Webflow arvostelu

Webflow on kokonaisvaltainen palvelu modernien ja ammattimaisten verkkosivujen ja -kauppojen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Se sopii vahvaa brändiä ja erottuvuutta tavoitteleville, käyttäjäkokemukseen panostaville sekä sisällöntuotannon ja ylläpidon helppoutta arvostaville yrityksille.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 14 $ / kk, ilmaisversio saatavilla
Kenelle : Pienille ja suurille yrityksille
4.5/5
Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Webflow on

Webflow on selainpohjainen ja kokonaisvaltainen palvelu modernien ja ammattimaisten verkkosivujen ja -kauppojen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Verkkosivut ovat yleensä yrityksen tärkein markkinoinnin väline, ja tähän Webflow pyrkii vastaamaan tarjoamalla käyttäjä- ja hakukoneystävällisen sekä helppokäyttöisen palvelun. Webflown valttikortteja ovat erityisesti ulkoasun ja käyttäjäkokemuksen suunnittelun lähes rajattomat mahdollisuudet, sivujen nopeus ja tekninen luotettavuus sekä ylläpidon helppous.

Kenelle?

  • Pienien ja suurien yritysten verkkosivualustaksi
  • Verkkokauppa-alustaksi

Mainos:

Ominaisuudet

Webflow sisältää sisäänrakennettuna mm. visuaalisen koodieditorin / sivurakentajan, verkkokauppaominaisuuden, animointi- ja vuorovaikutustyökalut, hakukoneoptimoinnin, sisällönhallintajärjestelmän (CMS) ja webhotellin.

Natiiviominaisuuksien lisäksi sivut voidaan integroida yli 750 kolmannen osapuolen palvelun kautta esimerkiksi markkinoinnin automaatioihin, asiakasrekisterijärjestelmiin ja jäsenyyssovelluksiin. Lisäksi Webflow kehittää parhaillaan (tilanne tammikuussa 2023) omaa kirjautumis- ja käyttäjähallintaominaisuutta (Membership), automaatiotyökalua (Logic) ja sovellussuunnittelutyökalua (DevLink), jotka ovat saatavilla beta-versioina.

Järjestelmä tukee HTML5-, CSS- ja JavaScript-koodeja sekä mm. Lottie- ja CSS-animointeja, muuttuvia fontteja ja uuden sukupolven kuvamuotoa (webp) ilman erillisiä asennuksia.

Helppokäyttöinen työkalu vahvan brändin ja erottuvuuden rakentamiseen

Webflown käyttöliittymä on jaettu kahteen osaan, Designeriin ja Editoriin. Designer on tarkoitettu sivujen suunnitteluun ja rakentamiseen, Editor puolestaan sisällön muokkaamiseen ja tuotantoon.

Designer on visuaalinen rakennustyökalu, jossa sivujen suunnittelu ja toteutus onnistuvat ilman koodia. Se on rakennettu ajatellen erityisesti sivujen suunnittelijoita, jotka miettivät ulkoasua, käyttäjä- ja vuorovaikutuskokemusta sekä sisältöä. Webflown suurimpia etuja muihin vastaavantyyppisiin työkaluihin verrattuna onkin sen tarjoamat lähes rajattomat visuaaliset mahdollisuudet, jotka tukevat vahvan brändin, korkeatasoisen käyttäjäkokemuksen ja erottuvuuden rakentamista erinomaisesti.

Webflown avulla sivut voidaan toteuttaa ilman erillistä kehittäjää. Rakentamisen logiikka ja sivujen arkkitehtuuri perustuvat kuitenkin HTML- ja CSS-koodeihin, joten koodimaailman ymmärtäminen lisää toteutusmahdollisuuksia, nopeuttaa tekemistä ja auttaa ottamaan teknisestä laadusta kaiken irti.

Käyttöliittymän Editor-puoli on tarkoitettu tekstien ja kuvien muokkaamiseen sekä sisällön lisäämiseen valmiilla sivuilla. Sen käyttö on yksinkertaista ja onnistuu ilman teknistä osaamista. Editor mahdollistaa erittäin helpon päivittämisen ja sisällöntuotannon ilman riskiä sivun rakenteen rikkoutumisesta.

Webflowlla on oma, ilmainen opetusympäristönsä, Webflow University, josta löytyy suuri valikoima videotutoriaaleja, kursseja ja ohjeita sivujen rakentamiseen ja parhaisiin käytäntöihin. Saatavilla on myös henkilökohtainen ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu, joka tosin on ainoastaan englanniksi.

Verkkokauppa pystyyn Webflowlla

Sisäänrakennettu verkkokauppaominaisuus tekee kaupan rakentamisesta simppeliä, sekä visuaalisen ilmeen ja muun sisällön suhteen saumatonta. Monipuoliset ominaisuudet sopivat niin editoijan, suunnittelijan kuin kehittäjänkin käyttöön, ja Webflown kattavat sisällönhallinnan ja digitaalisen markkinoinnin työkalut tukevat oikealle segmentille kohdennettua markkinointia.

Suomalaiselle yritykselle haasteeksi voivat nousta maksutapojen rajoitteet: verkkokauppa tukee natiivisti Stripe-integrointia, mutta suomalaisten maksunvälittäjien liittäminen ei ole suoraan mahdollista. Suomalaiset maksutavat voidaan kyllä liittää osaksi Webflow-sivuja, mutta tämä vaatii joko yhdistämistä kolmannen osapuolen palveluun tai runsasta koodaamista.

