WordPress-lisäosat verkkosivujen tukena

Jaa artikkeli

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

WordPress-lisäosan (wordpress-plugin) avulla saadaan uusia ominaisuuksia ja toimintoja käyttöön omilla kotisivuilla. Niitä julkaistaan jatkuvasti, ja WordPressin omilla kotisivuilla on niille yli 57 000 vaihtoehtoa. WordPress-lisäosat voidaankin nähdä WordPressin tärkeimpänä ominaisuutena. 

WordPress-lisäosat ovat WordPress-sivuston jatkeita. Ne eivät aina ole pakollisia, mutta ilman niitä sivut jäävät helposti koruttomiksi ja askeettisiksi. WordPress-lisäosat ovat lähtökohtaisesti sivuille lisättäviä valmiita elementtejä, jotka tekevät jonkin ennalta määrätyn tehtävän ilman koodausta. Osa lisäosista on ainakin osittain ilmaisia, jolloin säästetään merkittävä summa rahaa ja aikaa.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia hyviä lisäosia, joista olemme myös tehneet arvostelun.

Mainos:

Elementor

Elementorin avulla voi rakentaa verkkosivuja yksinkertaista ja kätevää editoria hyödyntäen. Visuaalisuutensa ansiosta Elementorin käyttö ei vaadi koodaamista käytännössä lainkaan. Elementorin avulla on helppoa pudottaa laatikoihin esimerkiksi tekstit ja kuvat, jotka saa halutulla tavalla näkyviksi verkkosivuille. 

Elementorissa käytetään ”raahaa ja tiputa” -menetelmää, jossa sivuille laitettavat elementit nimensä mukaisesti raahataan elementtivalikosta sivulla oleviin laatikoihin. Työkalun etuja on myös se, että sivua rakentaessa sivu näyttää koko ajan samalta kuin miltä se näyttäisi sivulla vierailevalle. Lisäksi sivut ovat nykyajan vaatimusten mukaisesti valmiiksi SEO- ja mobiiliystävällisiä. 

Elementorin tärkeimmät hyödyt:

 • Raahaa ja tiputa -menetelmä
 • Ei tarvitse koodausosaamista
 • Työkalun helppokäyttöisyys tekee sivuston rakentamisesta miellyttävää
 • Hyvä valinta aloitteleville sivunrakentajille

Tutustu ominaisuuksiin lisää Elementorin sivustolla

Hinnat:

Sovelluksesta on saatavissa ilmaisversio, josta on karsittu ominaisuuksia. Se sisältää raahaa ja tiputa -editorin, responsiiviset ominaisuudet ja hieman perusteemoja. Maksulliset versiot sisältävät kaikki ominaisuudet. Halvin maksullinen versio maksaa 49 $/vuosi.

Tutustu hintoihin lisää Elementorin sivuston pricing-osiossa.

Tutustu myös Elementor-arvosteluumme.

Landbot

Landbot on chat-työkalu. Se hyödyttää niin markkinointia, asiakaspalvelua kuin myyntiäkin. Sen monipuolisilla ominaisuuksilla ja integraatioilla tehostetaan yrityksen liiketoimintaa. Samalla mahdollistetaan liidien kerääminen ja myynnin kasvattaminen toimiston ollessa suljettu. 

Landbot ei vaadi koodausosaamista. Visuaalinen käyttöliittymä auttaa luomaan yrityksen tarpeisiin ja imagoon sopivan chatbotin, jolla autetaan asiakasta löytämään oikea tuote tai tieto. Landbot on monen jo olemassa olevan sovelluksen kanssa yhteensopiva. Tiedot pystytään siirtämään CRM-järjestelmään tai muihin markkinointitiimin työkaluihin.  

Landbotin arvostelussa moitittiin hieman sitä, että mobiilituen puuttumisesta johtuen Landbotin käyttö vaatii tietokoneen käyttöä. Landbot saattaa kyllä toimia mobiililaitteillakin, mutta toimivuus ei ole varmaa ja ominaisuuksissa saattaa olla virheitä. 

Landbotin tärkeimmät hyödyt:

 • Tehokas työkalu markkinointitiimin, myyntitiimin ja asiakaspalvelun yhteistyöhön. 
 • Huomattavan monipuolinen
 • Kirjautua voi myös esimerkiksi Slackin, Facebookin tai Googlen tunnuksilla.

Tutustu ominaisuuksiin lisää Landbotin sivustolla.

Hinnat:

Landbotista on saatavilla ilmaisversio, joka sisältää perusominaisuudet. Maksulliset versiot tarjoavat erilaisia lisäominaisuuksia, ja halvin versio maksaa 30 € kuukaudessa

Katso kaikki ominaisuudet ja hinnat: www.landbot.io

Tutustu myös Landbot-arvosteluumme.

Visuaalisen editorin ansiosta koodaustaitoja ei tarvita chatbotin rakentamisessa

MonsterInsights

MonsterInsights-lisäosalla pystyy seuraamaan sivuston liikennettä ja analysoimaan, mitä sivuilla tehdään. Sillä tavoin saadaan parempi käsitys siitä, mikä sivustolla toimii tehokkaasti ja mikä vaatii parannusta. Analytiikan avulla pystyt lisäämään sivustolle muita tärkeitä asioita vaikkapa verkkokauppaa silmällä pitäen. 

Helppokäyttöisyyden ja analytiikkansa monipuolisuuden ansiosta MonsterInsights on hyvä vaihtoehto WordPress-lisäosaksi. 

MonsterInsightsin tärkeimmät hyödyt:

 • Voit seurata analytiikkaa ja mitata esimerkiksi sivun konversioasteita
 • Pystyt seuramaan, millaisista laitteista liikenne sivuillesi tulee.
 • Auttaa hahmottamaan, mitkä sivut toimivat ja mitkä eivät.

