Wix arvostelu

Wix on monipuolinen julkaisujärjestelmä, jolla pystyy toteuttamaan haastavimmatkin kotisivuideat. Wix on varteenotettava vaihtoehto, kun suunnittelee omia kotisivuja. Sillä on mahdollista luoda juuri sellaiset kotisivut kuin itse haluaa ja täysin ilman aiempaa koodauskokemustakin.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 5,50 € / kk, ilmaisversio saatavilla
Kenelle : Itsensä brändääjille
4.4/5
Android, iOS, Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Wix on

Wix on monipuolinen julkaisujärjestelmä, jolla pystyy toteuttamaan haastavimmatkin kotisivuideat. Monissa julkaisujärjestelmissä on runsaasti erilaisia teemoja, joita käyttää kotisivujen pohjalla ja muokata teemasta itselleen mieluista erilaisilla lisäosilla ja muokkaamalla teeman kuvia, värejä jne. Valmis teema antaa toki hyvä pohjan, mutta se usein myös rajoittaa jonkin verran ideoiden toteuttamista. Wix on tuonut tähän ratkaisuna oman julkaisujärjestelmän, jolla voi toteuttaa villeimmätkin kotisivuideat helposti.

Kenelle?

 • Itsensä brändääjille
 • Freelancereiden markkinointiin
 • Yrityksen kotisivuiksi
 • Yhdistysten tiedotuskanavaksi

Mainos:

Ominaisuudet

Wix poikkeaa monista muista julkaisujärjestelmistä siten, että siinä on julkaisujärjestelmän lisäksi myös monipuolisia online-työkaluja. Niillä voi kehittää muun muassa sovelluksia omille sivuilleen tai kehittää oman sivuston toimintaa CSS-koodia hyödyntäen. Monissa muissa julkaisujärjestelmissä koodarivelhot eivät pääse aivan näin hyvin sivuja säätämään ja kehittämään, joten tällä ominaisuudella Wix lunastaa lupauksensa kotisivujen rajattomasta muokkausmahdollisuudesta. Wixillä kotisivut saa tehtyä monikielisiksi, mikä joillakin julkaisujärjestelmillä vaatii kovasti työtä ja kikkailua.

Alkuun valmiiden pohjien avulla

Vaikka koodaus ei olisikaan tuttua, Wixiä voi silti hyvillä mielin käyttää, koska se opastaa myös aloittelijaa kotisivujen tekemisessä. Valikoimissa on valmiina yli 800 valmista pohjaa, joita muokkaamalla pääsee julkaisujärjestelmän toiminnan kanssa sinuiksi. Samalla pääsee kurkistamaan visuaalisesti koodauksen saloihin. Omat kotisivut on helppo ja nopea toteuttaa, ja valmiin sivun julkaiseminen on vain yhden klikkauksen takana.

Wixin ominaisuudet saa sulavasti yhteen. Kotisivusta saa luotua tyylikkään ja ammattimaisen, vaikka itsellä ei olisikaan aiempaa kokemusta koodaamisesta. Sivustolla on myös laajat analytiikkatyökalut, joilla voidaan seurata kotisivujen liikennettä. Tästä datasta on erityisesti hyötyä, kun kohdennetaan markkinointia tietylle alueelle tai asiakasryhmälle.

Responsiiviset ja hakukoneystävälliset verkkosivut

Wix sisältää myös monipuoliset SEO-työkalut, joiden avulla sivuille on helppo tuottaa hakukoneystävällistä sisältöä. Mikään hakukoneoptimoinnin guru ei tarvitse olla, vaan työkaluilla näkee itse selkeästi, miten hakukoneystävällistä sisältö on. Lisäksi kaikki Wixin sivuston ominaisuudet ja keskustelutoiminnot toimivat myös mobiililaitteilla, joten sivusto on sekä kävijälle että sivuston ylläpitäjälle nopea ja käyttäjäystävällinen. Mobiiliystävällisyys on kotisivuilla ehdoton vaatimus, koska jo yli 70 % käyttää mobiililaitetta nettiselailussa ja tiedonhaussa.

