Zoom arvostelu

Zoom on monimuotoinen ohjelma, jossa on paljon hyviä ominaisuuksia. Zoom tarjoaa neljä erilaista tilausmahdollisuutta.  Työkaluna Zoom on tehokas videokonferenssiohjelma, jota käyttää yli 300 miljoonaa henkilöä päivittäin.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 13,99 €/kk, ilmaisversio saatavilla
Kenelle : Kaikenkokoisille yrityksille, jotka pitävät paljon videokokouksia
4.5/5
Android, iOS, Windows, macOS, Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Zoom on

Zoomia pidetään yhtenä parhaimmista ohjelmista, kun verrataan eri videopuhelinohjelmia. Jopa sana zoom on muuttunut puhekielessä verbiksi, joka kertoo Zoomin suosiosta. Työkaluna Zoom on tehokas videokonferenssiohjelma, jota käyttää yli 300 miljoonaa henkilöä päivittäin. Zoomin ohjelma tukee HD-videoiden ja puheluiden lisäksi myös sosiaalisen median palveluiden suoratoistoa ja integraatiota muiden oleellisten sovellusten kanssa. Peruskäyttöön palvelu on käyttäjille ilmainen ja saatavilla on lisämaksusta muun muassa pilvitallennustilaa.

Kenelle?

 • Kaikenkokoisille yrityksille, jotka pitävät paljon videokokouksia
 • Myyjille ja markkinoijille, jotka esittelevät tuotteitaan videopuhelimen välityksellä
 • Yksityishenkilöille, jotka haluavat käyttää Zoomia yhteydenpitoon ystävien ja perheen kesken
 • Käyttäjille jotka haluavat tallettaa puhelut omalle tietokoneelle
 • Koulutuksiin, jossa voi käyttää äänen litterointi-palvelua
 • Yrityksille, jotka järjestävät tuhannen hengen palavereja

Ominaisuudet

Zoom on monimuotoinen ohjelma, jossa on paljon hyviä ominaisuuksia. Kaikissa tilausvaihtoehdoissa käyttäjä voi tallentaa puhelut omalle tietokoneelleen. Ilmaisessa tilauksessa ei ole mukana pilvitallennustilaa, vaan pilvitallennustilan saa lisämaksusta. Sitä on mahdollista ostaa lisää aina 3 Tt asti. Business-tilauksissa voi käyttää äänen litterointipalvelua, jolloin pystyy paremmin keskittymään keskusteluun ja ääni tallentuu pilveen. Tässä tilauksessa on mahdollista tekstittää videot transkription avulla.

Zoom sopii kaikille, jotka pitävät videokokouksia.
Zoom sopii kaikille, jotka pitävät videokokouksia.

Moni saattaa kokea videopalaverit epämieluisiksi ja häiritseviksi taustan takia. Zoomissa on mahdollista valita taustalle virtuaalinen taustakuva tai sen voi sumentaa. Kuvapankista voi ladata erilaisia taustakuvia. Jotta kuuntelukokemus olisi mieluinen, on Zoomissa mahdollista hiljentää taustahäly jotta pystyt keskittymään kokouksiin paremmin. Pienemmät säädöt päästävät jotain ääniä läpi, mutta isommat asetukset hävittävät koiran haukunnan tai näppäimistön äänet. Ääntä pystyy siis säätämään mieluisekseen.

Yritykset hyötyvät maksullisesta admin-hallinnasta. Kun teet kalliimman tilauksen, saat samalla käyttöösi admin-työkalut. Näiden työkalujen avulla sinun on mahdollista seurata videopalavereita ja siihen osallistujia. Lisäksi saat ohjelman käytöstä tarkempaa analytiikkaa. Tämä tilaus on myös laskutusta ajatellen helpompi, sillä hallinnoit käyttäjiä yhden ja saman tilin kautta. Hallinta sopii erinomaisesti yrityksen johdolle ja esimiehille käytettäväksi. Jos pidät koulutuksia, kannattaa ottaa käyttöön koulutuskäyttöön suunniteltu Education-tilaus.

Zoomissa on hieno ja yhtenäinen käyttöliittymä sekä työpöytä- että mobiilisovelluksessa. Sovelluksen lataaminen on suositeltavaa, sillä jos käytät Zoomia selaimessa, siitä uupuu muutamia ominaisuuksia, kuten vaikkapa puheluiden nauhoittaminen. Kotivalikossa on neljä isoa ikonia: Uusi palaveri, liity, ajasta ja jaa ruutu. Työpöydälle on helppo ja nopea ladata sovellus ihan muutamassa minuutissa eikä siinä ole lainkaan rajoituksia. Kun käytössäsi on hyvä nettiyhteys, laatu on loistava.

