Squarespace arvostelu

Squarespace on julkaisujärjestelmä, jolla on helppo rakentaa kotisivut vaikka mitään koodausosaamista ei entuudestaan pohjalla olisikaan. Squarespace toimii täysin pilvipohjaisena palveluna, joka ei vaadi asentamisia tai webhotellin hankintaa pohjalle. Palvelun käyttö onkin yksinkertaista.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 11 € / kk
Kenelle : Kotisivujen rakentamista harrastaville
4.6/5
Android, Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Squarespace on

Squarespace on julkaisujärjestelmä, jolla on helppo rakentaa kotisivut vaikka mitään koodausosaamista ei entuudestaan pohjalla olisikaan. Lähes kaikissa muissa julkaisujärjestelmissä sivujen rakentamista joudutaan erikseen esikatselemaan, mutta Squarespacessa sivut rakennetaan “vedä ja pudota” -tekniikkaa hyödyntäen. Tällä tekniikalla sivut rakentuvat visuaalisesti silmien edessä ilman erillistä esikatselua. Etenkin erilaisten kotisivuideoiden testaamisessa tämä nopeuttaa olennaisesti sivujen rakentamista ja sivut saadaan nopeasti vastaamaan toiovottua tulosta.

Kenelle?

 • Aloittaville yritykselle helpoiksi kotisivuiksi
 • Affiliate -markkinointiin
 • Blogiksi
 • Vanhojen kotisivujen modernisoimiseen

Mainos:

Ominaisuudet

Squarespace toimii täysin pilvipohjaisena palveluna, joka ei vaadi asentamisia tai webhotellin hankintaa pohjalle. Palvelun käyttö on yksinkertaista ja alkaa sivujen teeman valinnalla. Teemoja on runsas valikoima ja ne ovat rajattomasti muokattavissa omia tarpeita vastaaviksi. Teemat ja koko sivuston rakenne on myös mobiiliystävällistä, joten sitä ei tarvitse erikseen enää miettiä kotisivuja rakentaessa. Kaikki kotisivujen rakentamisessa tapahtuu visuaalisen käyttöliittymän avulla, jolloin lopputuloksen hahmottuminen on koko ajan nähtävillä.

Erilaiset toiminnallisuudet mahdollistavat sivujen rakentamisen juuri omia tarpeita vastaavaksi. Sivuille voidaan asentaa kalenteria, karttalinkkiä ja yhteydenotto- tai tilauslomakkeita. Sivusta on mahdollista rakentaa täysiverinen verkkokauppa, jossa on monipuoliset maksutavat asiakkaita varten. Ja sivujen yhteyteen voidaan laittaa myös blogi, josta yrityksen kuulumisia voi seurata tarkemmin. Tai koko sivu voi toimia blogina, jolla on tarkoituksena vain kirkastaa yrityksen brändiä ja imagoa.

Squarespacen ominaisuudet eivät rajoitu pelkästään kotisivujen rakentamiseen. Perinteisesti on totuttu rakentamaan kotisivupohja valmiiksi, jota muokataan yrityksen värimaailmalla, fonteilla, kuvilla ja logoilla. Aloittavalla yrittäjällä ei välttämättä kaikki tämä ole vielä valmiina ja se voi hidastaa kotisivujen rakentamista, mutta Squarespacessa tämä ei ole esteenä. Julkaisujärjestelmästä löytyy myös muun muassa näppärä logon suunnittelutyökalu, jolla saa hahmoteltua oman logon sivuille ja ilmaiseksi.

