LastPass arvostelu

LastPass on lupaustensa mukaisesti monipuolinen salasanojen hallintaohjelmisto, joka taipuu niin yksittäisen käyttäjän, perheiden kuin yritystenkin tarpeisiin. Se nostaa merkittävästi tietoturvan tasoa ja tehostaa yrityksissä työntekijöiden ajankäyttöä

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 2,90 $ / kk, ilmaisversio saatavilla
Kenelle : Salasanojen hallintaan kätevyyttä haluaville
4.4/5
Android, iOS, Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä LastPass on

LastPass on monipuolinen salasanojen hallintaohjelmisto, joka taipuu niin yritysten kuin yksityishenkilöiden tarpeisiin. Sovellus on käytettävissä ilmaiseksi yhdellä laitteella, mutta pienellä kuukausimaksulla sen saa kattamaan kaikki käytössä olevat laitteet. Sillä voidaan suojata niin pöytäkoneet, läppärit, puhelimet, tabletit kuin myös älykellot. LastPass seuraa herkeämättä mustan verkon kyseenalaisia sivustoja ja varoittaa heti, jos käyttäjän tiedot ovat vaarassa joutua vääriin käsiin. Se on asennettavissa niin laitteelle kuin nettiselaimen lisäosaksi.

Kenelle ja mihin ongelmaan sovellus tuo ratkaisun

Jokaisella ihmisellä on kymmeniä salasanoja muistettavana ja niitä tulisi päivittää säännöllisesti varmistaakseen korkean tietoturvan. Uusien salasanojen muistaminen voi olla työlästä ja LastPass on kehitetty helpottamaan tätä tilannetta. LastPass mahdollistaa useiden erilaisten salasanojen käytön ja käyttäjän tarvitsee muistaa vain yksi pääsalasana, sovellus muistaa muut. LassPass tukee myös kaksivaiheista- ja sormenjälkitunnistusta, joka nostaa tietoturvan tasoa. Käyttäjän tiedot salataan niin vahvasti ettei edes LastPass pääse niitä avaamaan.

Mainos:

Ominaisuudet

LastPass on mahdollista asentaa selaimeen lisäosana, jolloin siihen on liitettävissä kaikki pilvipalvelussa toimivat sovellukset ja kirjautumista vaativat nettisivut. Käyttäjä voi ladata sovelluksen myös omalle laitteelleen ja suojata laitteen eri osia eri salasanoilla. Esimerkiksi arkaluontoiset pankkitiedot on hyvä pitää omassa vahvalla salasanalla suojatussa kansiossa. Käytettiinpä LastPassia kummalla tavalla tahansa, niin käyttäjän ei tarvitse muistaa kuin pääkäyttäjän salasana. Sovellus myös auttaa käyttäjää luomaan vahvoja salasanoja.

LastPass tukee myös automaattista tietojen syöttyä erilaisille lomakkeille. Samojen tietojen jatkuva naputtaminen lomakkeille voi olla tuskastuttavan hidasta ja LastPassilla voi yhdellä klikkauksella täyttää pitkän lomakkeen ainakin osittain, riippuen lomakkeelle tarvittavista tiedoista. Tämä nopeuttaa ja tehostaa erityisesti toimistotyötä tekevien henkilöiden työmäärää, silloin kun samoja tietoja pitää syöttää moniin eri paikkoihin. Työ tehostuu jo pelkästään ajallisesti ja näkyy myös nopeasti yrityksen toiminnassa ja liikevaihdossa.

LastPassiin on liitettävissä kaikki pilvipalvelussa toimivat sovellukset ja kirjautumista vaativat nettisivut.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen ja sormenjälkitunnistus lisäävät LastPassin salausteknologiaa ja käyttäjän tietojen turvaamista. Yksikin vahva salasana antaa jo suojaa, mutta 2 salasanan tai salasanan ja sormenjäljen yhdistelmä on jo hyvin haastava saada murrettua edes kaikkein taitavimpien kyberrikollisten käsissä. Nykyään lähes kaikki laitteet tukevat sormenjälkitunnistautumista, joten erillistä laitetta tähän ei välttämättä tarvita. Käyttäjälle tämä ominaisuus näkyy vain aamulla koneelle kirjautuessa, jonka jälkeen sovellus huolehtii muiden sovellusten salasanoista.

