Flinga arvostelu

Flinga on suomalainen pilvipalvelu, joka on suunniteltu yhteisölliseen työskentelyyn ja opiskeluun. Se on myös pätevä sovellus digitaalisen fasilitoinnin tueksi. Flingan avulla voi suunnitella ja työstää erilaisia projekteja ja tehtäviä. Se on käytössä usealla korkeakoululla ja yrityksellä.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : Ilmainen
/5
Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Flinga on?

Flinga on suomalainen pilvipalvelu, joka on suunniteltu yhteisölliseen työskentelyyn ja opiskeluun. Se on myös pätevä sovellus digitaalisen fasilitoinnin tueksi. Flingan avulla voi suunnitella ja työstää erilaisia projekteja ja tehtäviä. Monet työyhteisöt ja koulut ovat hyödyntäneet Flingaa opetuksessaan ja työskentelyssään. Etätyössä ja -opetuksessa joskus kommunikointi ja ryhmätehtävien suorittaminen voi olla haasteellista, mutta Flinga tarjoaa helpon ja monipuolisen ratkaisun etänä tehtäviin projekteihin, työskentelyyn ja opetukseen. Sovelluksella voi luoda visuaalisia esityksiä tai käyttää sitä pelkkään ideointiin.

Kenelle?

  • Koulut voivat käyttää sovellusta hyväkseen opetuksessa
  • Yritykset erilaisissa kokouksissa ja esitystilaisuuksissa
  • Myyjät tuotteidensa esittelyssä

Ominaisuudet

Flinga on sovellus joka toimii niin mobiilissa kuin myös tietokoneella. Sovellus on selkeä ja helppo käyttää ja se onkin suunniteltu siten, että esim. kouluissa nuoremmatkin opiskelijat pystyisivät käyttämään sitä mahdollisimman sujuvasti. Kielivaihtoehdoissa on englannin lisäksi myös valittavana suomi, jotta nuoremmatkin voivat käyttää sovellusta ymmärtäen varmasti miten se toimii. Flingassa on kaksi erilaista työkalua jota voi käyttää hyödykseen; Whiteboard ja Wall.

Havainnolistava kuva Flingan valkotaulusta. Kuva: Flinga

Whiteboard eli valkotaulu on suunniteltu siten, että jokainen pääsisi osallistumaan työskentelyyn ja ideointiin tehtävästä riippuen. Osallistujat voivat oman mielensä mukaan joko esim. kirjoittaa, lähettää erilaisia kuvia tai vaikka tehdä käsitekarttoja valkotaululle. Mahdollisuuksia on runsaasti ja jokaiselle löytyy varmasti mieleinen tyyli suunnitella ja toteuttaa annettua tehtävää. Opettaja tai esim. työyhteisössä kokouksen johtaja voi hallita osallistujien työskentelyä ja esim. poistaa tai muokata taululle tehtyjä suunnitelmia.

Wall eli seinä on ominaisuuksiltaan ja idealtaan hieman yksinkertaisempi kuin valkotaulu. Kyseessä on viestiseinä, jossa osallistujat voivat kirjoittaa viestejä ja reagoida muiden kirjoituksiin. Viestejä ja kommentteja voi järjestellä esim. lähetysajan tai tykkäysten mukaan. Seinän avulla on helppo koota osallistujien näkyville erilaisia kommentteja, kysymyksiä ja vastauksia. Osallistumismahdollisuudet eivät ole yhtä laajat kuin valkotaululla, joten seinä sopiikin paremmin erilaisten yhteenvetojen esittelyyn ja esim. mielipiteiden kyselyyn.