Hinnat:

Työkalua voi kokeilla ilmaiseksi 14 päivän ajan. Yleisesti työkalun hinnoittelussa on kuitenkin kolme tasoa, ja niistä halvin vaihtoehto maksaa 199 $ vuodessa. Mitä kalliimpi vaihtoehto, sitä enemmän tarjolla on erilaisia lisäominaisuuksia. 

Katso kaikki ominaisuudet: www.monsterinsights.com

Tutustu myös MonsterInsights-arvosteluumme.

MonsterInsight wordpress-lisäosa tarjoaa helpon raportoinnin
MonsterInsights tarjoaa selkeät raportit

Visual Composer

Visual Composer on monipuolinen sivunrakentaja. Yhtenä ensimmäisistä työkaluista se mahdollisti WordPress-sivujen muokkaamisen niin sanotulla raahaa ja tiputa -menetelmällä. Tämä menetelmä on tehnyt sivujen muokkaamisesta entistä yksinkertaisempaa. Tehdyt muutokset päivittyvät reaaliajassa, joten työn jälki on nähtävissä saman tien. Työkalua voi WordPressin lisäksi käyttää kaikkien muidenkin teemojen kanssa. 

Visual Composerin tärkeimmät hyödyt:

 • Helppokäyttöinen
 • Sopii hyvin aloittelijoille
 • Raahaa ja tiputa -menetelmä

Hinnat:

Työkalusta on saatavilla ilmaisversio, jossa ominaisuuksia on karsittu. Maksullisissa versioissa ominaisuuksia on luonnollisesti tarjolla enemmän. Tutustu Visual Composerin hintoihin lisää heidän omalla sivustollaan.

Tutustu myös Visual Composer -arvosteluumme.

WP Rocket

WP Rocket lisää sivujen nopeutta. Sen avulla onnistuu laajojenkin sivujen pakkaaminen ja purkaminen suoraan selaimessa. WP Rocket on wordpress-lisäosa eli saa liitettyä kaikkiin WordPress-sivuihin, niin blogeihin kuin isojen konsernien sivustoihinkin. Kaiken kruununa WP Rocketin SEO-optimointi takaa aiempaa paremman näkyvyyden hakutuloksissa. 

WP Rocketilla pystyy pakkaamaan ja purkamaan laajatkin sivut kätevästi suoraan selaimessa. Tähän ei vaadita osaamista koodaamisesta, vaan kaikki nämä ominaisuudet ovat käytettävissä käyttöliittymän kautta. Sivujen ylläpito ei vaadi teknistä osaamista tai ulkopuolista markkinointiasiantuntijaa. 

Sovellus toimii vain WordPress-pohjaisilla sivuilla ja on yhteensopiva suosituimpien valmiiden teemojen kanssa. Uusia teemoja kehitetään jatkuvasti lisää. 

WP Rocketin tärkeimmät hyödyt:

 • Monipuolinen ja tehokas työkalu
 • Näppärä kaikenkokoisille yrityksille
 • Helpottaa SEO-optimoidun sisällön tuottamista myös aloittelijoille

Hinnat:

WP Rocketista ei ole saatavilla ilmaisversiota, mutta hinnoittelu on kuitenkin kohtuullista. Edullisin paketti maksaa 49 dollaria vuodessa.  

Katso kaikki WP Rocketin ominaisuudet ja hyödyt: www.wprocket.com

Tutustu myös WP Rocket -arvosteluumme.

Yoast SEO

Yoast SEOn avulla WordPress-sivujen hakukoneoptimointi muuttuu helpommaksi.

Yoast SEO:lla voi luoda metaotsikoita ja -tageja, jotka ovat tärkeitä keinoja nostaa omaa sijoitustaan hakukoneessa. Yoast SEO:sta löytyy myös Schema.org-integraatio, joka auttaa kaikkia hakukoneita ymmärtämään paremmin sivujen sisältöä ja näyttämään sivuja hakutuloksissa. Tämän lisäksi Yoast SEOn Premium-versiossa on lisänä mahdollisuus panostaa esimerkiksi videoiden tai uutisten SEO-optimointiin tai WooCommercen SEO-optimointiin. Tarjolla on myös sähköpostituki käyttäjille. 

Yoast SEO on helppokäyttöinen työkalu, Siitä on saatavilla myös online-kurssi, joka auttaa hakukoneoptimoinnin oppimisessa. 

Yoast SEOn tärkeimmät hyödyt:

 • Monipuolinen ja helppokäyttöinen
 • Tehokas työkalu WordPress-sivun hakukoneoptimointiin
 • Scheme.org-integraatio auttaa kaikkia hakukoneita ymmärtämään sivuston sisältöä.
 • Online-kurssi helpottaa hakukoneoptimoinnin oppimista

Hinnat:

Pelkän ilmaisversion avulla Yoast SEOsta pääsee hyvin jyvälle. Tarjolla on myös maksullinen versio, joka on erityisen hyödyllinen silloin, kun sivustolla on paljon esimerkiksi videoita tai podcasteja. 

Tutustu myös Yoast SEO -arvosteluumme.

Tutustu lisää

Etsitkö WordPress-osaajaa? Selaa ja löydä tarpeisiisi sopiva freelancer kotimaisen Freedomlyn valikoimasta.

Lue lisää: Digitaalisten palvelujen markkinapaikka Freedomly syntyi kahden yrittäjän omasta tarpeesta

Lue arvostelu: Freedomlyn arvostelu

Siirry Freedomlyn sivuille >>

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.