Yoast SEO arvostelu

Yoast SEO-logo.

Yoast SEO on WordPress-lisäosa, joka auttaa tuottamaan SEO optimoitua sisältöä kotisivuille. Yoast SEO on monipuolinen lisäosa WordPress-sivuille, jolla oppii helposti itse tuottamaan hakukoneoptimoitua sisältöä kotisivuilleen.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 89 $ / vuosi. Ilmaisversio saatavilla
Kenelle : Yrittäjille
4.6/5
Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Yoast SEO on?

Yoast SEO on lisäosa, jonka avulla WordPress-sivujen hakukoneoptimointi muuttuu helpommaksi. Sen avulla voidaan optimoida verkkosivun sisältö hakukoneita miellyttäväksi lukuisten erilaisten hyödyllisten ominaisuuksien avulla. Hakukoneoptimointi on tärkeä osa-alue, jolla saadaan kotisivujen näkyvyyttä parannettua eri hakukoneiden hakutuloksissa ja se tulee huomioida kaikessa sisällössä, jota sivuilla on. Lisäosassa on paljon sisällöntuotantoa helpottavia ominaisuuksia ja se on kehitetty niin pienten kuin myös isojen yritysten hakukoneoptimointia ajatellen. Sovellus onkin saanut vankan sijan WordPressin lisäosissa ja yrittäjien keskuudessa.

Hakukoneoptimointi WordPress-sivuille helposti

WordPress-sivujen hakukoneoptimointi (myös termiä WordPress-sivujen seo-optimointi esiintyy) voi kuulostaa haastavalta ja monimutkaiselta. Hakukoneoptimointi asettaa myös sisällöntuottamiseen omat vaatimuksensa. Ilman kunnollista hakukoneoptimointia sivut sijoittuvat alemmas hakutuloksissa ja se vaikuttaa merkittävästi yrityksen tunnettuuteen ja myyntiin. Usein yrittäjät turvautuvatkin ulkopuoliseen apuun tässä vaikka yksinkertainen lisäosa helpottaa hakukoneoptimointia ja samalla oppii itsekin tuottamaan hakukoneiden suosimaa sisältöä. Yksinkertainen lisäosa voi tuoda merkittävät säästöt markkinointikustannuksissa, kun sisällöntuotantoa ja hakukoneoptimointia ei tarvitse ulkoistaa vaan työn pystyy tekemään itse.

Ominaisuudet

Yoast SEO tarjoaa ison määrän ominaisuuksia. Jo ilmaisessa versiossa on laajat ominaisuudet, joiden avulla WordPress-sivujen hakukoneoptimoinnin saa helposti alkuun.

Metatiedot tärkeässä roolissa

Yoast SEO:lla on mahdollista luoda metaotsikoita ja -tageja, jotka ovat tärkeitä houkuttimia asiakkaille poiketa sivuille lukemaan lisää. Google tunnistaa ja suosii metatietoja hakutuloksissaan ja ilman näitä sivut eivät helposti esiinny hakutuloksissa. Metatietoihin usein lisätään myös CTA eli Call to Action, joka saa potentiaalisen asiakkaan tekemään jonkin halutun toiminnon; lukemaan asiasta lisää, perehtymään yritykseen tarkemmin, liittymään sähköpostilistalle kuulemaan uutuuksista tai tekemään ostoksen.

WordPress hakukoneoptimointi helposti

Hakukoneoptimoinnissa on ensiarvoisen tärkeää panostaa Googlen näkyvyyteen, koska suurin osa ihmisistä käyttää hauissa Googlea. WordPress hakukoneoptimointi on Googlen suosiossa monesta syystä. Google tunnistaa WordPressin nopeaksi sivuksi ja Yoast SEO luo selkeän XML sivukartan, jota Google ymmärtää. Mitä paremmin Google ymmärtää sivujen rakennetta ja sisältöä, sitä paremmin se sijoittaa sivut hakutuloksissaan. Sivukartta luo selkeän kuvan sivujen rakenteesta hakukoneille, joten sillä on iso merkitys hakutuloksissa esiintymiseen.

Optimointia kaikille hakukoneille

Vaikka Google onkin suosituin hakukone, niin monet käyttävät myös muita hakukoneita. Yoast SEO:ssa on Schema.org integraatio, joka auttaa kaikkia hakukoneita ymmärtämään paremmin sivujen sisältöä ja näyttämään sivuja hakutuloksissa, käytti sitten asiakas mitä tahansa hakukonetta. Tämän lisäksi Yoast SEO Premium versiossa on vielä lisänä mahdollisuus panostaa esimerkiksi videoiden tai uutisten SEO optimointiin tai WooCommercen SEO optimointiin ja tarjolla on myös sähköpostituki käyttäjille.