Mind map -ominaisuus auttaa hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia. Kuva: Flinga

Flingassa voi luoda erilaisia “sessioita”, joiden osallistujamäärää ja osallistujia voidaan muokata ja hallita. Erilaisia sessioita voi luoda esim. aiheiden mukaan ja niitä voi tallentaa myöhemmin katsottaviksi. Sessioihin liitytään avaimien avulla, joten kuka tahansa ei pääse liittymään mukaan. Session luoja saa haltuunsa avaimen, jonka hän voi jakaa osallistujien kesken. Jokaisella sessiolla on aina oma erilainen avaimensa, joten yhdellä avaimella pääsee vain yhteen sessioon.

Hinta

Flingaa voi käyttää täysin ilmaiseksi, mutta sovellus vaatii käyttäjältään rekisteröitymisen. Ilmaiseksi Flingassa voi tehdä kerralla viisi eri sessiota, jonka jälkeen jokin sessio on poistettava voidakseen luoda uuden. Monet työyhteisöt ja korkeakoulut kuitenkin ovat ostaneet käyttöönsä Flinga-lisenssin, jonka ansiosta sessioita saa tehdä haluamansa määrän. Yksityiskäyttäjille kuitenkin ilmainen versio on usein riittävä, sillä toisin kuin useiden yritysten, ei yleensä yksityiskäyttäjien tarvitse säilyttää sessioitaan kovinkaan kauaa.

Arvostelu

Flinga on tuonut hyvinkin kätevän ja monipuolisen ratkaisun etätyöskentelyyn. Ryhmissä on sovelluksen avulla helppoa suunnitella annettuja tehtäviä myös etänä. On kätevää että jokaiseen sessioon tarvitsee avaimen, joten kuka tahansa ei pääse näkemään session materiaaleja. Tämä on erityisen hyödyllistä etenkin yrityksille. Valkotaululle on luotu hyvin monipuolisia tapoja tehdä muistiinpanoja ja suunnitelmia, jotka varmasti rohkaisevat myös koululaisia sovelluksen käyttöön.

Vaikka sovellus onkin kätevä, on siinäkin parantamisen aiheita, joista yksi on ilmaisen version rajallisuus. Kerralla kykenee tekemään vain viisi sessiota ja vaikka monelle yksityiskäyttäjälle tämä onkin riittävä määrä, saattavat jotkut haluta säilyttää sessioita myöhempään käyttöön, jolloin viisi on melko pieni määrä. Valkotaulun ollessa todella monipuolinen, on seinällä vähemmän vaihtoehtoja ja ominaisuuksia, joten sitäkin voisi hieman päivitellä. Kokonaisuutena kuitenkin Flinga on varsin kätevä sovellus.

Tutustu vastaaviin ohjelmistoihin

Lue lisää aiheesta

Digitaalinen fasilitointi – kuinka löytää oikea ohjelmisto?

Kommunikointi tiimin kanssa etätyöaikana.

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

tekoäly

Browse arvostelu

Mikä on Browse? AI-työkalut ovat nyt kuumaa tavaraa digitaalisessa viestinnässä ja monet tekoälyn sovellukset saattavat aiheuttaa runsaudellaan valinnan vaikeutta. Kaikissa niissä on kuitenkin ensisijaisena tehtävänä nopeuttaa ja helpottaa erilaisia työtehtäviä. Browse on

Lue arvostelu
tekoäly

Scalenut arvostelu

Mikä on Scalenut? Markkinoinnin mennessä vauhdilla eteenpäin ja tuoden esille uusia trendejä, tarvitsevat yritykset työkaluja, jotka auttavat pysymään menossa mukana. Yksi monista uusista tekoälytyökaluista on Scalenut. Scalenut on niin sanottu all-in-one-sovellus, joka

Lue arvostelu
tekoäly

Craftly arvostelu

Mikä on Craftly? Maailman muuttuessa digitaalisemmaksi, ovat markkinointistrategiatkin kehittyneet sisältämään koneoppimista sekä tekoälyn käytön. Viime vuosina suosiota on saavuttanut Craftly, joka kuvailee olevansa edistyksellinen markkinointityökalu, hyödyntää koneoppimista sekä tekoälyä markkinointistrategioiden parantamiseen. Sen

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.