Aloittava verkkokauppias arvostaa ominaisuutta, jossa pystyy verot sisältämään automaattisesti tuotteeseen ilman omia laskutoimituksia. Jos taas myydään palveluja useisiin eri maihin tai eri verokannoilla, niin jokainen niistä on määriteltävissä erikseen, kuten myös yritystenvälisessä kaupassa verojen erittely hinnasta. Verot on helppo myös eritellä erikseen ja ilmoittaa ja tilittää verottajalle. Squarespace sopiikin siksi moneen erilaiseen tilanteeseen ja mahdollistaa monipuolisen kaupankäynnin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Hinta

Squarespacea voi kokeilla ilmaiseksi 14 päivää. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen palvelun käyttö muuttuu maksulliseksi ja valittavana on neljä erilaista pakettia. Personal on tarkoitettu lähinnä harrastelijoille ja henkilökohtaiseen blogiin. Pakettien hinnoitteluun olennaisesti vaikuttaa se maksetaanko kuukausimaksua joka kuukausittain vai maksetaanko se kerran vuodessa. Vuosimaksulla saa 29% alennuksen hinnoista ja kaikkiin paketteihin sisältyy ilmainen domainin rekisteröinti, jos sellaista ei vielä ole.

Arvostelu

Vaikka Squarespace ei ole täysin ilmainen julkaisujärjestelmä, niin se on kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden kärkipäätä. Yksinkertainen ja visuaalinen käyttöliittymä on helppo käyttää vaikka ei aikaisempaa koodauskokemusta olisikaan. Monipuolisista teemoista on helppo valita pohja, jota alkaa muokkaamaan oman näköiseksi. Etenkin aloittavalle yrittäjälle on palvelun monipuolisista online -työkaluista merkittävästi hyötyä esimerkiksi logon suunnittelussa ja fontin valinnassa. Ja kaikki nämä sisältyvät palvelun hinnoitteluun.

Pilvipohjaisen palvelun yksinkertaisuus on Squarespacen kilpailuvaltti muihin markkinoilla oleviin julkaisujärjestelmiin nähden. Monipuoliset online -työkalut hyödyttävät etenkin aloittavaa yrittäjää, kun logon suunnittelun ja fonttien valinnan voi tehdä yhdessä ja samassa palvelussa eikä niitä tarvitse erikseen tilata muualta. Ilmaisen kokeilujakson aikana ehtii hyvin saada sivut rakennettua ja nähdä miten sivut käytännössä toimivat. Vaikka sivut eivät olekaan julkaisujärjestelmien kalleimmasta päästä, niin sen hinnoittelu voi nousta kynnyskysymykseksi joissakin tapauksissa.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja verkkosivualustoja

Lue tekemämme arvostelu:

 • Webflow -julkaisujärjestelmän avulla visuaalisesti vaikuttavien verkkosivujen tekeminen onnistuu ilman sen suurempaa koodausosaamista.
 • Wix tarjoaa matalan kynnyksen ja edullisen vaihtoehdon verkkosivujen tekemiseen.
 • Squarespace on julkaisujärjestelmä, jolla on helppo rakentaa kotisivut vaikka mitään koodausosaamista ei entuudestaan pohjalla olisikaan.
 • WordPress on maailman tunnetuin ja yksi käytetyimmistä verkkosivualustoista. Siihen luottavat monet suuret yritykset niin kotimailla kuin ulkomaillakin.

Tutustu myös näihin verkkosivualustoihin ja kotisivutyökaluihin(arvostelu tulossa!)

 • Webnode on käyttäjäystävällinen ja laajasti käytetty verkkosivualusta.
 • LiquidBlox on suomalainen verkkosivualusta, jonka avulla niin verkkosivujen kuin laskeutumissivujen tekeminen käy kätevästi.
 • Kotisivukone-palvelulla saat näyttävät kotisivut kaikkiin tarpeisiin nopeasti ja helposti – yritykselle, yhdistykselle, urheiluseuralle tai vaikka omalle lemmikille.

Verkkokauppa-alustojen arvostelut

Softia.fi on kirjoittanut seuraavien verkkokauppa-alustojen arvostelun:

Tutustu suosittuihin blogeihin

Miten tehdä verkkosivut helposti? Esittelyssä suosituimmat verkkosivualustat

WordPress-lisäosat verkkosivujen tukena

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
Tekoäly (AI)

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.