HitFilm Express arvostelu

HitFilm Express on ilmainen videonmuokkausohjelma, joka pitää sisällään ammattimaiset työkalut videon editoimiseen. Se sopii niin aloitteleville sisällöntuottajille, Youtubettajille kuin kokeneemmillekin videon tekijöille. Intuitiivinen ja tutun tuntuiseksi kuvailtu ohjelma muistuttaa monia maksullisia ja laadukkaita videonmuokkausohjelmia, kuten Adobe Premiereä. HitFilm sisältää kaikki perustyökalut videon leikkaamiseen, sekä äänen ja tehosteiden muokkaamiseen.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : Ilmainen. Lisäosat alkaen 9 €
Kenelle : Aloitteleville videontuottajille, Youtubettajille, muille sisällöntuottajille
4.4/5
Windows, macOS

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä on HitFilm Express? 

HitFilm Express on englantilaisen FXhomen kehittämä videoeditointityökalu, joka on ilmaiseksi ohjelmistoksi varsin laadukas ja monipuolinen. HitFilm Express on HitFilm Express Pron ilmainen versio. HitFilm Express markkinoi itseään markkinoiden suurimpana ilmaisena visuaalisten efektien työkaluna. Se sisältää varsin kattavat ja kehittyneet leikkaustyökalut, kasan erilaisia ääni- ja muita tehosteita, erilaiset taso- ja maskityökalut, sommitteluvalinnat sekä väriavainnus-menetelmän. Lisätehosteita ja muita ominaisuuksia saa käyttöönsä lisämaksua vastaan. 

Kenelle HitFilm Express sopii? 

HitFilm Express sopii monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin erilaisten videoiden editointiin. Ohjelmisto on hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun ohjelmistolta halutaan laatua ja monipuolisuutta, mutta budjettia ei ole. HitFilm Express muistuttaa käyttöliittymältään Adobe Premiere -ohjelmistoa ja sopii tälle vaihtoehdoksi.  

FXhomen mukaan HitFilm Express sopii esimerkiksi aloitteleville videotuottajille ja Youtubettajille. HitFilm Expressistä voivat hyötyä sellaiset yritykset ja yrittäjät, jotka tarvitsevat laadukkaan ohjelmiston videoeditointiin, mutta jotka eivät tarvitse videoihinsa erityisiä elokuvallisia tehosteita. HitFilm Expresississä useat erityistehosteet ovat maksumuurin takana. 

HitFilm ei sovi nopeaan, älypuhelimella tapahtuvaan editointiin, koska ohjelmasta ei ole mobiiliversiota. 

Mainos:

HitHilm Expressin hinta 

HitFilm Expressin perusversio on ilmainen. Lisäominaisuuksia ja -tehosteita saa käyttöönsä maksua vastaan.  

HitFilm Express ja HitFilm Express Pro toimivat “maksa mitä haluat” -periaatteella. 9 euron lähtöhinnalla saa Starter-paketin, jonka ominaisuuksilla pääsee esimerkiksi vääntämään ja kääntämään esineitä kolmiulotteisesti sekä maalaamaan kaupungin punaiseksi verisuihke-elementillä. 99 eurolla saa jo korkeimman eli Artist-paketin, jolla pääsee muun muassa luomaan samanlaisia neonkylttigrafiikoita kuin Stranger Things -sarjassa ja lisäämään realistista hehkua suosikkivalomiekkaansa.  

Maksullisilla versioilla saa siis käyttöönsä huippuefektejä, mutta ilmaisversio sopii erinomaisesti peruskäyttöön. 

Kuva: FXhome.

HitFilm Expressin ominaisuudet 

Jos jokin muu videonmuokkausohjelma on ennestään tuttu, on HitFilm Expressin logiikka helppo sisäistää. Ohjelmiston työtilassa on useita ikkunoita, joista yhdessä näkyy editoitavan videon esikatselu, toisessa käyttäjä näkee kaiken editoitavan materiaalin ja kolmannessa aikajanan. Ohjelmistossa on myös oma välilehti audion muokkaamiseen sekä tehosteille.  

Video- ja ääniraitojen lisääminen ja poistaminen on yksinkertaista. Ikkunoita ja välilehtiä voi siirrellä haluttuun kohtaan raahaamalla. Välilehtien ja ikkunoiden määrästä johtuen isosta tai useasta näytöstä on hyötyä.  

HitFilm Express sisältää kaikki tärkeimmät ominaisuudet mitä tarvitaan videon leikkaamiseen, videon osien liikutteluun ja erotteluun. Mediat saa lisättyä aikajanalle helposti mediakirjastosta raahaamalla.  

HitFilm Ekspressissä tehosteita ei lisätä aikajanalle samalla tavalla kuin muissa videonmuokkausohjelmissa, vaan niille luodaan erillinen “Composite Shot”. Tällä työkalulla erilaiset tekstiominaisuudet ja tehosteet lisätään aikajanalle erikseen. 

HitFilm Expressissä valmiin videon ulosvienti on yksinkertaista. Se tapahtuu omassa valikossa, jossa voi valita missä muodossa videon haluaa viedä ulos. Formaatteihin kuuluvat mp4-muodon lisäksi YouTube- ja Facebook-videoiden esiasetukset. HitFilm Express tukee myös 4k-muotoa. 