Hinta

Zoom tarjoaa neljä erilaista tilausmahdollisuutta. Ilmaisessa tilauksessa on mahdollisuus järjestää videopuheluita sadalle hengelle. Näissä aika on rajattu 40 minuuttiin. Jos videopuhelut ovat kahdenkeskisiä, niiden kestot ovat rajattomia. Kun tilaat maksullisen tilauksen, saat käyttöaikaa 30 tuntia. Valitsemalla Pro-tilauksen (13,99 €/kk), saat videopuhelut sadalle henkilölle ja suoratoiston sosiaalisen median palveluihin. Business-tilaus (18,99 €/kk) antaa erillisen Large Meetings -laajennuksen, jossa on videopuhelut mahdollisia 300-1000 henkilölle.

Zoom kokemuksia

Zoomia on kehuttu tehokkuudestaan ääni- ja videokokouksissa. Myös äänen- ja kuvanlaatua on kiitetty. Kritiikkiä on annettu siitä, että Zoom ei välttämättä toimi hyvin hitaalla nettiyhteydellä. On myös kaivattu toimintoa, jonka avulla voisi muokata jaettuja tiedostoja.

Mainos:

Arvostelu ja yhteenveto

Zoom on käyttäjälleen käyttäjäystävällinen ja siinä on paljon hyviä ominaisuuksia. Sovellus on optimoinut suorituskyvyn laadun parantamiseksi. Se tarjoaa myös päästä päähän -salauksen (E2EE) sekä ilmaisiin että maksullisiin tilauksiin. Zoom sopii hyvin yritysten käyttöön, jotka pitävät runsaslukuisia videopalavereja. Jos etsit ohjelmaa, jossa on hyvät perusominaisuudet, voi jokin toinen ratkaisu olla kätevämpi. Paras vaihtoehto toki aina riippuu siitä, mitkä asiat ovat käyttäjälle tärkeitä.

Ohjelmana Zoom on tehokas ja sitä käyttää yli 300 miljoonaa ihmistä päivittäin. Sen hyviä puolia ovat mahdollisuudet järjestää yli tuhannen hengen palavereja Large Meetings -laajennuksella. Admin-hallinta yritystilauksen tilaajille kuuluu sekä paikallinen ja pilvitallennus.

Parannettavaa Zoomissa on sen turvallisuusasetuksissa, jotka estävät osan toiminnoista. Lisäksi on hyvä huomioida, että kaikki turvallisuusasetukset eivät ole automaattisesti päällä, vaan niistä on erikseen huolehdittava.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suositut vaihtoehdot yritysviestintään

Lue tekemämme arvostelu:

 • Microsoft Teams sopii hyvin sekä kuluttajan että yrityksen käyttöön. Työkalu helpottaa työntekoa, sillä voit tehdä töitä missä ja milloin vain.
 • Zoom on monipuolinen ja tehokas videoviestintäsovellus, jota käytetään laajasti niin oppilaitoksissa, yrityksissä kuin yksityishenkilöiden välisessä viestinnässä.
 • Slack avulla avulla työntekijät voivat lähettää sisäisiä viestejä. Viestisovellus toimii niin reaaliajassa kuin asynkronisestikin, mikä tekee siitä hyvän työkalun hybridi- ja etätyöympäristöihin.

Muita suosittuja vaihtoehtoja (arvostelu tulossa!)

 • Piiri-sovellus Piiri-sovelluksella tavoitat helposti jokaisen työntekijän ja parannat työyhteisön vuorovaikutusta.

Aiheeseen liittyvä blogit

Projektinhallintatyökalu – 8 suosittua vaihtoehtoa esittelyssä

Kommunikointi tiimin kanssa etätyöaikana

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4 / 5. Arvioiden määrä: 6

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
Tekoäly (AI)

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

2 vastausta

 1. Hei,
  Zoom lienee päivittänyt käyttöoikeuksiaan niin, ettei kahdenkeskisiäkään tapaamisia saa pidettyä 40 min kauempaa…?

 2. Hei
  Haluan tietää ilmaisesta zoomin käytöstä että miten pitkään voi käydä zoomin kautta keskusteluja kahdenkeskisessä sessiossa ?
  Jostain luin ettei olisi aikarajaa asetettu kahdenkeskisille zoomeille
  Miten on 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.