen ohjelma sopii itselle parhaiten. Jos laskuttaa vain vähän, niin ilmaisohjelma on mainio tällöin. On turha maksaa ohjelmista, jos toiminta on pienimuotoista ja satunnaista.

Ilmaisia laskutusohjelmia on tarjolla paljon ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimpiä ilmaisohjelmia, kuten esimerkiksi Zervant, Isolta Arkhimedes, Eebu, Mezo.fi ja Airue.net, ja niiden tarjoamia ominaisuuksia.

Ilmaisesta laskutusohjelmasta on suuri hyöty pienelle yritykselle.

Ilmainen laskutusohjelma pienen yrityksen apuna

Zervant

Zervant on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys, joka tarjoaa laskutusasioiden hoitamista pienyrityksille ja freelancereille. Tämä ilmainen laskutusohjelma tarjoaa ilmaisversion ilman aikarajaa ja lupaa laskun luomisen todella nopeasti, jopa minuutissa. Laskut voidaan lähettää sähköpostilla pdf:nä ilmaisversiossa. Ilmaisversiolla voi tehdä monipuolisesti laskuja ja lähettää niitä sekä myös lisäksi siihen kuuluu tuote- ja asiakasrekisteri, mobiilisovellus, myyntiraporttien lataus, tarjousten luominen ja monikielinen asiakaspalvelu. Zervantilla on laaja joukko myös ulkomaalaisia yrittäjiä. Ilmaisversio kattaa 5 asiakasta.

Zervantin käyttöliittymä on helppo ja yksinkertainen, ja se toimii myös mobiilissa.
Zervantin käyttöliittymä on helppo ja yksinkertainen, ja se toimii myös mobiilissa.

Ilmaisversion voi päivittää maksulliseen versioon, jos haluaa enemmän palveluita käyttöön. Maksullisia versioita on kolme erilaista (Startti, Pro ja Kasvu) ja hinnat ovat alkaen 8 €. Kallein versio on 36 € ja siinä erona edelliseen maksuluokkaan on 30 verkkolaskua tai postitettavaa laskua kuukaudessa. Pro- ja Kasvu -versioihin kuuluu rajaton määrä asiakkaita ja Startti-versio kattaa 30 asiakasta.

Mainos:

Isolta Arkhimedes

Isolta Arkhimedes on suomalainen yritys, jonka kasvutarina on huikea. Se on perustettu jo vuonna 2006 ja vuonna 2017 työllisti jo useita ihmisiä Suomessa. Yhtiö toimii neljässä maassa Suomen lisäksi. Isoltan ilmaisen laskutusohjelman saa käyttöön ilmaiseksi helposti ilman määräaikaa, ilman sitoumuksia ja ilman luottokorttia.

Isoltan ilmaisversion voi päivittää kolmeen (Starter, Pro, ja Premium) eri maksulliseen versioon ja hinta niissä muodostuu siitä, millaisen laskutusjakson valitsee. Kaikista edullisin on vuosilaskutus Premium-paketissa, jolloin hinta on 19,90 kuukaudessa. Tähän hintaan tulee kuitenkin hintaa lisäpalveluista kuten esimerkiksi verkkolasku 0,49 € / lähetetty lasku. Myös palkanmaksusta yritys veloittaa jopa 10 € / maksettu palkka.

Eebu Laskupohja

Eebu Laskupohja mainostaa ilmaisversiota 30 päivän kokeilujaksolla. Ilmainen laskutusohjelma kattaa laskujen luonnin, laskujen tulostuksen, laskun viivakoodin ja automaattisen viitenumeroinnin. Ilmaisversion jälkeen on mahdollista päivittää ohjelma joko Eebu Start Vuosi -palveluun tai Eebu Start -palveluun. Näiden kahden version ero vaikuttaisi olevan ainoastaan laskutusjaksossa. Eebu Start Vuosi maksaa vuodessa 70 € ja Eebu Start 9 € kuukaudessa. Molemmat kattavat seuraavat palvelut: laskujen luominen, tulostus, viivakoodi, oma logo laskulle, tulostuspalvelu, verkkolaskutus, asiakasrekisteri, tuoterekisteri, automaattinen viitenumerointi, viitesuoritusten luominen ja reskontra.

Eebu Laskupohja keskittyy ainoastaan laskujen tekemiseen ja niihin liittyviin asioihin, eli siellä ei ole mahdollista saada esimerkiksi erillistä palkanmaksua tai muita kirjanpidollisia palveluita.

