Clip Studio Paint arvostelu

Clip Studio Paint logo

Clip Studio Paint on monikäyttöinen ohjelmisto digitaalisen taiteen luomiseen. Se on moneen taipuva ja rakennettu käyttöjärjestelmältään taiteilijaa ajatellen. Clip Studio Paint on erinomainen työkalu animaattoreille, hahmojen suunnittelijoille, konseptitaiteilijoille sekä sarjakuvamaailmassa työskenteleville.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 0,99 €/kk
Kenelle : Freelancereille, animaatiostudioille, ammattitaiteilijoille
4.5/5

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä on Clip Studio Paint?

Clip Studio Paint on monikäyttöinen ohjelmisto digitaalisen taiteen luomiseen. Se on moneen taipuva ja rakennettu käyttöjärjestelmältään taiteilijaa ajatellen. Ohjelmiston työtilaa voi muokata omien tarpeidensa mukaiseksi. Clip Studio Paint on erinomainen työkalu animaattoreille, hahmojen suunnittelijoille, konseptitaiteilijoille sekä sarjakuvamaailmassa työskenteleville.

Clip Studio Paintin työtila.
Clip Studio Paintin käyttöjärjestelmä on rakennettu taiteilijaa ajatellen. Kuva: Clip Studio Paint.

Kenelle Clip Studio Paint sopii?

  • Freelancereille
  • Animaatiostudioille
  • Ammattitaiteilijoille

Clip Studio Paintin ominaisuudet

Clip Studio Paint, tutummin CSP, on edullisempi vaihtoehto esim. Adoben ohjelmistoille. CSP taipuu moneen eri tarpeeseen aina vektoritaiteesta illustraatioihin, yksityiskohtaisiin animaatioihin, sekä yksinkertaiseen ääniraitojen käsittelyyn. Myös kuvankäsittely onnistuu mm. erilaisilla tasofilttereillä. Ohjelma hyödyntää myös tekoälyä teosten värittämiseen.

Ohjelmistosta on kaksi eri vaihtoehtoa, PRO ja EX. Clip Studio Paint PRO on suunnattu piirtämiseen ja digitaaliseen maalaamiseen. Ohjelmisto tarjoaa käyttäjälleen laajan valikoiman pensseleitä ja kyniä erilaisten tekstuurien ja halutun lopputuloksen saavuttamiseksi ja antaa vapaat kädet räätälöidä työtilaa käyttäjän näköiseksi. CSP:n omat nettisivut tarjoavat paljon vaihtoehtoja ”materials”-osiossa, josta käyttäjä voi hakea omaan tyyliinsä sopivia työkaluja, kuten vesivärejä jäljentäviä pensseleitä. Tämä antaa laajat työkalut taiteilijalle toteuttaa visiotaan ilman teknisiä rajoituksia. Clip Studio Paint on myös lisännyt kätevän ominaisuuden, jolla käyttäjä voi taltioida valitun tiedoston versioita ilman kolmansien osapuolien näytöntallennusohjelmia.

Jos tavoitteena on sukeltaa animaatioiden maailmaan, kannattaa harkita EX-version hankkimista. EX sisältää kaikki PRO:n ominaisuudet ja tuo tämän lisäksi mahdollisuuden luoda yhtä sekuntia pidempiä animaatioita. Clip Studio Paint EX on useamman japanilaisen animaatiostudion käytössä ja tarjoaa ammattimaisen alustan animoinnille. Tämän lisäksi EX tarjoaa työtilan niin perinteisten kuin verkossa esitettävien sarjakuvien luonnille.

Ohjelmisto tarjoaa laajan valikoiman työkaluja. Video: Youtube.

Clip Studio Paintin hinta

Joustavuus ja räätälöinti ovat ohjelmiston keskeisimpiä teemoja, ja tämä pätee myös sen hinnoitteluun. Ohjelmisto tarjoaa ensikäyttäjälle 3–6 kk ilmaisen kokeilujakson molemmista versioista, jonka jälkeen käyttäjä voi räätälöidä itselleen sopivan paketin. Vaihtoehtoina ovat kertamaksu, kuukausi- tai vuosimaksu. Kertamaksulla käyttäjä saa sen hetkisen viimeisimmän ohjelmiston käyttöönsä, mutta tulevat päivitykset eivät kuulu pakettiin. Kuukausi- ja vuosimaksuun sisältyvät päivitykset.

