Verkkosivualustat esittelyssä

Jaa artikkeli

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Verkkosivualustan valinta on ensimmäisiä ja tärkeimpiä pohdittavia asioita, kun luodaan omat kotisivut. Verkkosivusto on yrityksen netissä näkyvä lippulaiva, minkä vuoksi se on imagollisesti isossa osassa.

Verkkosivualustan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että alusta tarjoaa kaikki haluamasi ja tavoitteiden kannalta tärkeät toiminnot. Mieti myös käyttämääsi budjettia ja kuinka paljon olet valmis laittamaan rahaa sivuston eteen. Jos alustasta löytyy CMS (content management system), sivuston luominen ja päivittäminen onnistuu kätevästi ilman koodausosaamista.

Tässä artikkelissa käydään läpi hyviä ilmaisia ja maksullisia alustoja verkkosivuston rakentamiseen.

Mainos:

Ilmainen vai maksullinen

Oman verkkosivuston rakentamisessa on kaksi vaihtoehtoa: ilmainen tai maksullinen. Usein kuulee sanottavan, että maksulliset alustat ovat ainoa tapa hankkia verkkosivut, mutta monella ilmaisellakin ohjelmalla saa aikaan hyvää jälkeä. Sen sijaan ammattimaisen ja laadukkaan verkkosivuston rakentaminen vaatii usein rahaa taakseen.

Löydä sopivin verkkosivualusta

Webflow

Webflow on erinomainen vaihtoehto WordPress-sivuille. Se tarjoaa monipuoliset ominaisuudet ja totuttelun jälkeen helppokäyttöisen verkkosivueditorin. Pilvipohjaisena palveluna se mahdollistaa sivujen luomisen ja muokkaamisen miltä tahansa tietokoneelta. Erillistä ohjelmaa ei tarvitse ladata. Webflow:n avulla onnistuu niin pienten kuin suurtenkin verkkosivujen tekeminen. Lisäksi myös verkkokaupan tekeminen onnistuu.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Toimii pilvipohjaisena, joten asennuksia ei tarvita
 • Löytyy työkalu animaatioiden luomiseen
 • Oma verkkokauppa

Hinnoittelu

Webflow’n halvin versio, Basic, maksaa 12 dollaria kuukaudessa (28.10.2021). Lisäksi tarjolla ovat versiot CMS, Business ja Enterprise. Hinnoista löydät lisätietoa Webflow’n sivustojen hintaosiosta.

Tutustu kaikkiin Webflown ominaisuuksiin: www.webflow.com

Tutustu lisää Webflow-arvostelustamme.

Squarespace

Jos etsit lähes ilmaista ja helppokäyttöistä verkkosivustoa, Squarespace on erinomainen vaihtoehto. Squarespace on ilmainen verkkosivustojen rakentaja. Se on yksi helpoimmista alustoista, helppo navigoida ja siinä on paljon toimintoja. Lisäksi se on yksi parhaista alustoista pitkällä aikavälillä ja erittäin helppokäyttöinen. Sinun ei tarvitse oppia uutta alustaa tai uutta kieltä. Voit luoda verkkosivuston muutamassa minuutissa. Voit lisätä blogin, yhteydenottolomakkeen, gallerian, liukusäätimen ja paljon muuta. Siinä on jopa vedä ja pudota -rakentaja, jonka avulla verkkosivuston luominen on erittäin helppoa. Voit myös lisätä verkkotunnuksen ilmaiseksi

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Pilvipohjaisena ei tarvitse erillistä asentamista tai webhotellia
 • Runsas valikoima teemoja
 • Mobiiliystävällinen
 • Visuaalinen käyttöliittymä

Hinnoittelu

Neljä maksullista tasoa: Personal (11 €/kk), Business (17 €/kk), Basic Commerce (24 €/kk) ja Advanced Commerce (36 €/kk). Niihin sisältyy ilmainen kokeilujakso (hintatiedot päivitetty 2.11.2021).

Jos etsit premium-luokan sivustonrakentajaa, suosittelemme Squarespacea. Squarespaceen voit tutustua lisää arvostelussamme.