Hinta

LastPass tarjoaa ilmaisen kokeilujakson Premium-versiosta. Kokeilujakson pituus on 30 päivää. Tämän jälkeen voi valita käyttääkö LastPassin maksullista versiota vai jatkaako ilmaisversion parissa. Jo ilmaisessa versiossa on runsaasti toimintoja, mutta se kattaa vain yhden laitteen. Maksullisella versiolla voi suojata koko perheen tai yrityksen kaikki käytössä olevat salasanat. Lähtöhinnat yksityisille 2,90 $ ja yrityksille 3,90 $ kuukaudessa. Laskutus tapahtuu vuosittain. Ilmaiseen kokeilujaksoon ei vaadita luottokortin tietojen syöttämistä.

Arvostelu

LastPass on lupaustensa mukaisesti monipuolinen salasanojen suojausohjelmisto, joka taipuu niin yksittäisen käyttäjä, perheiden kuin yritystenkin tarpeisiin. Se nostaa merkittävästi tietoturvan tasoa ja tehostaa yrityksissä työntekijöiden ajankäyttöä. Salasanat ovat aina ajantasalla ja vahvoja ja monimutkaisia salasanoja ei tarvitse enää yrittää muistaa ulkoa. Käyttäjä pääsee käyttämään kaikkia käyttämiään sovelluksia ja sivuja yhden pääkäyttäjän salasanan kautta ja sovellus hoitaa loput. Kaksivaiheinen tunnistus ja sormenjälkitunnistus kasvattavat entisestään tietoturvan tasoa.

LastPassin automaattinen lomakkeiden syöttö nopeuttaa samojen tietojen siirtämistä eri lomakkeille huomattavasti. Vaikka yksittäisen lomakkeen täyttö ei paljon aikaa vie, niin useiden lomakkeiden täyttäminen alkaa jo viemään. Sovellus on myös hinnoittelultaan jokaisen budjettiin sopiva. Ilmaisversiolla saa suojattua yhden laitteen, mutta kuukausihinnoittelu on pidetty niin maltillisena ettei yhdenkään yrityksen tai yksitysihenkilön tietoturvan pitäisi jäädä siitä kiinni. LastPass kannattaa ottaa käyttöön, jos useiden salasanojen kanssa muisteleminen alkaa kyllästyttämään.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja salasanan hallintatyökaluja

Lue tekemämme arvostelu:

  • Dashlane tarjoaa ratkaisun useiden eri palveluiden käyttäjätunnusten, salasanojen sekä lomakkeiden muistamiseen sekä täyttöön
  • Keeper Security on monipuolinen, mutta samalla myös selkeä sovellus, jolla saadaan parannettua merkittävästi yrityksen tietoturvaa.
  • Lastpass on monipuolinen salasanojen hallintaohjelmisto, joka taipuu niin yksittäisen käyttäjän, perheiden kuin yritystenkin tarpeisiin.
  • 1Password on yksi monipuolisimmista salasanojen hallintaohjelmista, joita markkinoilla on tarjolla.

Muita suosittuja salasanan hallintatyökaluja (arvostelu tulossa!)

  • Bitwarden tarjoaa turvallisen ja helpon tavan hallita niin omia kuin organisaation salasanoja ja muita tärkeitä tietoja.
  • Avanen on etenkin yrityksille ja organisaatioille kehitetty tietoturvallinen ohjelmisto salasanojen hallintaan.
  • KeePass on helppokäyttöinen ja ilmainen avoimeen lähdekoodiin perustuva salasanojen hallintaohjelma.
  • Roboformin avulla tallennat ja säilöt salasanasi turvallisesti.
  • F-Secure ID PROTECTIONin avulla vältät identiteetti­varkaudet verkossa ympäri­vuoro­kautisella tieto­vuoto­valvonnalla ja sala­sana­holvilla, jonka avulla voit kirjautua tileillesi helposti ja turvallisesti.

Tutustu suosittuihin blogeihin

Sähköinen allekirjoitus – mikä se on ja miten se tehdään?

Kommunikointi tiimin kanssa etätyöaikana

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4 / 5. Arvioiden määrä: 1

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.