WordPress arvostelu

WordPress on maailman tunnetuin kotisivujen julkaisujärjestelmä, jota myös Google suosii. WordPressille on runsaasti valmiita teemoja tarjolla, joiden avulla kotisivujen rakentaminen on helppoa. Lähes kaikki teemat ovat muokattavissa, jolloin valmiista pohjasta saadaan muokattua yrityksen brändiin ja imagoon sopiva sivu.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : ilmainen
Kenelle : Aloittaville yrityksille
4.6/5
Android, iOS, Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä WordPress on

WordPress on maailman tunnetuin kotisivujen julkaisujärjestelmä, jota myös Google suosii. Edelleen osa yrityksistä koodaaa kotisivut alkaen tyhjästä sivusta. Tämä on erittäin työläs tapa rakentaa kotisivut, ja niiden ylläpito on myös hankalaa, SEO-ystävällisyydestä puhumattakaan.

WordPress on tuonut tähän ongelmaan ratkaisun kehittämällä julkaisujärjestelmän, joka helpottaa kotisivujen rakentamista ja ylläpitoa. Järjestelmä myös opastaa tuottamaan SEO-ystävällistä sisältöä, jolloin hakukoneet ymmärtävät sivustoa paremmin ja se parantaa näkyvyyttä hakutuloksissa.

Kenelle?

  • Aloittaville yrityksille
  • Henkilökohtaiseksi blogiksi
  • Tietyn tuotteen markkinointiin
  • Verkkokaupan alustaksi

Mainos:

Ominaisuudet

On tärkeää huomata, että WordPressistä on olemassa kaksi eri versiota; WordPress.com ja WordPress.org. Molemmat ovat saman yrityksen omistamia, mutta tässä arvostelussa keskitymme WordPress.orgiin, joka hieman poikkeaa WordPress.comin toiminnoista. Ensinnäkin WordPress.org vaatii asentamisen webhotelliin, mutta asennus on helppo suorittaa, vaikka aiempaa kokemusta WordPressistä ei olisikaan. Sen tarjoaa myös paljon ominaisuuksia, joista voi valita omia tarpeitaan vastaavat lisäosat kotisivuilleen.

WordPressille on tarjolla runsaasti valmiita teemoja, joiden avulla kotisivujen rakentaminen on helppoa. Lähes kaikki teemat ovat muokattavissa, jolloin valmiista pohjasta saadaan muokattua yrityksen brändiin ja imagoon sopiva sivu. Muokkaaminen onkin hyvin yksinkertaista visuaalisella käyttöliittymällä, ja muokkauksia pääsee esikatselemaan ennen julkaisua. Koko sivusto on mahdollista tehdä valmiiksi ennen julkaisua, jolloin asiakkaille näkyy vain valmis lopputulos ja vältytään erilaisilta error- tai “tänne on tulossa tekstiä lähiaikoina” -ilmoituksilta.

Teemojen lisäksi WordPressiin on tarjolla paljon lisäosia, joilla saadaan sivuston toiminnallisuutta parannettua. Juuri lisäominaisuuksissa WordPress.comin ja WordPress.orgin erot tulevatkin kaikkein selvimmin esille. Kaikki lisäosat toimivat WordPress.orgissa, mutta eivät välttämättä WordPress.comissa. WordPress.comissa ei esimerkiksi ole monikielisten sivujen mahdollisuutta tai monipuolisia maksutapoja verkkokaupalle. Jokainen lisäosa otetaan käyttöön erikseen WordPressissä, joten mikään ylimääräinen ei hidasta sivuston toimintaa.

WordPressille on runsaasti valmiita teemoja tarjolla
WordPressille on runsaasti valmiita teemoja tarjolla

WordPress ohjaa myös käyttäjää tuottamaan SEO-ystävällistä sisältöä, ja käyttäjä voi jokaisen sivun tai postauksen kohdalla seurata “liikennevaloista”, kuinka hakukoneystävällistä sisältö on. Olipa julkaisu sitten teksti, kuva tai video, se on helppo lisätä kotisivuille ja tehdä siitä SEO-ystävällinen. Postausten ja julkaisujen ajastusmahdollisuus myös vapauttaa yrittäjää muihin töihin, kun esimerkiksi blogeihin ja markkinointikampanjoihin voi laatia materiaalit valmiiksi ja ajastaa ne julkaistavaksi haluttuna ajankohtana.