Wix

Ilmaista ja helppokäyttöistä verkkosivustoa haluavan kannattaa tutustua myös Wixiin. Helppokäyttöisyytensä lisäksi se sisältää paljon toimintoja. Voit luoda verkkosivuston muutamassa minuutissa, ja muokkaus on erittäin helppoa. Wixissä on myös vedä ja pudota -rakentaja.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Pystyy toteuttamaan haastavimmatkin kotisivuideat
 • Monipuoliset online- ja SEO-työkalut
 • Yli 800 valmista pohjaa

Hinnoittelu

Wixistä on saatavilla neljä maksullista versiota: Connect Domain, Combo, Unlimited ja VIP. Niiden hinnat vaihtelevat 4,50 euron ja 26 euron kuukausimaksun välillä (tilanne 2.11.2021).

Tutustu Wix-arvosteluumme!

WordPress

WordPress.org vai WordPress.com – Miten nämä eroavat toisistaan

Kannattaa huomioida, että WordPressistä on kaksi eri versiota, WordPress.com ja WordPress.org. Ne ovat saman yrityksen omistamia, mutta eroavat hieman toisistaan toimintojen osalta. WordPress.org on avoimen lähdekoodin ilmainen alusta, johon keskitymme. WordPress.com on suunnattu enemmän lajin harrastajille. Lue lisää WordPress.com:n ominaisuuksista ja hinnoista

WordPress.org

WordPress on loistava sisällönhallintajärjestelmä. Se tarjoaa vedä ja pudota -käyttöliittymän, valtavan valikoiman teemoja ja malleja sekä tehokkaan laajennusten ja integraatioiden kirjaston. On syytä huomata, että WordPress on ilmainen verkkosivustojen rakentaja.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Kattava valikoima lisäosia ja teemoja
 • Laaja kehittäjien joukko
 • Mahdollisuus tehdä hyvin monipuolisia sivustoja
 • Edullisimmaan WordPress-sivuston ylläpitäminen kustantaa reilun muutaman euron vuodessa

Hinnoittelu

Alustan käyttäminen on täysin ilmaista. Tarvitset kuitenkin domainin ja web-hotellin WordPressin käyttöä varten. Myös lisäosat ja teemat voivat maksaa. Ilmaiseksi pärjää kuitenkin pitkälle.

WordPressistä löydät lisätietoa arvostelustamme.

WordPress tarjoaa paljon erilaisia teemoja.
WordPress tarjoaa paljon erilaisia teemoja.

Valitse sinulle sopivin alusta

Verkkosivuston tekemiseen tarvittavaksi ohjelmaksi on paljon vaihtoehtoja, mikä saattaa tuoda haasteita mukanaan. Esimerkiksi WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS) ja Squarespace maailman suosituin verkkosivustojen rakentaja.

Kiinnitä huomiota näihin, kun valitset verkkosivualustaa:

 • Tarkista, että alusta sisältää kaikki tarvitsemasi ominaisuudet
 • Kuinka paljon sisältöä sivuille on tulossa
 • Paljonko olet valmis käyttämään rahaa sivun ylläpitoon
 • Kuinka nopeat ja responsiiviset sivut haluat
 • Millaisia SEO-ominaisuuksia alustasta löytyy
 • Kuinka paljon muokkausmahdollisuuksia haluat (Wix ja Squarespace tarjoavat helpot mutta muokkausominaisuuksiltaan rajoittuneet sivupohjat, kun taas Webflow’lla ja WordPressillä voi tehdä millaiset sivut haluaa)

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut-sivulta.

Suositut vaihtoehdot verkkosivutyökaluksi

Lue tekemämme arvostelu:

Aiheeseen liittyvät blogit:

Kaipaatko apukäsiä verkkosivuston tekoon? Selaa ja löydä tarpeisiisi sopiva freelancer kotimaisen Freedomlyn valikoimasta.

Lue lisää: Digitaalisten palvelujen markkinapaikka Freedomly syntyi kahden yrittäjän omasta tarpeesta

Lue arvostelu: Freedomlyn arvostelu

Siirry Freedomlyn sivuille >>

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4 / 5. Arvioiden määrä: 1

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.