Verkkosivualustat esittelyssä

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Artikkelin sisältö

Verkkosivualustan valinta on ensimmäisiä ja tärkeimpiä pohdittavia asioita, kun luodaan omat kotisivut. Verkkosivusto on yrityksen netissä näkyvä lippulaiva, minkä vuoksi se on imagollisesti isossa osassa.

Verkkosivualustan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että alusta tarjoaa kaikki haluamasi ja tavoitteiden kannalta tärkeät toiminnot. Mieti myös käyttämääsi budjettia ja kuinka paljon olet valmis laittamaan rahaa sivuston eteen. Jos alustasta löytyy CMS (content management system), sivuston luominen ja päivittäminen onnistuu kätevästi ilman koodausosaamista.

Tässä artikkelissa käydään läpi hyviä ilmaisia ja maksullisia alustoja verkkosivuston rakentamiseen.

Mainos:

Ilmainen vai maksullinen

Oman verkkosivuston rakentamisessa on kaksi vaihtoehtoa: ilmainen tai maksullinen. Usein kuulee sanottavan, että maksulliset alustat ovat ainoa tapa hankkia verkkosivut, mutta monella ilmaisellakin ohjelmalla saa aikaan hyvää jälkeä. Sen sijaan ammattimaisen ja laadukkaan verkkosivuston rakentaminen vaatii usein rahaa taakseen.

Helpot ja edulliset verkkosivualustat

Squarespace

Jos etsit lähes ilmaista ja helppokäyttöistä verkkosivustoa, Squarespace on erinomainen vaihtoehto. Squarespace on ilmainen verkkosivustojen rakentaja. Se on yksi helpoimmista alustoista, helppo navigoida ja siinä on paljon toimintoja. Lisäksi se on yksi parhaista alustoista pitkällä aikavälillä ja erittäin helppokäyttöinen. Sinun ei tarvitse oppia uutta alustaa tai uutta kieltä. Voit luoda verkkosivuston muutamassa minuutissa. Voit lisätä blogin, yhteydenottolomakkeen, gallerian, liukusäätimen ja paljon muuta. Siinä on jopa vedä ja pudota -rakentaja, jonka avulla verkkosivuston luominen on erittäin helppoa. Voit myös lisätä verkkotunnuksen ilmaiseksi

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Pilvipohjaisena ei tarvitse erillistä asentamista tai webhotellia
 • Runsas valikoima teemoja
 • Mobiiliystävällinen
 • Visuaalinen käyttöliittymä

Hinnoittelu

Neljä maksullista tasoa: Personal (11 €/kk), Business (17 €/kk), Basic Commerce (24 €/kk) ja Advanced Commerce (36 €/kk). Niihin sisältyy ilmainen kokeilujakso (hintatiedot päivitetty 2.11.2021).

Jos etsit premium-luokan sivustonrakentajaa, suosittelemme Squarespacea. Squarespaceen voit tutustua lisää arvostelussamme.

Wix

Ilmaista ja helppokäyttöistä verkkosivustoa haluavan kannattaa tutustua myös Wixiin. Helppokäyttöisyytensä lisäksi se sisältää paljon toimintoja. Voit luoda verkkosivuston muutamassa minuutissa, ja muokkaus on erittäin helppoa. Wixissä on myös vedä ja pudota -rakentaja.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Pystyy toteuttamaan haastavimmatkin kotisivuideat
 • Monipuoliset online- ja SEO-työkalut
 • Yli 800 valmista pohjaa

Hinnoittelu

Wixistä on saatavilla neljä maksullista versiota: Connect Domain, Combo, Unlimited ja VIP. Niiden hinnat vaihtelevat 4,50 euron ja 26 euron kuukausimaksun välillä (tilanne 2.11.2021).

Tutustu Wix-arvosteluumme!

