Milanote arvostelu

Milanote logo.

Milanote on työkalu, jota voi kutsua virtuaaliseksi työ- ja ideointitilaksi, joka taipuu moneen tarpeeseen.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : Ilmainen, maksullinen versio alkaen 9,99$ kuukaudessa
Kenelle : Etenkin myynnin ja markkinoinnin ja luovan alan ammattilaisten tueksi.
5/5

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Osa Softia.fi:n arvosteluista sisältää affiliate-linkkejä. Tällä ei ole vaikutusta arvosteluihin.

Mikä Milanote on?

Milanote on työkalu, jota voi kutsua virtuaaliseksi työ- ja ideointitilaksi, joka taipuu moneen tarpeeseen. Yrittäjät ovat käyttäneet sitä muun muassa ideointisessioiden fasilitointiin, ohjelmistokehittäjät käyttöliittymien suunnittelussa ja markkinoijat projektinhallintaan ja mainosten suunnitteluun. Yhteistä kaikissa näissä käyttötavoissa on ollut se, ettei projektin tiimin jäsenten tarvitse fyysisesti työskennellä samassa tilassa, vaan jokainen voi tehdä oman osansa työstä juuri siellä missä sattuu olemaan. Tämä tehostaakin työskentelyä ja ajankäyttöä merkittävästi.

Kenelle ja mihin ongelmaan Milanote tuo ratkaisun?

Nykyään yritykset yhä enemmän työskentelevät etänä, osittain koronapandemian aiheuttamien rajoitusten ja osittain työelämän murroksen vuoksi. Etätyöskentelyn haasteeksi on nousseet kömpelöt työkalut, jotka eivät ole taipuneet monipuoliseen etätyöskentelyyn. Fyysisiä kokouksia on ollut pakko pitää, kun kaikkea ei ole voitu tehdä etänä. Milanote tuo tähän ongelmaan selkeän ratkaisun, koska työkalu taipuu lähes jokaisen työtehtävän tarpeisiin ja mahdollistaa monipuolisen ja tehokkaan etätyöskentelyn monissa erityyppisissä projekteissa.

Mainos:

Ominaisuudet

Milanote on työtila, jossa hallita projektia kokonaisvaltaisesti ja ideoida tulevia menestystarinoita. Milanote ei kuitenkaan ole varsinainesti projektinhallintatyökalu, vaikka sitä voi siinäkin tarkoituksessa käyttää. Enemmänkin sitä voisi luonnehtia virtuaalisena valkotauluna. Sovelluksessa on mahdollista pitää to do -listoja, joista pystytään seuraamaan projektin etenemistä ja kuka tiimin jäsen on tehtävän tehnyt. Samaan paikkaan saadaan koottua kaikki mitä projektissa tarvitaan, oli kysessä sitten tekstiä, kuvaa videota tai linkkejä. Sovelluksella on helppo hahmotella esimerkiksi mainoskampanjan tai tiedotteen visuaalista ilmettä, niin että jokainen tiimin jäsen näkee työn kehittymisen.

Kuvakaappaus Milanote-sovelluksen ideointisessiosta.
Milanote on erinomainen työkalu brainstorm-sessioihin sekä ideointiin.

Kuvia voi lisätä myös omasta puhelimesta ja projektiin voi liittää muistilappuja ja kommentteja. Laajoissa projekteissa etenkin tämä etenkin tehostaa työskentelyä. Työskentely on mahdollista puhelimeen asennetun sovelluksen kautta, joka synkronoituu sovellukseen, kun työntekijä on jälleen tietokoneen ääressä. Projektista on helppo taittaa visuaalinen kokonaisuus, jota jolloin projektin kokonaisuus on helpommin hahmoteltavissa. Projektin osa-alueilla työskentely voi tapahtua yksityisesti tai yhteistyössä muiden kanssa riippuen tehtävän tyypistä.

Milanote tarjoaa Androis- ja iOs-sovellukset.
Milanotesta on saatavilla Android- ja iOs -sovellukset sekä desktop-versio.