Hinta

Yoast SEO on ilmainen ja monipuolinen jo ilmaisversiollakin. Lisäosasta on myös maksullinen versio, jonka ominaisuuksista on hyötyä esimerkiksi silloin, kun sivuilla on paljon sisältöä videoiden tai podcastien muodossa tai uutisina. Pienelle yrittäjälle usein riittää ilmaisversio, maksullista versiota kannattaa vähintään ainakin harkita, jos haluaa paikallisesti parantaa omaa SEO näkyvyyttä. Yoast SEO Premium on vuosimaksullinen versio ilmaisversiosta ja sen hinta on 89 dollaria vuodessa.

Arvostelu

Yoast SEO on monipuolinen lisäosa WordPress -sivuille, jolla oppii helposti itse tuottamaan hakukoneoptimoitua sisältöä kotisivuilleen. Se auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston rakennetta ja sisältöä ja parantaa sivustojen näkyvyyttä hakutuloksissa. Jo ilmaisversiolla saa monipuoliset ominaisuudet käyttöönsä, mutta maksullisella versiolla saa edullisesti laajemmat ominaisuudet, joilla SEO optimointia voi hoitaa tehokkaasti sisällön muodosta riippumatta. Scheme.org integraatio auttaa Googlen lisäksi kaikkia muitakin hakukoneita ymmärtämään sivuston sisältöä.

Yoast SEO on helppokäyttöinen lisäosa, joka ohjaa käyttäjää tuottamaan SEO optimoitua sisältöä. Jos kuitenkin lisäosan käyttö tuntuu haastavalta, niin lisäosasta on olemassa myös oma online-kurssi, joka helpottaa hakukoneoptimoinnin oppimista. Koulutuksista on olemassa ilmaisversio ja maksullinen versio, jossa oppii lisäosaa käyttämään mahdollisimman tehokkaasti. Online-koulutuksessa voi opiskella hakukoneoptimoinnin perusteet alusta lähtien käytännön tasolla ja kurssit ohjaa kädestä pitäen vaihe vaiheelta selkeästi tuottamaan SEO optimoitua sisältöä.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja SEO-lisäosia WordPress-sivuille:

Suosittuja SEO-työkaluja

Lue tekemämme arvostelu:

 • Surfer SEO on moderni työkalu verkkosivujen hakukonenäkyvyyden analysointiin ja optimointiin.
 • SE Ranking on pilvipohjainen SEO-työkalu, jonka avulla opit kasvattamaan sivustosi näkyvyyttä muun muassa sisältöjäsi optimoimalla.
 • Google Search Console on Googlen oma työkalu, jonka avulla voi seurata ja optimoida oman verkkosivun näkyvyyttä Googlen haussa.
 • SemRush auttaa optimoimaan verkkosivujen sisältöä siten, että verkkosivu tavoittaisi mahdollisimman laajan yleisön.
 • Ahrefs on kaiken kattava SEO-sovellus, jossa yhdistyy moni tärkeä hakukoneoptimoinnin asia.
 • ContentKing tarjoaa reaaliaikaisen ja ympärivuorokautisen SEO-seurannan sekä sen hallinnan ja seuraamisen.
 • Yoast SEO on WordPress-lisäosa, joka auttaa tuottamaan SEO optimoitua sisältöä kotisivuille.

Tutustu myös näihin SEO-työkaluihin (arvostelu tulossa!)

 • Siteimprove alusta auttaa ottamaan seuraavan askeleen digitaalisella matkallasi – halusit sitten hienosäätää SEO:ta, parantaa Googlen laatupisteitä, huolehtia ohjeidenmukaisuudesta tai varmistaa, että verkkosivusi tarjoaa mahdollisimman sujuvan kokemuksen.
 • Moz Pro tekee hakukoneoptimoidun sisällön tekemisestä helppoa.
 • Ubersuggest auttaa optimoimaan verkkosivujasi hakukoneystävällisiksi.
 • Cuutio on kotimainen pilvisovellus, jonka avulla voit helposti seurata verkkopalvelun löydettävyyden kehitystä Googlessa, sisällön toimivuutta sekä kilpailutilannetta.

Tutustu blogeihin

WordPress-sivun hakukoneoptimointi – mitä, miksi ja miten?

WordPress-lisäosat verkkosivujen tukena

Miten tehdä verkkosivut? Eri verkkosivualustat esittelyssä

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Yksi vastaus

 1. Yoast SEO lisäosa on todella hyvä vaihtoehto, varsinkin jos olet aloitteleva sisällönkirjoittaja. Itse käytin alussa kyseistä ohjelmaa ja sain sitä kautta hyvää oppia omien artikkeleiden kirjoittamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.