Videoeditointiohjelmat – Laatua saa myös ilmaiseksi

Jaa artikkeli

Mies tietokoneella

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Liikkuvan kuvan merkitys digitaalisessa markkinoinnissa on vakiinnuttamassa jalansijaansa perinteisten kuvien ja tekstien ohelle. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on näkynyt selkeää siirtymistä kohti nopeita, informatiivisia ja mielenkiintoa herättäviä videoita. Näistä esimerkkejä ovat muun muassa TikTok, Instagram Reels ja YouTube.

Yrityksille onkin nykypäivänä tärkeää osata tuottaa myös videomateriaalia osana digitaalista markkinointiaan. Vaikka videoeditointi saattaa kuulostaa kalliilta, siihen löytyy verkosta myös täysin ilmaisia työkaluja. Ja mikä parasta, niitä on jopa aloittelevan videoeditoijan helppoa käyttää.

Tässä esittelyssä käymme läpi neljä erilaista videoeditointiohjelmaa verkossa, joita voidaan käyttää apuna yrityksen videosisällöntuotannossa. Näillä sovelluksilla pystyy esimerkiksi leikkaamaan, nopeuttamaan tai nauhoittamaan omia videoita. Suurimmasta osasta löytyy käytettäväksi täysin ilmainen versio, jolla aloittelijakin pääsee alkuun.

Mainos:

Movie Maker Online

Movie Maker Online tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden editoida omia videoita ilman rekisteröitymistä tai sovelluksen lataamista laitteelle. Kaikki työkalut ovat siis käytettävissä nopeasti ja vaivattomasti! Sovellus mahdollistaa kaikki yleisimmät videoiden editointitavat.

Movie Maker Online -sovelluksen ominaisuuksia:

 • ilmainen käyttö ilman rekisteröitymistä tai sovelluksen lataamista
 • 24 tuntia aikaa muokata
 • videon maksimipituus 10 minuuttia
 • ei vesileimaa ladatuissa tiedostoissa
 • .mp4 tiedostomuoto
 • noin 15 erilaista editointityökalua, kuten tekstit, efektit ja nopeus.

Hinta:

Kokonaan ilmainen

Haluatko tietää lisää? Lue tekemämme arvostelu Movie Maker Onlinesta.

Pinnacle Studio

Windows-käyttäjille suunnattu Pinnacle studio -videoeditointityökalu mahdollistaa laadukkaamman lopputuloksen melko edullisella kertahinnalla. Saatavilla on kolme erilaista pakettia, editointityökalujen laajuuden mukaisesti. Pinnacle Studion etuna on sen soveltuvuus niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin videoeditoijille, jolloin sovellusta ei tarvitse vaihtaa tarpeiden muuttuessa.

Pinnacle Studion ominaisuuksia:

 • toiminta Windows käyttöjärjestelmässä
 • edulliset pakettihinnat, kolme erilaista vaihtoehtoa
 • ruudun tallennus mahdollisuus, myös monella eri kameralla!
 • värien muokkaus
 • videon leikkaus, nopeudensäätö ja efektien lisäys
 • laaja valikoima editointityökaluja

Hinta:

Peruspaketti sisältää videoeditoinnin ja maksaa normaalihintaisena 59,95 dollaria. Paketti kaikilla mahdollisilla ominaisuuksilla maksaa 99,95 dollaria

Tutustu Pinnacle Studion monipuolisiin ominaisuuksiin sekä lue tekemämme Pinnacle Studio -arvostelu!

KineMaster

Videoeditointi puhelimella onnistuu myös! KineMaster on yksi suosituimmista puhelimella toimivista videoeditointisovelluksista. Sen käyttö on perustasollaan ilmaista, mutta jos halutaan saada ladattua videomateriaalit ilman vesileimoja, tulee tästä ominaisuudesta maksaa.

Kinemasterin ominaisuuksia:

 • ilmainen mobiilisovellus, jossa maksullisia lisäosia
 • editointimahdollisuuksia erikokoisille videoille, esimerkiksi sosiaaliseen mediaan
 • tekstien ja efektien lisäys videoon
 • videon leikkaus, nopeudensäätö, kääntäminen, kerroksien luonti jne.

Hinta:

KineMasterista on saatavilla ilmaisversio. Maksullinen Premium-versio, jossa on runsaasti lisää ominaisuuksia, maksaa 4,19 €/kk tai 25,19 €/vuosi.

Tekemästämme KineMaster -arvostelusta löydät lisää tietoa ominaisuuksista, hinnoista sekä kokemuksia sovelluksesta.

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve on yksi monipuolisimmista ilmaisista yrityksien ja yksityisten käyttöön soveltuvista videoeditointiohjelmista. Se on ladattavissa niin Windows-, Mac- ja Linux-käyttöjärjestelmiin. Käyttökieli on englanti.

DaVinci Resolve tarjoaa todella laajan valikoiman erilaisia editointityökaluja, minkä vuoksi perehtyminen voi viedä jonkin verran aikaa. Tästä syystä se soveltuu hyvin myös kokeneempien videoeditoijien käyttöön. Työkalun etuna on monipuolisuus, joka mahdollistaa monen erilaisen editoinnin tekemisen yhdellä ohjelmistolla.

DaVinci Resolven ominaisuuksia:

 • ilmainen yrityksien ja yksityisten käyttöön
 • ladattavissa Windows, Mac ja Linux käyttöjärjestelmän laitteisiin
 • kattava editointityökalujen valikoima
 • helppokäyttöisyys
 • Hollywood -tason kuvanlaatu
 • laadukas äänenlaatu
 • käytettävissä kolmansien osapuolien lisäosien ja tallennustilojen kanssa

Hinta:

DaVincin voi ladata ilmaiseksi. Lisäksi maksullinen lisenssi tarjoaa lisäominaisuuksia ja maksaa 357,01 $.

DaVinci Resolve -arvostelusta löydät lisätietoja muun muassa hintaan ja ominaisuuksiin liittyen!

Yhteenveto

Nykypäivänä yritykset eivät välttämättä tarvitse enää ulkopuolista asiantuntijaa tuottamaan videosisältöjään. Ilmaisilla videoeditointityökaluilla pääsee hyvin alkuun. Niillä voi toteuttaa muun muassa mielenkiintoa herättäviä lyhyitä videoita yrityksen sosiaaliseen mediaan tai YouTube -kanavalle.

Hyvä esimerkki itsetuotetuista videoista on Instagram Reels videot. Niissä ei ole tärkeintä loppuun asti hiottu kuvan ja äänen laatu, vaan sisällön informatiivisuus ja viihdyttävyys. Videoiden avulla yritys voi tuoda esiin elävämmin tekemistään, tuotteitaan ja palveluitaan mahdolliselle kohderyhmälle eri kanavissa. Autenttisuus ja epätäydellisyys luo myös lähestyttävämmän mielikuvan yrityksestä.

Laadukkaampia videoita yritys voi hyödyntää muun muassa YouTubessa, videomainoksissa tai kotisivuilla. Näiden tekeminen voi olla teknisesti hieman työläämpää, mutta ei mahdotonta. Niiden editointi onnistuu silti, joko ilmaisilla tai edullisilla videoeditointityökaluilla, hetken perehtymisen jälkeen.

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
Tekoäly (AI)

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.