DaVinci Resolve arvostelu

DaVinci Resolve on markkinoiden ehkä monipuolisin videoeditori, joka kilpailee Adoben ohjelmiston kanssa voimakkaasti. Sillä voidaan toteuttaa laajojakin projekteja korkeatasoisesti ja ammattimaisesti.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 357,01 $, ilmaisversio saatavilla
Kenelle : Yrityksille
4.8/5
Windows, macOS, Linux

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä DaVinci Resolve on

DaVinci Resolve on ehkä markkinoiden monipuolisin videoeditori, joka kilpailee Adoben ohjelmiston kanssa voimakkaasti. Sillä voidaan toteuttaa laajojakin projekteja korkeatasoisesti ja ammattimaisesti. Adoben ohjelmistoista poiketen se toimii niin Windows-, iOS- kuin Linux-pohjaisissa laitteissa ilman erityisiä lisäohjelmia ja kikkailuja ja tämä ominaisuus nostaa ohjelmiston omaan luokkaansa. Ohjelmistolla voidaan käsitellä niin ääntä kuin videotakin yhtä aikaa, kun taas monilla muilla ohjelmilla joudutaan ääniraidat käsittelemään erikseen.

Kenelle ja mihin ongelmaan sovellus tuo ratkaisun

 • Yrityksille markkinointiin
 • Helpottamaan videoeditointia
 • Myös Linux-käyttäjille

Yhä useammin yritykset tarvitsevat videoita markkinoinnissaan, tehtiinpä sitä sitten somessa tai perinteisesti televisiossa. Videoeditointi on kuitenkin ollut pitkään haastava projekti, jossa ääniraidat jouduttu käsittelemään erikseen omalla ohjelmalla ja videoita on muokattu erikseen omalla ohjelmalla. Lisäksi ohjelmistot ovat olleet vahvasti sidoksissa Windows- tai iOS -pohjaisiin laitteisiin, joka on jättänyt Linux-käyttäjät ulkopuolelle ilman erillistä ohjelmistoa. DaVinci Resolve on ratkaissut ongelman monipuolisella ja käyttöjärjestelmästä riippumattomalla ohjelmistollaan.

Mainos:

Ominaisuudet

Värit helposti ja sulavasti

DaVinci Resolven monipuolisista ominaisuuksista tärkeimmiksi nousevat muun muassa kuvaraitojen värien muokkaus helposti ja nopeasti. Ominaisuus on ollut käytettävissä jo pitkään, mutta sitä on kehitetty ja parannettu vuosien saatossa aina vain entistä paremmaksi. Kirkkauksia ja värien kylläisyyttä saa muokattua helposti koko kuvaraidan osalta yhdellä kertaa, joko säätimellä silmämääräisesti tai valitsemalla väripaletista haluttu sävy. Ohjelmistossa YRGB muokkaa automaattisesti kaikkia värejä samassa suhteessa, kun muokataan yhtä väriä.

Ääniraitojen muokkaaminen on tehty yksinkertaiseksi

DaVinci Resolve mahdollistaa jopa 2000 ääniraidan muokkaamisen samassa projektissa ja näin ollen todella laajojen ja monimutkaisten projektien käsittely on ohjelmistolla mahdollista. Vuosien saatossa ääniraitojen muokkausta on yksinkertaistettu käyttäjäystävällisempään suuntaan ja samalla sen toiminnallisuutta on parannettu. Ominaisuuksien kehittyessä myös äänien muokkaus on nopeutunut ja tehostunut, joka näkyy selkeästi myös videoiden käsittelyyn käytetyssä ajassa. Yritys ei välttämättä tarvitse enää isoa mainostoimistoa hoitamaan videotuotannon eri vaiheita.

DaVinci Resolve on poikkeuksellisen helppokäyttöinen videotyökalu.
DaVinci Resolve on poikkeuksellisen helppokäyttöinen videotyökalu.

Efekteillä lisätehoa

Videoiden leikkausta on niin ikään paranneltu ja yksinkertaistettu vuosien saatossa. Myös erilaisten efektien liittäminen videoihin on helppoa ja nopeaa. Videoista voi leikata sopivia pätkiä omille sosiaalisen median alustoille ja ohjelmisto muuttaa ne automaattisesti oikeaan kokoon ja pitää kuvan keskitettynä. Esimerkiksi Instagramissa ja Facebookissa on molemmissa omat videokokonsa eikä käyttäjän tarvitse manuaalisesti muokata videoita erikseen eri kanaviin sopiviksi. Manuaalinen muokkaus on kuitenkin tarvittaessa käytettävissä.

DaVinci on kehittänyt leikkaustoimintojaan. Leikkaaaminen käy kätevästi ja nopeasti.
DaVinci on kehittänyt leikkaustoimintojaan. Leikkaaaminen käy kätevästi ja nopeasti.