Mezo.fi

Mezo.fi on laskutuspalvelu, jossa on maksuton perusversio. Lisäksi Mezo-laskutus sisältää monipuoliset Plus-palvelut maksua vastaan. Molemmat versiot toimivat internetissä eivätkä vaadi erillisiä ohjelmien asentamista. Helppo käyttöönotto vaatii vain pääsyn internettiin. Myöskään palvelu ei veloita mitään aloitusmaksuja. Ilmainen perusversio sisältää seuraavat asiat: laskujen luomisen ja lähettämisen asiakkaille pdf- muotoisena, raportoinnin ja seurannan, ja arkena tapahtuvan asiakastuen. Erillistä maksullista versiota ei näytä olevan, mutta Mezo-laskutus veloittaa maksuja erillisistä palveluista. Jos halutaan postituspalvelu, niin laskujen lähettämisen ja tulostamisen voi ulkoistaa Mezolle samoin kuin verkkolaskujen toimittamisen.

Mezo vaikuttaa keskittyvän ainoastaan laskutuspalveluun ilman ylimääräisiä palveluita kuten palkanmaksua tai muita kirjanpidollisia palveluita.

Airue.net

Airue.net mainostaa itseään markkinoiden kattavimpina ilmaisena laskutusohjelmana ja tarjoaa jokaiselle yritykselle sovelluksen ilmaiseen käyttöön. Laskutusohjelma toimii sekä sovelluksena että selainversiona. Airue.net laskutusohjelmassa ei ole erillisiä pakettihinnoitteluita vaan se tarjoaa tietyt palvelut ilmaisena ja tietyt lisäpalvelut maksullisena.

Ilmaisversioon kuuluu laskujen luominen ja lähettäminen ne sähköpostitse tai itse tulostamalla. Ilmaisversioon kuuluu myös asiakasrekisteri, tarjoukset ja tilausvahvistukset. Ilmainen laskutusohjelma tarjoaa rajattomasti laskuja. Maksullisen lisäpalvelun avulla voi lähettää laskut verkkolaskuina ( 0,62 € / kpl) tai tulostuspalvelun (1,99 € / kpl ) kautta. Airue.net keskittyy myös vain laskutuspalveluiden mezo.fi :n tavoin eikä siis tarjoa muita kirjanpidollisia palveluita.

Laskuhari

Laskuharilla onnistuu ilmaisten pdf-laskujen nopea tekeminen. Käyttö on hyvin helppoa, sillä laskupohja täytetään suoraan Laskuharin sivustolla. Laskupohjaan lisätään yrityksen ja asiakkaan tiedot, laskun tiedot, halutut laskurivit ynnä muut tarpeelliset tiedot. Lopuksi tiedoston voi tulostaa siltä istumalta.

Laskuharin ilmainen laskutusohjelma on yksinkertainen, ja se on suunniteltu ainoastaan yksisivuisia laskuja varten. Sen vuoksi laskurivien määrää on rajoitettu. Laajempaa käyttöä varten Laskuharilla on erillinen, maksullinen laskutusohjelma.

Ilmainenlaskutusohjelma.fi

Ilmainenlaskutusohjelma.fi tarjoaa nimensä mukaisesti ilmaisen laskutusohjelman, eikä sen käyttöönotto vaadi rekisteröitymistä tai muita sitoumuksia, vaan laskupohja täytetään suoraan heidän sivustollaan. Laskut ovat pdf-muotoisia, jotka voi tulostaa tai lähettää sähköpostitse. Laskuun voi lisätä oman yrityksen logon.

Laskutuspro.fi

Laskutusprolla laskuja voi tehdä laajasti useissa formaateissa, sillä tarjolla ovat sähköpostilasku, pdf-lasku, verkkolasku ja tavanomainen postilasku. Myös kielenä voi käyttää suomen lisäksi englantia. Se ei sisällä asennettavia ohjelmia, vaan ainoastaan rekisteröitymisen sivustolle.

Ilmaisversion lisäksi Laskutuspro tarjoaa maksullisen version, joka sisältää kattavampia ominaisuuksia.

Jokaiselle pienelle yritykselle löytyy juuri heidän tarpeeseensa sopiva laskutusohjelma.

Ilmaisia laskutusohjelmia löytyy moneen tarpeeseen

Ilmaisia laskutuspalveluita tarjoavia ohjelmia on erittäin paljon tarjolla ja kaikilla niillä on hieman erilaiset toimintatavat. Yrittäjän kannattaakin tutustua eri palveluihin huolella ja miettiä, minkälaisia toimintoja itse tarvitsee. Osa palveluista tarjoaa vain pelkkiä laskutuspalveluita, kun taas osalla on käytössä pakettihinnoitteluita muilla kirjanpidollisilla toiminnoilla varustettuina. Tämä tekee palveluiden vertaamisen hieman vaikeammaksi.

Tutustu myös artikkeliimme laskutusohjelmista tästä.

Lue lisää

Tutustu muihin taloushallinnon sisältöihimme.

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4.2 / 5. Arvioiden määrä: 26

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.