Webflow

Webflow on erinomainen WordPress-vaihtoehto. Siinä on vedä ja pudota -käyttöliittymä ja vedä ja pudota -editori, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tietää HTML:ää tai CSS:ää verkkosivuston luomiseksi. Lisäksi siinä on valtava kirjasto eri vaihtoehtoja, ja se sisältää myös tehokkaan integraatiokirjaston.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Monipuoliset koodauskielet, joiden osaamista ei vaadita
 • Toimii pilvipohjaisena, joten asennuksia ei tarvita
 • Löytyy työkalu animaatioiden luomiseen
 • Oma verkkokauppa

Hinnoittelu

Webflow’n halvin versio, Basic, maksaa 12 dollaria kuukaudessa (28.10.2021). Lisäksi tarjolla ovat versiot CMS, Business ja Enterprise. Hinnoista löydät lisätietoa Webflow’n sivustojen hintaosiosta.

Tutustu lisää Webflow-arvostelustamme.

WordPress

WordPress.org vai WordPress.com – Miten nämä eroavat toisistaan

Kannattaa huomioida, että WordPressistä on kaksi eri versiota, WordPress.com ja WordPress.org. Ne ovat saman yrityksen omistamia, mutta eroavat hieman toisistaan toimintojen osalta. WordPress.org on avoimen lähdekoodin ilmainen alusta, johon keskitymme. WordPress.com on suunnattu enemmän lajin harrastajille. Lue lisää WordPress.com:n ominaisuuksista ja hinnoista

WordPress.org

WordPress on loistava sisällönhallintajärjestelmä. Se tarjoaa vedä ja pudota -käyttöliittymän, valtavan valikoiman teemoja ja malleja sekä tehokkaan laajennusten ja integraatioiden kirjaston. On syytä huomata, että WordPress on ilmainen verkkosivustojen rakentaja.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Kattava valikoima lisäosia ja teemoja
 • Laaja kehittäjien joukko
 • Mahdollisuus tehdä hyvin monipuolisia sivustoja
 • Edullisimmaan WordPress-sivuston ylläpitäminen kustantaa reilun muutaman euron vuodessa

Hinnoittelu

Alustan käyttäminen on täysin ilmaista. Tarvitset kuitenkin domainin ja web-hotellin WordPressin käyttöä varten. Myös lisäosat ja teemat voivat maksaa. Ilmaiseksi pärjää kuitenkin pitkälle.

WordPressistä löydät lisätietoa arvostelustamme.

WordPress tarjoaa paljon erilaisia teemoja.
WordPress tarjoaa paljon erilaisia teemoja.

Valitse sinulle sopivin alusta

Verkkosivuston tekemiseen tarvittavaksi ohjelmaksi on paljon vaihtoehtoja, mikä saattaa tuoda haasteita mukanaan. Esimerkiksi WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS) ja Squarespace maailman suosituin verkkosivustojen rakentaja.

Kiinnitä huomiota näihin, kun valitset verkkosivualustaa:

 • Tarkista, että alusta sisältää kaikki tarvitsemasi ominaisuudet
 • Kuinka paljon sisältöä sivuille on tulossa
 • Paljonko olet valmis käyttämään rahaa sivun ylläpitoon
 • Kuinka nopeat ja responsiiviset sivut haluat
 • Millaisia SEO-ominaisuuksia alustasta löytyy
 • Kuinka paljon muokkausmahdollisuuksia haluat (Wix ja Squarespace tarjoavat helpot mutta muokkausominaisuuksiltaan rajoittuneet sivupohjat, kun taas Webflow’lla ja WordPressillä voi tehdä millaiset sivut haluaa)

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut-sivulta.

Suositut vaihtoehdot verkkosivutyökaluksi

Lue tekemämme arvostelu:

Aiheeseen liittyvät blogit:

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Vote count: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Pidit sisältöä hyödyllisenä

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Ikävä kuulla, ettei sisältö ollut hyödyllinen

Auta meitä kehittämään sisältöämme

Kerro missä voisimme olla parempia

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.