Microsoft Teams arvostelu

Microsoft Teams sopii hyvin sekä kuluttajan että yrityksen käyttöön. Työkalu helpottaa työntekoa, sillä voit tehdä töitä missä ja milloin vain. Videoneuvottelupuhelut ovat Teamsissa suojattuja ja voit mykistää niistä äänen, poistaa kutsumattomat osallistujat sekä määrittää esittäjät.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 4,20 € käyttäjältä/kk, ilmaisversio saatavilla
Kenelle : Etätyöskentelijöille, jotka tarvitsevat hyvät työkalut
4.4/5
Android, iOS, Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Teams on

Microsoft Teams on videoneuvottelutyökalu, joka sopii hyvin kuluttajille ja yrityksille. Tarvitset sitä sitten etätyöskennellessä tai yhteydenpitämiseen ystävien tai perheen kanssa, mahdollistaa se helpon viestittelyn sekä on hyvä ja kätevä työkalu palaverien ja videopuheluiden pitämiseen. Sen yhteyteen voi helposti liittää Microsoftin 365-tuotteiden muita sovelluksia, jolloin saat kokonaisvaltaisen paketin yhdeltä tuotteelta.

Tässä arvostelussa tutustumme tarkemmin Microsoft Teams -työkaluun ja sen hyödyntämiseen.

Kenelle?

 • Yrityksille, joilla on jo Microsoft 365 käytössä
 • Etätyöskentelijöille, jotka tarvitsevat hyvät työkalut
 • Myyjille, jotka pitävät etämyyntikoulutuksia
 • Markkinoijille, jotka markkinoivat videopuhelimen välityksellä tuotteitaan
 • Kouluttajille, jotka opettavat ja kouluttavat etänä
 • 365-tuoteperheen tuotteen jo omistavalle

Ominaisuudet

Microsoft Teams sopii hyvin sekä kuluttajan että yrityksen käyttöön. Työkalu helpottaa työntekoa, sillä voit tehdä töitä missä ja milloin vain. Videoneuvottelut voivat olla kahdenkeskisiä, tai jos sinulla on tarve pitää isommalle väelle webinaari tai esitys, on se mahdollista jopa 10 000 henkilölle. Videoneuvottelupuhelut ovat Teamsissa suojattuja ja voit mykistää niistä äänen, poistaa kutsumattomat osallistujat sekä määrittää esittäjät.

Tiedostojen jakaminen onnistuu Teamsissä helposti suojatun pilvipalvelun kautta. Tallennus, jakaminen ja muokkaus toimivat kätevästi, ja voit sisäisesti käyttää muita tuoteperheen tuotteita, kuten SharePointia, OneNotea, OneDrivea ja tuottavuussovelluksia. Ladattuja tuotteita voit käyttää missä ja milloin tarvitset. Microsoftin 365 täysi-integraation avulla on tapahtumat ja aikataulut helppo järjestää. Lisäksi kokouksiin on mahdollista kutsua myös ulkopuolisia linkillä ilman, että heidän tarvitsee ladata erillistä sovellusta koneelle tai mobiililaitteelle.

Videopuheluita voi järjestää Teamsissa isommallekin porukalle.
Videopuheluita voi järjestää Teamsissa isommallekin porukalle.

Sen lisäksi, että voit Microsoft Teamsissä puhua puheluita, videopuheluita ja järjestää kokouksia useammalla henkilölle, on työkalussa myös muita hyviä ominaisuuksia. Kaikkien on mahdollista jakaa oma näyttö muille. Kätevä chat-ominaisuus on hyvä palaverien aikana, mihin kuulijat voivat kirjoittaa kommentteja ja kysymyksiä keskeyttämättä puhujaa. Palaverit voi tallettaa myöhempää katselua varten ja katsoa myöhemmin uudelleen. Hyvät työkalut tarjoavat yhdessä siis loistavan etätyöskentelyvälineen.

Teamsin käyttöönotto on helppoa. Voit ladata sen sekä tietokoneelle että älylaitteelle. Lataaminen on nopeaa ja kestää pari minuuttia. Teamsin lataamisen jälkeen sinun tarvitsee luoda itsellesi Microsoft-tili, jollei sinulla sellaista jo ole. Jos et halua ladata eri sovellusta, voit käyttää Teamsia myös verkkoselaimessa. Erityiset etäpalavereihin tarkoitetut sovellukset, kuten Microsoft Teams Rooms, ovat erikseen ladattavissa olevia ohjelmia ja vaativat yhdistämisen yrityksen Microsoft-tiliin.

