Canva arvostelu

Canva on helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma, jonka avulla kokematonkin tekijä saa aikaan ammattimaista jälkeä. Canvalla on kolme hintatasoa: maksuton, Pro ja Enterprise.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 11,99 €/kk, ilmaisversio saatavilla
Kenelle : PK-yrityksille, yhdistyksille ja markkinoijille
4.7/5
Android, iOS, Windows, Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Canva on

Canva on helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma, jolla kokematonkin tekijä saa aikaan ammattimaista jälkeä. Sovelluksessa on lukemattomia valmiita pohjia, joita käyttäjä pääsee muuttamaan ja hyödyntämään. Pohjat on jaoteltu erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten juliste, Facebook-postaus, ansioluettelo ja esitys. Valmiiden pohjien ominaisuudet, kuten kuvat ja teksti, ovat helposti vaihdettavissa, ja käyttäjä pääsee helposti tekemään omia tarpeitaan ja brändiään vastaavan graafisen esityksen. Canva on saatavilla useilla eri kielillä, myös suomeksi.

Kenelle?

  • Pk-yrityksille, joilla ei ole varaa palkata graafista suunnittelijaa.
  • Yhdistyksille, jotka haluavat antaa toiminnastaan asiantuntevan kuvan.
  • Markkinoijille, joiden myyntikanava on nimenomaan sosiaalinen media.

Ominaisuudet

Voit luoda tarvitsemasi tuotteen tai julkaisun halutessasi itse alusta asti, mutta parasta Canvassa ovat nimenomaan valmiit pohjat. Eri tarpeisiin vastaavat kategoriat esittelevät käyttäjälle satoja vaihtoehtoja, joita muuntelemalla käyttäjä luo tarvitsemansa tuotteen. Omia mallejaan voi myös kaupitella muille Canvan käyttäjille. Pohjien muuntelulle ei ole rajaa: voit muuttaa kappaleiden värejä, fontteja, graafisia elementtejä ja sommitteluja. Sovelluksen työkalut auttavat elementtien keskittämisessä ja sijoittelussa.

Sovellus tarjoaa käyttöösi runsaan valikoiman fontteja, muotoja, graafisia elementtejä ja kuvia. Elementtejä ja kuvia voit hakea hakusanoilla, ja tuloksien joukosta tekemien valintojesi perusteella sovellus tarjoaa sinulle lisää samankaltaisia kuvia. Canvan kuvankäsittelyominaisuudet ovat niinikään laajat. Voit kääntää kuvia, rajata niitä uudelleen, asettaa erilaisia filttereitä, tehdä yksinkertaisia animaatioita, muuttaa kirkkautta ja kontrastia sekä värisävyjä. Löydät myös lukuisia erilaisia efektejä ja muita kalliiden kuvankäsittelyohjelmien työkaluja helppokäyttöisessä muodossa!

Canva auttaa sinua luomaan erilaisia väripaketteja esimerkiksi lataamasi kuvan perusteella. Näin saat luomukseesi yhtenäisen värimaailman, mikä miellyttää silmään. Yhtä lailla voit luoda juuri omaan tarkoitukseesi sopivan brändipaketin, eli valita oman yrityksesi tai organisaatiosi käyttämät värit, fontit ja logot. Valittuasi ja tallennettuasi nämä, saat ne helposti ja kootusti esille aina, kun teet jotain Canvassa. Yhtenäinen ulkoasu luo aina hyvän vaikutuksen, joka tukee brändiäsi.

Canva tarjoaa ison liudan fontteja, muotoja, graafisia elementtejä ja kuvia.
Canva tarjoaa ison liudan fontteja, muotoja, graafisia elementtejä ja kuvia.

Canvan lukuisiin mallipohjiin lukeutuvat myös erilaiset sosiaalisen median julkaisut. Sovelluksella voit luoda ainakin Instagramin postaukset, tarinat ja Reels-videot sekä Facebookin postaukset, kansikuvat, mainokset ja tapahtumat. Tämän lisäksi voit myös yhdistää Canvan sosiaalisen median tilisi ja ajoittaa postauksesi Canvan kautta. Tämä on ominaisuus, joka helpottaa etenkin säännöllisesti julkaisuja tekevien työtaakkaa. Lisäksi Canvan valmiit pohjat auttavat kuvien oikeassa koossa ja yhtenäisen tyylin luomisessa.

