Elementor arvostelu

Elementorin logo.

Elementor on WordPress-pohjaisille sivuille tehty työkalu, jonka avulla voi rakentaa verkkosivuja yksinkertaisen ja kätevän editorin avulla.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : Ilmainen. Maksullinen versio alkaen 49 $/vuosi
4.7/5
Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Elementor on WordPress-pohjaisille sivuille tehty työkalu, jonka avulla voi rakentaa verkkosivuja yksinkertaisen ja kätevän editorin avulla. Tässä arvostelussa käymme läpi työkalua, sen ominaisuuksia sekä hinnoittelua. Sivun lopusta löydät lisäksi Elementorin arvostelun ja vaihtoehtoiset työkalut.

Mikä on Elementor?

Elementor on WordPress-pohjaisten verkkosivujen rakentamiseen tarkoitettu lisäosa ja työkalu. Vuonna 2016 julkaistu sivunrakentaja on nopeasti noussut yhdeksi suosituimmista sivujen rakentamiseen käytetyistä työkaluista erityisesti sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Elementor on visuaalinen työkalu, eli koodia ei tarvitse käytännössä lainkaan. Työkalun avulla voit helposti pudottaa laatikoihin esimerkiksi tekstit ja kuvat, ja ne näkyvät haluamallasi tavalla verkkosivuillasi. Elementorin käyttö on ilmaista, mutta jos siitä haluaa kaiken irti, on syytä harkita maksullisen Elementor Pron hankkimista.

Kenelle ja mihin ongelmaan sovellus tuo ratkaisun

WordPress on tuonut verkkosivun rakentamisen käytännössä kenen tahansa ulottuville, ja Elementor tekee sivun rakentamisesta vielä hieman helpompaa. Jos pyörität esimerkiksi blogisivua tai muuta pientä verkkosivua, voit tehdä monet muutokset sivuillesi itse ilman ulkopuolista apua Elementorilla. Käytännössä Elementor on suunnattu pienempiä verkkosivuja ylläpitäville tahoille, joilla ei ole resursseja rakentaa erillistä omaa sivuaan.

Tärkeimmät ominaisuudet

Elementor perustuu raahaa ja tiputa -menetelmään, eli sivuille laitettavat elementit raahataan elementtivalikosta suoraan sivulla oleviin laatikoihin. Erilaisia elementtejä on tarjolla lähemmäs sata. Työkalun vahvuuksiin kuuluu se, että sivua rakentaessa näkee koko ajan saman näkymän, mitä sivuston vierailijatkin näkisivät. Sinun ei siis tarvitse jatkuvasti käydä kurkkaamassa esikatselutilassa, miltä juuri tekemät muutokset näyttävät.

Työkalussa on oma editorinäkymä, jossa kaikki edellä mainittu tapahtuu, joten sivujen välillä voi kätevästi hyppiä ilman, että tarvitsee kiertää uudelle sivulle WordPress-sivustovalikon kautta. Sisäänrakennetun hakutyökalun avulla kaikki sivuston sivut ovat löydettävissä suoraan työkalun näkymän sisältä.

Elementor on helppokäyttöinen sivunrakentaja.
Elementor on drag-and-drop tyylinen sivunrakentaja

Layout eli sivuston ulkoasu on sivuston sielu. Jo ilmaisversiolla saa haltuun monta kymmentä näyttävää sivupohjaa, joiden päälle pääsee rakentamaan sivua. Jos hankkii pro-version, käytettävissä on vielä enemmän sivupohjia. Jos ei löydy mieleistä, voi myös rakentaa omia malleja tai muokata valmiita malleja haluamaansa suuntaan. Pro-version ansiosta pääsee luomaan koko sivuston teeman täysin itse monipuolisen teemanrakentajan avulla. Sillä pystyy suunnittelmaan itse muun muassa sivuston footerin, headerin sekä sivupohjat esimerkiksi blogipostauksille.