Hinta

Wixistä on tarjolla suppea ilmaisversio, jossa on ilmainen webhotelli, domain ja 100 teemaa. Varsin kohtuullisella kuukausimaksulla saa kuitenkin jo merkittävästi enemmän ominaisuuksia käyttöönsä. Peruspaketti, joka riittää harrastelijoille, on alkaen 5,50 € kuukaudessa, mutta tässä versiossa on myös Wixin näyttämiä mainoksia sivulla. Henkilökohtaisessa käytössä mainosvapaa paketti on alkaen 10 € kuukaudessa. Yrittäjille paketit ovat kattavammat kuin henkilökohtaiseen käyttöön ja niiden hinnat ovat 17 € ja 29 € välillä kuukaudessa.

Arvostelu ja yhteenveto

Wix on varteenotettava vaihtoehto omia kotisivuja suunnittelevalle. Sillä on mahdollista luoda juuri sellaiset kotisivut kuin itse haluaa ja täysin ilman aiempaa koodauskokemusta. Myös erilaisten omien sovellusten kehittäminen on tehty Wixillä helpoksi, ja jos koodaus on itselle jo tuttua, niin CSS:llä pääsee muokkaamaan oman sivuston koodia mieleisekseen. Monipuoliset online-työkalut auttavat logon suunnittelussa ja SEO-ystävällisen sisällön tuottamisessa.

Kuukausimaksut ovat Wixissä hyvin kohtuulliset, mikä tekee siitä sopivan julkaisujärjestelmän jokaiselle yrittäjälle. Vaikka järjestelmää pääsee kokeilemaan ilmaiseksi ja se tarjoaa myös ilmaiseksi domainin käyttäjän käyttöön, niin kannattaa huomioida, että ilmainen domain on aina Wixin alaisuudessa. Maksullisissa versioissa saa rekisteröityä oman domainin, jossa Wix ei näy. Tämä on pieni mutta sitäkin olennaisempi seikka, kun yrityksen brändiä ollaan rakentamassa ja mietitään näkyvyyttä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille päin.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut-sivulta.

Suosittuja verkkosivualustoja

Lue tekemämme arvostelu:

 • Webflow -julkaisujärjestelmän avulla visuaalisesti vaikuttavien verkkosivujen tekeminen onnistuu ilman sen suurempaa koodausosaamista.
 • Wix tarjoaa matalan kynnyksen ja edullisen vaihtoehdon verkkosivujen tekemiseen.
 • Squarespace on julkaisujärjestelmä, jolla on helppo rakentaa kotisivut vaikka mitään koodausosaamista ei entuudestaan pohjalla olisikaan.
 • WordPress on maailman tunnetuin ja yksi käytetyimmistä verkkosivualustoista. Siihen luottavat monet suuret yritykset niin kotimailla kuin ulkomaillakin.

Tutustu myös näihin verkkosivualustoihin ja kotisivutyökaluihin(arvostelu tulossa!)

 • Webnode on käyttäjäystävällinen ja laajasti käytetty verkkosivualusta.
 • LiquidBlox on suomalainen verkkosivualusta, jonka avulla niin verkkosivujen kuin laskeutumissivujen tekeminen käy kätevästi.
 • Kotisivukone-palvelulla saat näyttävät kotisivut kaikkiin tarpeisiin nopeasti ja helposti – yritykselle, yhdistykselle, urheiluseuralle tai vaikka omalle lemmikille.

Verkkokauppa-alustojen arvostelut

Softia.fi on kirjoittanut seuraavien verkkokauppa-alustojen arvostelun:

Tutustu suosittuihin blogeihin

Miten tehdä verkkosivut helposti? Esittelyssä suosituimmat verkkosivualustat

WordPress-lisäosat verkkosivujen tukena

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.