Vuosimaksu antaa mahdollisuuden säästää kuluissa. Hintaan vaikuttavat laitteiden määrä, sekä itse laitteet. Halvin vaihtoehto on sovelluksen ostaminen yhdelle älypuhelimelle. Isoin paketti mahdollistaa ohjelman asennuksen neljälle eri laitteelle, niin älylaitteelle kuin tietokoneelle.

PRO:n vuosimaksut sijoittuvat halvimmassa vaihtoehdossa 5,99 e/v ja kalleimmassa 48,99 e/v. EX:n vastaavat hinnat ovat halvimmillaan 16,49 e/v ja kalleimmillaan 106,99 e/v.

Clip Studio Paint kokemuksia

CSP on saanut yllättävän vähän negatiivista palautetta. Kritiikkiä on tullut lähinnä hintastrategian muuttumisesta tulevan 2.0 version myötä. Clip Studio Paint on aiemmin toiminut kertaostoksena, mutta tulevan uudistuksen myötä kertaostos korvautuu kuukausi- ja vuosimaksuilla.

Digitaalisen taiteen parissa työskentelevät harrastajat ja ammattilaiset ovat antaneet ohjelmalle kehuja, ja moni on luopunut esimerkiksi Photoshopin käytöstä ja vaihtaneet Clip Studio Paintiin.

Näkymä Clip Studio Paintin käyttöliittymästä.
Joustavuus ja räätälöinti ovat Clip Studio Paintin keskeisimpiä teemoja. Kuva: Clip Studio Paint.

Arvostelu ja yhteenveto

Clip Studio Paint on hyvä ja helppokäyttöinen sovellus kaikentyyppisille taiteilijoille, jotka työskentelevät digitaalisen taiteen kanssa. Sen joustavuus ja räätälöintiominaisuudet mahdollistavat käytön niin aloittelijalle kuin kokeneelle ammattilaiselle, jonka vaatimukset ohjelmistolle ovat korkealla. Ohjelmisto on helppo ottaa käyttöön ja useamman kuukauden ilmainen tutustuminen antaa käyttäjälle aikaa totutella tuotteeseen ja selvittämään vastaako se tarpeisiin. Kaiken kaikkiaan CSP on käyttäjäystävällinen kokonaisuus ja hintaluokkaansa nähden erittäin kehittynyt.

Suosittuja sosiaalisenmedian hallintatyökaluja

Lue tekemämme arvostelu:

  • Canva on helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma, jonka avulla kokematonkin tekijä saa aikaan ammattimaista jälkeä.
  • Later on sovellus, jolla voi ajastaa kuvien julkaisemista Instagramissa. Sovellus on kätevä kaikille sisällöntuottajille ja muille, joille Instagram on päivittäinen työkalu.
  • Buffer on sosiaalisen median hallinointiin luotu työkalu, joka helpottaa useamman sosiaalisen median kanavan yhtäaikaista ylläpitoa.
  • Sprout Social on sosiaalisen median hallintatyökalu, jolla voi seurata useita sosiaalisen median kanavia, ajastaa niiden postauksia, kerätä dataa ja analysoida sitä.
  • Hootsuite on markkinoiden johtava ja palkittu sosiaalisen median hallintatyökalu.
  • Crowdfire on sosiaalisen median työkalu, joka automatisoi ja tehostaa yrityksen markkinointia sosiaalisessa mediassa.
  • StoryChief on sosiaalisen median hallintaan tarkoitettu työkalu, joka taipuu moneen eri kanavan hallintaan ja jossa on poikkeuksellisen laajat ominaisuudet.

Aiheeseen liittyvä blogit

Instagramn-julkaisun ajastaminen – Katso suosituimmat sovellukset

Facebook Business Suite – Helpotusta somettamiseen

Sosiaalisen median hallintatyökalut helpottavat someurakkaa

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.