Sivut ovat myös valmiiksi mobiili- ja hakukoneystävällisiä, jotka ovat isossa roolissa nykyään. Elementor on myös kevyt ohjelma, joka ei tuki sivuja ja hidasta niiden latautumista. Plussana mainittakoon myös, että Elementor on yhteensopiva verkkokauppapohjista esimerkiksi WooCommercen kanssa. Tähän tarkoitukseen täytyy kuitenkin hankkia Elementor Pro.

Elementor antaa sinun määritellä sivustolla käytettävät fontit ja värit.
Sivusto pysyy yhtenäisenä kun sivustolla käytettävät värit ja fontit määrittelee

Elementor Pro hinta

Jos haluaa peruselementtien lisäksi käyttöön kaikki ominaisuudet, pitää hankkia Elementor Pro, josta veloitetaan vuosimaksu.

Elementor tarjoaa seuraavat paketit:

 • Yhdelle sivulle 49 $ vuodessa
 • kolmelle sivulle 99 $ vuodessa
 • 25 sivulle 199 $ vuodessa
 • 100 sivulle 499 $ vuodessa
 • 1000 sivulle 999 $ vuodessa

Näiden lisäksi Elementor tarjoaa yhdistettyä Elementori-tilausta ja hostingia samassa paketissa. Sen saa käyttöönsä 89 $ vuodessa. Kyseinen paketti sisältää Elementor Pro tilauksen lisäksi WordPress-sivun hostingin 20 gigan palvelintilalla, automaattisen varmuuskopioinnin, SSL sertifikaatin sekä 24/7 live chat -asiakaspalvelun.

Pro sisältää esimerkiksi WooCommercen ja teemojen editorit, joita ei ole ilmaisversiossa. Lue lisää Elementor Pron hinnoittelusta.

Ilmaisversio saatavilla

Elementor on saatavilla ilmaisversiona, jossa ominaisuuksia on karsittu. Ilmaisversiossa ovat mukana raahaa ja tiputa -editori, responsiiviset ominaisuudet ja jonkin verran perusteemoja. Ilmaisversiolle ei ole asetettu sivurajoituksia, joten sitä voi käyttää yhtä aikaa useammalla sivustolla.

Elementor Pro vs. Ilmainen versio

Useat käyttäjät pitävät Elementorin ilmaista versiota riittävän hyvänä pienten verkkosivuprojektien toteuttamiseen. Monessa tapauksessa ilmaisen version rajat tulevat nopeasti vastaan, jolloin ainoa vaihtoehto on Pro-lisenssin ostaminen. Pro- versio vapauttaa kaikki Elementorin ominaisuudet käyttöön.

Tärkeimmät Elementor Pro-lisenssin ominaisuudet:

 • Mahdollisuus luoda oma teema: Dynaaminen sisältö, arkisto- ja 404 -sivun muokkaaminen haluamakseen, kustomoitava menu sekä lukuisat muut ominaisuudet, joiden avulla pystyy rakentamaan juuri mieleisensä sivukokonaisuuden helposti
 • Woocommercen integroiminen
 • Pop-up -rakentaja
 • Enemmän kontrollia CSS-koodin muokkaamiseen ja lisäämiseen
 • Animaatioiden ja interaktioiden lisääminen sivulle
 • Lukuisia uusia widgettejä muun muassa lomake, testimoniaali sekä hotspot-ominaisuus, jonka avulla tuotteiden esittelyyn saa uusia ulottuvuuksia

Näiden lisäksi on myös monia muita ominaisuuksia, jotka saa käyttöönsä Elementor Pro-lisenssillä. Täydellisen listauksen kaikista Elementorin ominaisuuksista pääset katsomaan heidän omilta verkkosivuiltaan.