Hinta

DaVinci Resolve on ilmaiseksi ladattavissa koneelle ja myös ilmaiseksi käytettävissä. Vaikka ilmaisversion ominaisuudetkin ovat jo monipuoliset ja vastaavat monien käyttäjien tarpeisiin, niin maksullisella versiolla saa vielä enemmän ohjelmistosta irti. Avoimen lähdekoodin ohjelmistona mitään säännöllisiä kuukausi- tai vuosimaksuja ei ole, vaan ohjelmiston maksullinen lisenssi on kertaluontoinen maksu, joka on voimassa ikuisesti. Maksullinen lisenssi on 357,01 dollaria. Maksullisesta versiosta ei ole tarjolla ilmaista kokeilujaksoa.

DaVinci Resolve kokemuksia

DaVincia on kehuttu siitä, kuinka siinä voi siirtyä editoinnista grafiikan lisäämiseen, väriluokitukseen ja lopulliseen toimitukseen ilman lisäohjelmistoja. Moni on kokenut sen erinomaiseksi työkaluksi värinkorjaukseen. Tekoälyominaisuudet ovat toimineet heillä erinomaisesti ja yleensä ilman korjaussäätöjä.

Joillain on ollut katkeiluongelmia palvelimen ja yhteyden kanssa. DaVinciä ei myöskään ole koettu kovinkaan intuitiiviseksi ohjelmistoksi. Lataaminen on ollut joskus hidasta.

Arvostelu

DaVinci Resolve on erittäin monipuolinen videoeditori, jolla saa toteutettua laajoja ja monimutkaisia videoprojekteja. Sen monipuoliset ominaisuudet ovat kehittyneet vuosien saatossa entistä monipuolisemmiksi ja käyttäjäystävällisemmiksi ja se onkin saavuttanut vankan jalansijan editoijien keskuudessa. Kehitystyöllä on pystytty tehostamaan merkittävästi videotuotantoon käytettävää aikaa laadusta tinkimättä, olipa kyseessä sitten ääni- tai kuvaraidan editointi. Käyttöjärjestelmästä riippumaton ohjelmisto sopii niin Windows-, iOS- kuin Linux -käyttäjille ilman erillisten sovellusten asentamista.

Monipuolisuutensa takia tottumaton käyttäjä saattaa hämmentyä kaikkien toimintojen kanssa. Blackmagic Designin sivuilta löytyy kuitenkin runsaasti opetusmateriaalia ja aktiivinen foorumi, josta myös kokematon käyttäjä saa helposti ja nopeasti apua. Ilmaiseksi käytettävä versio riittää monien yrittäjien tarpeisiin, mutta maksullisen lisenssin lunastaminen tuo lisää monipuolisia ominaisuuksia. Kertaluontoinen lisenssimaksu takaa myös elinikäiset päivitykset, joten ohjelmistosta saa aina tuoreimman version käyttöönsä. Edullinen hinnoittelu tekee ohjelmistosta jokaiseen tarpeeseen sopivan.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja videoeditointiohjelmia (arvostelu tulossa)

 • Adobe Premiere Pro on johtava videoiden editointi -ja muokkausohjelmisto.
 • OpenShot -videoeditori on suunniteltu helppokäyttöiseksi, nopeasti opittavaksi ja yllättävän tehokkaaksi. Se toimii Linuxilla, Windowsilla sekä Macilla.
 • Final Cut Pro on ammattitason videonmuokkausohjelma, jota on käytetty monien suosikkielokuvien tekemiseen.
 • Corel VideoStudio Ultimate on monipuolinen ja laajat ominaisuudet sisältävä videoeditori.

Tutustu myös näihin videoeditointiohjelmiin

Softia.fi on arvostellut seuraavat videoeditointisovellukset

 • Pinnacle on täysiverinen videoeditointiohjelma, joka mahdollistaa laajojen ja vaativien videoprojektien tehokkaan työstämisen.
 • Movie Maker Online on ilmainen, selaimessa toimiva videoeditori. Siihen nähden se tarjoaa yllättävän hyvät ominaisuudet.
 • DaVinci Resolve yksi markkinoiden monipuolisimmista videoeditointiohjelmista.
 • HitFilm Express on ilmainen videonmuokkausohjelma, joka pitää sisällään ammattimaiset työkalut videon editoimiseen. 

Suosittuja videoeditointisovelluksia puhelimeen

 • InShot tarjoaa kattavat ominaisuudet videoiden edioimiseen iOS ja Android -puhelimilla.
 • iMovie mahdollistaa huippuluokan videoeditoinnin iPhonella, iPadilla sekä Mac-tietokoneilla.
 • Adobe Premiere Rush on videoiden all-in-one-muokkaussovellus videoiden luontiin liikkeellä oltaessa. Voit kuvata, muokata ja jakaa laadukkaita videoita missä tahansa.

Tutustu suosittuihin blogeihin

Videoeditointiohjelmat – Laatua saa myös ilmaiseksi

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4.7 / 5. Arvioiden määrä: 3

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.