Hinta

Canvalla on kolme hintatasoa: maksuton, Pro ja Tiimit. Maksuton versio ei sisällä kaikkia mallipohjia, kuvia ja muita hyödynnettäviä ominaisuuksia. Sillä pääsee kuitenkin helposti alkuun. Pro-taso maksaa kuukaudessa 11,99 euroa tai vuodessa 109,99 euroa. Tämän voi jakaa ainoastaan yhdelle käyttäjälle. Brändipaketti kuuluu tähän versioon, samoin kaikki mallit, elementit ja työkalut. Tiimit-taso sopii suurelle tiimille, jonka julkaisujen halutaan pysyvän samantyylisinä. Lähtöhinta on ensimmäiselle viidelle käyttäjälle 13,99 euroa kuussa.

Mainos:

Canva kokemuksia

Canvaa on kehuttu siitä, että ilmaisellakin versiolla saa aikaan hyvää jälkeä. Käyttäjät ovat kehuneet sitä loistavaksi työkaluksi yrityksen mainostamiseen. Kritiikkiä Canva on saanut siitä, että siinä luotua materiaalia ei voi muokata enää lataamisen jälkeen.

Arvostelu ja yhteenveto

Canva on mainio kuvanmuokkaussovellus, jolla kuka tahansa saa helposti aikaan hyvin vakuuttavaa jälkeä. Se tukee sosiaalisen median julkaisuja ja helpottaa arkipäiväistenkin tuotosten, kuten ansioluettelon, tekemistä. Mallipohjien kategoriat antavat uusia ideoita, ja oma tyyli on helposti omaksuttavissa ja tallennettavissa brändipaketilla. Käyttö on intuitiivista ja helposti omaksuttavaa, ja ohjelman kieleksi saa myös suomen. Ilmaisversio riittää hyvin tavalliselle käyttäjälle, ja Pro-version hinta hyvin edullinen.

Vaikka ilmaisversio palvelee hyvin aloittelijaa, se tekee Pro-version ostamisesta hyvin houkuttelevan. Mallipohjissa on lähes poikkeuksetta elementtejä, jotka eivät ole käytettävissä ilmaisversiossa – mutta ne voi ostaa käyttöön yksitellen. Tehtyäsi monisivuisen diaesityksen, saatat huomata vasta esityksen tulostusvaiheessa sen sisältävän maksullisia elementtejä. Niiden etsiminen ja poistaminen sekä korvaaminen uusilla elementeillä väistämättä vähentää esityksen ammattimaisuutta. Parhaiten Canvan käyttö onnistuu tietokoneella, mutta siitä on saatavilla myös puhelinsovellus.

Suosittuja sosiaalisen median hallintatyökaluja

Lue tekemämme arvostelu:

  • Later on sovellus, jolla voi ajastaa kuvien julkaisemista Instagramissa. Sovellus on kätevä kaikille sisällöntuottajille ja muille, joille Instagram on päivittäinen työkalu.
  • Buffer on sosiaalisen median hallinointiin luotu työkalu, joka helpottaa useamman sosiaalisen median kanavan yhtäaikaista ylläpitoa.
  • Sprout Social on sosiaalisen median hallintatyökalu, jolla voi seurata useita sosiaalisen median kanavia, ajastaa niiden postauksia, kerätä dataa ja analysoida sitä.
  • Hootsuite on markkinoiden johtava ja palkittu sosiaalisen median hallintatyökalu.
  • Crowdfire on sosiaalisen median työkalu, joka automatisoi ja tehostaa yrityksen markkinointia sosiaalisessa mediassa.
  • StoryChief on sosiaalisen median hallintaan tarkoitettu työkalu, joka taipuu moneen eri kanavan hallintaan ja jossa on poikkeuksellisen laajat ominaisuudet.

Aiheeseen liittyvä blogit

Instagramn-julkaisun ajastaminen – Katso suosituimmat sovellukset

Facebook Business Suite – Helpotusta somettamiseen

Sosiaalisen median hallintatyökalut helpottavat someurakkaa

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4 / 5. Arvioiden määrä: 5

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.