WordPress hinta

Periaatteessa WordPress on ilmainen, mutta asia ei ole näin yksinkertainen. Huomioitavaa on, että osa lisäosista tai sivun pohjalla käytettävistä teemoista voi olla maksullisia. Näiden hinnoittelu on aina vuosimaksullinen. WordPress.orgin kanssa käyttäjän tulee itse hankkia myös maksullinen domain. Sen voi rekisteröidä itse, mutta yleensä sen rekisteröi webhotellipalvelun tuottaja. Kuukausi- tai vuosimaksuja voi kertyä webhotellista ja niiden hinnat vaihtelevat suuresti. Tarkkoja hintoja on mahdoton arvioida, sillä hintaerot ovat laajat.

WordPress.org kokemuksia

WordPress.orgin parhaiksi puoliksi on nähty esimerkiksi suunniteltujen mallien asentamisen helppous ja niiden mukauttaminen käytettävään sisältöön. Myös siitä on pidetty, että kotisivuille voi tehdä blogipostauksia. Kiitelty on myös yksinkertaista käyttöliittymää ja plug and play -tilaa.

Kritiikkiä on tullut siitä, että jos on paljon laajennuksia, ne eivät yleensä toimi sulavasti päivitysten aikana ja voivat rikkoa sivuston. Työkalun tarjoama järjestelmänvalvojapaneeli (administrator panel) on todettu aluksi hieman hämmentäväksi, mutta käyttäjät ovat tottuneet siihen ajan kuluessa.

Arvostelu

WordPress.org voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta loppujen lopuksi kyseessä on varsin yksinkertainen julkaisujärjestelmä, jonka käyttö on helppo oppia. Pakollisia kustannuksia syntyy kotisivujen domainin rekisteröimisestä ja webhotellista, jonne WordPress.org asennetaan, ja näihin voi kulua joitakin kymppejä. Maksullisilla teemoilla ja lisäosilla sivusto saadaan helposti erottumaan massasta, mutta ne nostavat kotisivun hintaa jonkin verran. Käytännössä kaikki kotisivuideat on mahdollista toteuttaa WordPressin lisäosilla ja ominaisuuksilla.

WordPress.orgin kotisivuja tarjoavia palveluntuottajia on runsaasti tarjolla, ja yrittäjä voi valita joko pelkän webhotellin, WordPressin asennuksen tai avaimet käteen -paketin. Avaimet käteen -paketissa palveluntuottaja laskuttaa kotisivujen rakentamisesta oman hinnastonsa mukaisesti. WordPress.orgin visuaalinen käyttöliittymä auttaa kuitenkin käyttäjää tekemään itsekin kotisivut, ja kattava ohjekeskus opastaa kaikissa vaiheissa selkeästi sivujen rakentamisessa. WordPressin hakukoneystävällisyys näkyy heti sivuston nopeudessa ja hakutuloksissa, kunhan sisältö on SEO-ystävällistä.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut-sivulta.

Suosittuja verkkosivualustoja

Lue tekemämme arvostelu:

  • Webflow -julkaisujärjestelmän avulla visuaalisesti vaikuttavien verkkosivujen tekeminen onnistuu ilman sen suurempaa koodausosaamista.
  • Wix tarjoaa matalan kynnyksen ja edullisen vaihtoehdon verkkosivujen tekemiseen.
  • Squarespace on julkaisujärjestelmä, jolla on helppo rakentaa kotisivut vaikka mitään koodausosaamista ei entuudestaan pohjalla olisikaan.

Tutustu myös näihin verkkosivualustoihin ja kotisivutyökaluihin (arvostelu tulossa!)

  • Webnode on käyttäjäystävällinen ja laajasti käytetty verkkosivualusta.
  • LiquidBlox on suomalainen verkkosivualusta, jonka avulla niin verkkosivujen kuin laskeutumissivujen tekeminen käy kätevästi.
  • Kotisivukone-palvelulla saat näyttävät kotisivut kaikkiin tarpeisiin nopeasti ja helposti – yritykselle, yhdistykselle, urheiluseuralle tai vaikka omalle lemmikille.

Verkkokauppa-alustojen arvostelut

Softia.fi on kirjoittanut seuraavien verkkokauppa-alustojen arvostelun:

Tutustu suosittuihin blogeihin

WordPress vs. Webflow

Miten tehdä verkkosivut helposti? Esittelyssä suosituimmat verkkosivualustat

WordPress-lisäosat verkkosivujen tukena

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.