Kuva Weblow-sovelluksesta.
Weblow on kokonaisvaltainen sovellus verkkosivustojen suunnitteluun. Kuva: Webflow.

Webflown nopeus, turvallisuus ja ylläpito

Webflown lisenssit sisältävät korkeatasoisen ylläpidon, johon kuuluvat mm. CDN, SSL-suojaus, automaattinen varmuuskopiointi sekä CSS- ja JS-minifointi. Erillistä webhotellia ei siis tarvita. Webflow-sivut ovat lähtökohtaisesti nopeita, toimintavarmoja ja teknisesti laadukkaita, millä on puolestaan positiivinen vaikutus hakukoneoptimointiin ja käyttäjäkokemukseen. Webflown palvelua voi hyvällä syyllä pitää turvallisuuden osalta hyvin luotettavana. Sivut on mahdollista ylläpitää myös muualla ja käyttää Webflowta ainoastaan sivujen suunnitteluun.

Webflow hinta

Webflow tarjoaa useita lisenssejä, joista edullisin maksaa 14 $ / kk. Maksullisten lisenssien lisäksi Webflowta voi käyttää myös ilmaisella lisenssillä. Ilmaisversio on ominaisuuksiltaan rajoitettu, ja sillä voidaan julkaista sivut ainoastaan Webflown omalla webflow.io -alidomainilla. Se soveltuu kuitenkin hyvin käyttöympäristöön tutustumiseen ja testaukseen.

Arvostelu

Webflow on poikkeuksellisen monipuolinen julkaisujärjestelmä, joka skaalautuu mikroyrityksistä suuriin brändeihin. Webflown suurimmat edut ovat visuaalisen ilmeen sekä käyttäjäkokemus- ja vuorovaikutussuunnittelun rajattomuus, tekninen toimintavarmuus ja luotettavuus sekä käytön kokonaisvaltainen helppous. Sivujen nopeus sekä digitaalisen markkinoinnin ja sisällönhallinnan työkalut tekevät sivuista tehokkaan markkinoinnin välineen.

Webflown suurin puute (tilanne tammikuussa 2023) on se, että suomalaisia maksunvälittäjiä ei saa suoraan liitettyä verkkokauppaominaisuuteen, vaan ainoastaan kolmannen osapuolen palvelun tai raskaamman sarjan koodauksen kautta. Myös sisäänkirjautumis- ja asiakas/käyttäjähallintaominaisuudet ovat vaatineet integroinnin kolmannen osapuolen palvelun kautta, mutta niitä kehitetään parasta aikaa, ja ne ovat saatavilla beta-versioina.

Koska sivujen suunnittelu ja rakentaminen perustuu koodauksen logiikkaan ja arkkitehtuuriin, ei Webflow ole paras valinta aloittelijalle, joka haluaa tehdä sivunsa itse. Tyhjältä pöydältä aloittamisen lisäksi Webflow tarjoaa myös valmiita mallipohjia, mutta niidenkään käyttöönotto ja muokkaaminen ei ole aloittelijalle mutkatonta. Suunnittelijalle ja koodausta osaavalle Webflow on sen sijaan nopea ja helppo ottaa käyttöön, eikä opettelu vie hyötyyn nähden kohtuuttomasti aikaa.

Webflow on erinomainen vaihtoehto vahvaa brändiä ja erottuvuutta tavoittelevalle, käyttäjäkokemukseen panostavalle sekä sisällöntuotannon ja ylläpidon helppoutta arvostavalle.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja verkkosivualustoja

Lue tekemämme arvostelu:

  • Webflown avulla rakennetaan visuaalisesti näyttäviä ja käyttäjäkokemukseltaan laadukkaita verkkosivuja ja -kauppoja, joiden ylläpito on vaivatonta.
  • Wix tarjoaa matalan kynnyksen ja edullisen vaihtoehdon verkkosivujen tekemiseen.
  • Squarespace on julkaisujärjestelmä, jolla on helppo rakentaa kotisivut vaikka mitään koodausosaamista ei entuudestaan pohjalla olisikaan.
  • WordPress on maailman tunnetuin ja yksi käytetyimmistä verkkosivualustoista. Siihen luottavat monet suuret yritykset niin kotimailla kuin ulkomaillakin.

Tutustu myös näihin verkkosivualustoihin ja kotisivutyökaluihin(arvostelu tulossa!)

  • Webnode on käyttäjäystävällinen ja laajasti käytetty verkkosivualusta.
  • LiquidBlox on suomalainen verkkosivualusta, jonka avulla niin verkkosivujen kuin laskeutumissivujen tekeminen käy kätevästi.
  • Kotisivukone-palvelulla saat näyttävät kotisivut kaikkiin tarpeisiin nopeasti ja helposti – yritykselle, yhdistykselle, urheiluseuralle tai vaikka omalle lemmikille.

Verkkokauppa-alustojen arvostelut

Softia.fi on kirjoittanut seuraavien verkkokauppa-alustojen arvostelun:

Tutustu suosittuihin blogeihin

WordPress vs. Webflow

Miten tehdä verkkosivut helposti? Esittelyssä suosituimmat verkkosivualustat

WordPress-lisäosat verkkosivujen tukena

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.