Elementor kokemuksia

Monet pitävät Elementoria yhtenä parhaista WordPress-sivunrakentajista. Sen ilmaisversiota kiitellään suhteellisen monipuolisesta ominaisuusvalikoimasta, mutta moni toivoisi sen olevan vieläkin laajempi. Elementorin ilmaisversion avulla voidaan totetuttaa pienemmät verkkosivut, mutta hiemankaan laajempiin projekteihin moni suosittelee Pro-lisenssin ostamista. Ilmaisversiossa esimerkiksi menun tekeminen ilman erillistä lisäosaa ei ole mahdollista Elementorin sivunrakennustyökalun avulla. 

Elementoria käytetään laajasti ympäri maailmaa, ja tämän ansiosta Elementorin käytöstä on saatavilla paljon tutoriaalieja sekä opetussisältöä, jonka avulla moni on pystynyt rakentamaan WordPress-verkkosivut ilman sen suurempaa aiempaa kokemusta. 

Moni pitää yhtenä Elementorin huonona puolena, sitä että sen käyttäminen pidentää sivuston latausaikoja. Hakukoneoptimoinnin kannalta pitkä latausaika on huono ja sen korjaamiseksi vaaditaan yleensä uusi lisäosa. 

Elementor arvostelu

Elementor on yksi parhaista WordPress-työkaluista, joilla voi rakentaa helposti ammattimaisen sivuston ilman, että tarvitsee kirjoittaa koodia lainkaan. Työkalun helppokäyttöisyys tekee sivuston rakentamisesta miellyttävää ja Elementorin teemat mukautuvat hyvin haluttuun muotoon. Pro-versiolla pääsee jalostamaan teemaa haluamaansa suuntaan tehokkaasti.

Sivustoilta vaaditaan nykyään myös sulavaa toimivuutta, ja tässä Elementor päihittää monta kilpailijaansa. Elementorissa on riittävästi ominaisuuksia, mutta ylimääräiset ja raskaat kokonaisuudet on karsittu minimiin. Tämä tekee sivustosta sulavamman käyttää, ja sen saa näkymään ja toimimaan hyvin myös mobiilissa. Suosittelemme Elementoria erityisesti aloitteleville sivunrakentajille. Selkeä ja helppokäyttöinen kokonaisuus takaavat, ettäsivun pystyy muotoilemaan juuri sellaiseksi kuin haluaa ilman, että tarvitsee ottaa yhteyttä koodia osaaviin tuttaviin tai ammattilaisiin.

Mikäli ongelmia kuitenkin ilmenee, on Elementorilla laaja kehittäjien yhteisö, josta voi pyytää apua tai etsiä vinkkejä oman sivuston ominaisuuksiin.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja WordPress-pohjaisten verkkosivujen sivunrakennustyökaluja

Lue tekemämme arvostelu:

 • Outgrow on tehokas työkalu, joka auttaa yrityksiä tehostamaan markkinointiaan hyödyntämällä interaktiivista verkkosisältöä kohdeyleisön sitouttamiseen.
 • Divi on Elegant Themesin kehittämä WordPress-teema ja sivurakentaja, jonka avulla voidaan luoda niin kotisivuja, verkkokauppoja kuin blogejakin.
 • SeedProd on WordPress-lisäosa, jonka avulla laskeutumissivujen tekeminen onnistuu käden käänteessä ilman koodaustaitoja.
 • Visual Composer on WordPress-pohjaisille verkkosivuille tarkoitettu sivunrakennustyökalu, jonka avulla voit muokata sivuasi monipuolisesti.
 • Beaver Builder on WordPressin lisäosa, jolla saa rakennettua mieleisensä ja yrityksen imagoon sekä brändiin sopivat verkkosivut.
 • Elementor on WordPress-pohjaisille sivuille tehty sivunrakennustyökalu, jonka avulla voi rakentaa verkkosivuja yksinkertaisen ja kätevän visuaalisen editorin avulla.

Muita suosittuja vaihtoehtoja (arvostelu tulossa!)

Aiheeseen liittyvä blogit

WordPress-lisäosta verkkosivujen tukena

Verkkosivut helposti – llmainen vai maksullinen alusta?

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 5 / 5. Arvioiden määrä: 1

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
Tekoäly (AI)

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.