Kuinka HitFilm Express otetaan käyttöön? 

HitFilm Expressin lataaminen vaatii ilmaisen käyttäjätunnuksen luomisen. Lataussivulla FXhome tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden maksaa haluamansa summan ohjelmiston käyttöönotosta. Värikästä ikoninappulaa hintajanalla vetäen käyttäjä näkee mitä ominaisuuksia saisi milläkin hinnalla. Ilmaisen version saa käyttöönsä, kun vie ikoninapin nollaan ja klikkaa latauspainiketta. 

Vastineeksi ilmaisen ohjelmiston lataamisesta sivusto pyytää jakamaan sosiaalisessa mediassa linkin HitFilm Expressin kehittäjän FXhomen sivuille. Tämän voi kuitenkin ohittaa klikkaamalla jotain sivuston ehdottamista sosiaalisen median kuvakkeista ja sulkemalla sitten välilehden. 

Kuva: FXhome.

HitFilm Express kokemuksia

HitFilm Expressiä on kiitelty sen intuitiivisuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Ohjelmisto voi kuitenkin tuntua raskaalta silloin, jos ei ole koskaan käyttänyt mitään muuta videoeditointityökalua. Se ei kuitenkaan ole merkittävästi vaikeampi kuin videoeditointityökalut yleensä, joten sen käyttö on täysin opittavissa myös aloitteleville videon editoijille. Lisäksi ohjelmiston kehittäjä tarjoaa lukuisia ilmaisia tutoriaaleja ohjelmiston käyttöön.  

Yksi HitFilm Expressin heikkouksista on se, että ohjelmiston ilmaisversioon kuuluu vain rajallinen määrä tehosteita. Toisaalta tehosteita voi saada käyttöönsä joustavasti tarpeen mukaan portaikkohinnoittelun avulla. Myös HitFilm Expressin käyttöönotto voi tuntua raskaalta prosessilta, koska käyttäjän pitää rekisteröityä saadakseen kirjautumislinkin sähköpostiin. Ohjelmiston Composite Shot -työkalu voi alkuun tuntua hankalalta, koska vastaavaa juuri esiinny muissa videoeditointityökaluissa.

HitFilm Expressillä on myös suhteellisen korkeat järjestelmävaatimukset, eivätkä läheskään kaikki tietokoneet jaksa pyörittää ohjelmaa. Ennen ohjelman lataamista nämä vaatimukset kannattaa tarkistaa FXhomen sivuilta

Yhteenveto HitFilm Expressistä 

HitFilm Express on ilmaiseksi ohjelmistoksi varsin edistyksellisen videoeditointityökalu. Se on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi maksulliselle Premierelle. Mikäli vaatimukset videoeditointityökalulle ovat korkealla, on HitFilm Express hyvä valinta. Toisaalta jos haluaa lisätä videoihinsa paljon erilaisia tehosteita, ei HitFilm Expressin maksuton versio välttämättä riitä. 

HitFilm Expressin lataaminen voi tuottaa päänvaivaa ja ohjelmistolla on suhteellisen korkeat järjestelmävaatimukset. Mikäli näistä seikoista pääsee yli, tarjoaa HitFilm Express erinomaisen työkalun videoiden editointiin. HitFilm Expressin käyttöä varten on olemassa myös runsaasti oppaita ja tutoriaaleja, joiden avulla pääsee hyvin alkuun. 

Suosittuja videoeditointiohjelmia (arvostelu tulossa)

 • Adobe Premiere Pro on johtava videoiden editointi -ja muokkausohjelmisto.
 • OpenShot -videoeditori on suunniteltu helppokäyttöiseksi, nopeasti opittavaksi ja yllättävän tehokkaaksi. Se toimii Linuxilla, Windowsilla sekä Macilla.
 • Final Cut Pro on ammattitason videonmuokkausohjelma, jota on käytetty monien suosikkielokuvien tekemiseen.
 • Corel VideoStudio Ultimate on monipuolinen ja laajat ominaisuudet sisältävä videoeditori.

Tutustu myös näihin videoeditointiohjelmiin

Softia.fi on arvostellut seuraavat videoeditointisovellukset

 • Pinnacle on täysiverinen videoeditointiohjelma, joka mahdollistaa laajojen ja vaativien videoprojektien tehokkaan työstämisen.
 • Movie Maker Online on ilmainen, selaimessa toimiva videoeditori. Siihen nähden se tarjoaa yllättävän hyvät ominaisuudet.
 • DaVinci Resolve yksi markkinoiden monipuolisimmista videoeditointiohjelmista.
 • Movie Maker Online on monelle tuttu videoeditori, jossa on paljon näppäriä ominaisuuksia, joita voi kaivata videotuotannossa.

Suosittuja videoeditointisovelluksia puhelimeen

 • InShot tarjoaa kattavat ominaisuudet videoiden edioimiseen iOS ja Android -puhelimilla.
 • iMovie mahdollistaa huippuluokan videoeditoinnin iPhonella, iPadilla sekä Mac-tietokoneilla.
 • Adobe Premiere Rush on videoiden all-in-one-muokkaussovellus videoiden luontiin liikkeellä oltaessa. Voit kuvata, muokata ja jakaa laadukkaita videoita missä tahansa.

Tutustu suosittuihin blogeihin

Videoeditointiohjelmat – Laatua saa myös ilmaiseksi

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.