Fiverr arvostelu

Fiverr-logo

Fiverr on markkinapaikka yrityksille ja freelancereille. Fiverr palvelee sekä yrityksiä että yksityisiä tahoja, eli palvelun ostajia ja palvelun tarjoajia.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 0 €
Kenelle : Yrityksille ja freelancereille
4.7/5

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Markkinapaikka luoville ja ammattimaisille palveluille

Fiverr on vuonna 2010 perustettu verkossa toimiva markkinapaikka yrityksille ja freelancereille. Rekisteröityminen palveluun on nopeaa ja palvelussa maksaminen turvallista. Maksutapoina toimivat Paypal ja luottokortti.

Palvelua voi käyttää esimerkiksi samannimisellä mobiilisovelluksella. Fiverr on myös monilla sosiaalisen median alustoilla, kuten Twitterissä, Instagramissa, Facebookissa ja Pinterestissä.

Fiverr palvelee sekä yrityksiä että yksityisiä tahoja, eli palvelun ostajia ja palvelun tarjoajia. Freelancereille alusta antaa mahdollisuuden tarjota palveluitaan helposti valmiilla alustalla. Yrityksille se tarjoaa mahdollisuuden löytää tekijän erilaisille projekteille, jotka voivat sisältää esimerkiksi graafista suunnittelua, sisällön tuotantoa, tai verkkosivujen suunnittelua.

Alusta toimii kuin mikä tahansa freelancereiden työn myymiseen tarkoitettu palvelu. Tämän lisäksi sivusto tarjoaa podcasteja, blogeja ja tapahtumia. Alustalla voi myös suunnitella logonsa.

Sivustolla toimii asiakaspalvelu, johon voi ottaa yhteyttä sivuston kautta.

Tutustu Fiverr-palveluun.

Fiverr-alustalla yritys voi etsiä ja löytää tekijän erilaisille projekteille. Kuva: Unsplash.co

Fiverr freelancereille

Fiverr Marketplace on alusta kaikille freelancereille, jotka haluavat tarjota palvelujaan yrityksille. Freelancereille rekisteröityminen palveluun on ilmaista. Ansaituista tuloista freelancer pitää itsellään 80 %.

Alusta sopii sekä sivutoimiseksi että päätoimiseksi ansionlähteeksi. Freelancerin on myös mahdollista kehittää taitojaan ottamalla osaa sivuston tarjoamiin maksullisiin kursseihin. Alusta julkaisee sivustolla freelancereiden töitä, ja sivuston käyttäjät voivat kirjoittaa näille julkaisuille arvioita ja kommentteja, mikä voi edesauttaa töiden myyntiä.

Mainos:

Fiverr yrityksille

Fiverr mainostaa itseään turvallisena palveluna yrityksille. Ensimmäisen vuoden tarjouksena palvelu on ilmainen, jonka jälkeen se maksaa vuosittain 149 USD. Fiverr tarjoaa turvallisen maksuprosessin. Maksu menee läpi vasta, kun yritys on hyväksynyt freelancerin ehdottaman ratkaisun.

Freelancer antaa ehdotuksessaan hinta-arvion työstään. Maksu määritellään projektiluontoisesti. Yritys voi valitessaan freelanceria ensin selata läpi heidän työnäytteitään ja arvostelujaan. Yritys voi olla myös heti yhteydessä haluamaansa freelanceriin tarvitessaan kustomoidumpaa vaihtoehtoa, jota ei löydy valmiista ehdotuksista. Fiverr Business Success Manager eli Fiverr-palvelun asiakasneuvoja on aina valmiina auttamaan yrityksiä ongelmatilanteissa ja kaikenlaisten kysymysten kanssa.

Fiverr-sivustolla freelancerit voivat myydä töitään ja osaamistaan yrityksille. Kuva: Unsplash.com.

Alustan plussat

 • Freelancerille laajat kategoriat, mistä valita oma ammattitaito
 • Monipuolinen ja joustava palvelu sekä freelancereille että yrityksille
 • Antaa yrityksille mahdollisuuden ulkoistaa työtehtäviä
 • Verkkosivujen ulkoasu on selkeä
 • Listaa esimerkkejä palveluaan käyttävistä yrityksistä
 • Ensimmäinen vuosi ilmainen, jonka jälkeen 149 USD per vuosi
 • Luotettavat, validit freelancerit
 • Turvallinen palvelu: PCI-DSS sertifikaatti sekä turvallinen maksuprosessi
 • Tarjoaa kursseja freelancereille
 • Tarjoaa podcasteja, blogeja ja tapahtumia
 • Toimii sosiaalisen median alustoilla

Alustan miinukset

 • Suomenkielisiä freelancereita tarjolla hyvin vähän
 • Joidenkin tekijöiden hinnat ovat hyvin alhaisia, joten työn laatu voi vaihdella rajusti
 • Paljon kilpailevia palveluita
 • Ero Fiverr Business -palvelun ja Fiverr Marketplace -palvelun välillä tulisi selventää tarkemmin
 • Fiverr Business Success Manager vain mainitaan tekstissä olettaen jo merkityksen olevan selvä
 • Fiverr Business -sivut vaikuttavat hieman tyhjiltä ja keskeneräisiltä
 • Sivusto kaipaa lisää informaatiota ja selvennystä eri osioihin
 • Tarvetta sivulle ‘Näin alkuun nopeasti’, koska nyt tietoa joutuu etsimään pitkään
 • Asiakaspalvelu vaikea löytää

Fiverr verotus

Suomessa asuvan henkilön ulkomailla työskentelystä saatu tulo on lähtökohtaisesti Suomessa veronalaista tuloa. Kun tekee toimeksiantoja alustan kautta, on verotuksen kannalta ratkaisevaa, onko maksettava tulo palkka, työkorvaus vai käyttökorvaus. Freelancer-verotuksesta voit lukea lisää täältä.

Ulkomailta saadun tulon verotukseen vaikuttaa moni tekijä; esimerkiksi tulon maksavan valtion ja Suomen välinen mahdollinen verosopimus. Lisätietoja aiheesta täältä. Lisätietoa ulkomaantulojen verotuksesta antaa Verohallinnon kansainvälisen tuloverotuksen palvelunumero.

Fiverr kokemuksia

Fiverr tarjoaa markkinapaikan, jossa yritysten ja freelancereiden on mahdollista löytää juuri omaan tarpeeseen soveltuva kumppani. Alustalla yritysten on helppo löytää tekijä erilaisille projekteille ja freelancerien on helppo myydä osaamistaan ja tuotteitaan yrityksille. Tällaiselle palvelulle on paljon kysyntää. Sivustolla on joitain teknillisiä epäloogisuuksia, jotka voivat vaikuttaa sen käyttäjäystävällisyyteen, mutta muuten sivusto palvelee lukuisia yrityksiä ja freelancereita kohtuullisen hyvin. Sivustolla joidenkin tekijöiden hinnat ovat todella matalia, mikä voi vaikuttaa siihen että työn laatu vaihtelee paljon.

Muita freelancer-palveluja

Fiverr ei suinkaan ole ainoa freelancer-alusta, vaan vastaavia on monia muita. Suomalaisen vastineen tarjoaa digitaalisten palvelujen markkinapaikka Freedomly. Lue kirjoittamamme arvostelu Freedomlysta!

Muita freelancer-alustoja:

Aiheeseen liittyvät blogikirjoituksemme

Digitaalisten palvelujen markkinapaikka Freedomly syntyi kahden yrittäjän omasta tarpeesta.

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.