Mainos:

Hinta

Microsoft Teamsin perusversio on ilmainen. Sovellus ei ole itsenäinen tuote, vaan kuuluu osana Microsoft 365:n tilaukseen. Tilaus tehdään aina vuodeksi eteenpäin ja tuote on hinnoiteltu kuukausihintaiseksi. Pienet yritykset voivat ottaa käyttöön edullisemman Microsoft 365 Business Basic -paketin, ja Business Premium sopii paremmin isoille yrityksille.

Microsoft Teams kokemuksia

Teamsin asiakkaat ovat kehuneet Teamsia siitä, että tiimi on helppo perustaa ja liittyä siihen. Myös sitä on kiitetty, että kokousvideot menevät automaattisesti sähköpostiin jaettavaksi tai säilytettäväksi. Teams on myös koettu hyvin turvalliseksi sovellukseksi.

Jotkut ovat myös kritisoineet Teamsiä. Sovellus on koettu hieman tilaa vieväksi ja paljon dataa kuluttavaksi, koska se tarjoaa niin paljon ominaisuuksia. Työkalu on myös kaatuillut ja sulkeutunut, mutta myös alkanut toimia pian uudelleen. Violetti värimaailma ei ole ollut kaikkien mieleen.

Arvostelu ja yhteenveto

Jos käytössäsi on jo Microsoft 365, on Teams silloin järkevä ja edullinen vaihtoehto. Muussa tapauksessa se on monen mielestä hieman kallis. Jos päätät ostaa koko Microsoft 365 -tilauksen, saat Teamsin lisäksi myös paljon muita hyviä työkaluja ja sovelluksia käyttöösi. Microsoft Teams sopii parhaiten työyhteisöille ja käyttäjille, joilla on jo käytössä Microsoft 365. Näin saat käyttöösi kokonaisvaltaisen alustan.

Koko Microsoft 365 on suunniteltu niin, että sen tarkoitus on palvella monipuolisesti käyttäjiä. Saat käyttöösi sekä keskusteluominaisuudet, kuten muutkin käytännölliset ja tarpeelliset sovellukset. Palvelu on rakennettu niin, että tuotteet tukevat ja täydentävät toisiaan. Kun kaikki Microsoft 365 -tuotteet ovat käytössä, toimii kokonaisuus hyvin ja saumattomasti. Puutteena siinä on kuitenkin se, että jonkin tuotteen käyttämättä jättäminen rikkoo kokonaisuutta. Parhaiten käytät Teamsia silloin, kun hallussasi ovat myös muut Microsoft 365 -tuotteet.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suositut vaihtoehdot yritysviestintään

Lue tekemämme arvostelu:

 • Microsoft Teams sopii hyvin sekä kuluttajan että yrityksen käyttöön. Työkalu helpottaa työntekoa, sillä voit tehdä töitä missä ja milloin vain.
 • Zoom on monipuolinen ja tehokas videoviestintäsovellus, jota käytetään laajasti niin oppilaitoksissa, yrityksissä kuin yksityishenkilöiden välisessä viestinnässä.
 • Slack avulla avulla työntekijät voivat lähettää sisäisiä viestejä. Viestisovellus toimii niin reaaliajassa kuin asynkronisestikin, mikä tekee siitä hyvän työkalun hybridi- ja etätyöympäristöihin.
 • Flinga on suomalainen pilvipalvelu, joka on suunniteltu yhteisölliseen työskentelyyn ja opiskeluun.
 • Signal on vuodesta 2013 lähtien toiminut ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva pikaviestintäpalvelu.
 • Mural on virtuaalinen työtila, joka mahdollistaa yhteistyön tekemisen etänä helpon visuaalisen käyttöliittymän avulla.
 • Milanote on työkalu, jota voi kutsua virtuaaliseksi työ- ja ideointitilaksi, joka taipuu moneen tarpeeseen.
 • Conceptboard on virtuaalinen, whiteboard-tyylinen työkalu, jonka avulla yritykset ja tiimit voivat tehdä joustavasti ja tehokkaasti yhteistyötä etänä.
 • Howspace on yhteistyöalusta koulutusten, tapahtumien, työpajojen ja muun yhteistoiminnan digitaaliseen fasilitointiin.

Muita suosittuja vaihtoehtoja (arvostelu tulossa!)

 • Piiri-sovellus Piiri-sovelluksella tavoitat helposti jokaisen työntekijän ja parannat työyhteisön vuorovaikutusta.

Aiheeseen liittyvä blogit

Projektinhallintatyökalu – 8 suosittua vaihtoehtoa esittelyssä

Kommunikointi tiimin kanssa etätyöaikana

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Softia.fi on sovellusten arvosteluihin keskittynyt sivusto. Otathan yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään, jos tarvitset tukea tai apua sovelluksen käyttöönottoon ja käyttöön liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.