Omat projektin tuotokset on helppo jakaa työkalun kautta tiimin muille jäsenille ja saada heiltä palautetta ja kehitysehdotuksia luonnoksiin. Etenkin luovaa kirjoittamista vaativat projektit, kuten esimerkiksi useamman kirjailijan yhteinen teos tai käsikirjoitus, vaatii kaikilta osapuolilta oman panoksen ja tekstin tarkkaa hiomista. Isoissa koodausprojekteissa on useampi koodaaja, joka tuottaa oman osuuden ohjelmistosta ja lopuksi jokainen osa-alue voidaan koota helposti yhdeksi kokonaisuudeksi Milanoten avulla.

Milanote on saatavilla Android ja iOs- puhelimille sekä desktop-sovelluksena. Tämän lisäksi Milanote toimii selaimella.

Hinta

Milanotesta on ilmaisversio olemassa, joka soveltuu pieniin projekteihin ja parhaiten ehkä yksityiseen käyttöön. Maksullisia versioita voi kokeilla ilmaisella kokeilujaksolla, jonka jälkeen sovellus muuttuu maksulliseksi. Hintaa työkalulle tulee käyttäjämäärän mukaan ja edullisimmillaan se maksaa 9,99 $ kuukaudessa, kun laskutus tapahtuu vuosittain. Kuukausittaisella laskutuksella hinta on 12,50 $ kuukaudessa. Jo tällä saa aktivoitua laajemman käyttöoikeuden ja tämä sopiikin useimpien yritysten tarpeisiin. Isommille yrityksille räätälöidään omat tarjoukset.

Arvostelu

Milanote on yksinkertainen, mutta toimiva työkalu, jonka käyttömahdollisuuksien määrä on lähes rajaton. Yritykset ovat käyttäneet sitä mitä moninaisimmissa projekteissa ja projektin lopulllisten tuotosten kokoaminen yhteen on yksinkertaistunut ja tehostunut. Yritysten lisäksi se soveltuu erinomaisesti varsinkin luovan alan freelancereille ja yksinyrittäjille. Milanoten käyttöliittymä on monipuolinen, mutta silti yksinkertainen käyttää.

Milanote mahdollistaa työskentelyn mistä tahansa vaikka parhaiten se toimiikin tietokoneella. Sovelluksella voi työskennellä jo yksityisesti tai kaikki tiimin jäsenet yhtä aikaa. Yksityisesti työskenneltäessä saadaan täydellinen työrauha ja tuotos on helppo jakaa sen jälkeen muille.

Milanoten hinnoittelu on hyvin kohtuullinen ja käyttäjämäärään pohjautuva. Laskutuksen voi valita joko vuosittaisena tai kuukausittaisena, mutta vuosittaisella laskutuksella saa hinnasta myös alennusta. Maksuton versio soveltuu rajoitetun tilan takia lähinnä parhaiten pieniin ja yksitysihenkilöiden projekteihin, mutta maksullisella versiolla yritykset saavat jo ominaisuudet rajoittamattomasti käyttöönsä. Sovellus on varsin näppärä moneen erilaiseen tarpeeseen ja jos yrityksellä on vähänkään laajempia projekteja, niin Milanote mahdollistaa sen yksinkertaisen hallinnan.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja valkotaulu -työkaluja

Lue tekemämme arvostelu:

 • Mural on virtuaalinen työtila, joka mahdollistaa yhteistyön tekemisen etänä helpon visuaalisen käyttöliittymän avulla.
 • Conceptboard on virtuaalinen, whiteboard-tyylinen työkalu, jonka avulla yritykset ja tiimit voivat tehdä joustavasti ja tehokkaasti yhteistyötä etänä.
 • Milanote on työkalu, jota voi kutsua virtuaaliseksi työ- ja ideointitilaksi, joka taipuu moneen tarpeeseen.
 • Miro toimii virtuaalisena valkotauluna, joka helpottaa opiskelija- ja työryhmien työskentelyä luomalla visuaalisen alustan ideointiin ja materiaalien kokoamiseen.

Muita suosittuja vaihtoehtoja (arvostelu tulossa!)

 • Lucidspark virtuaalinen whiteboard-työkalu, joka mahdollistaa tehokkaan ideointi ja suunnittelytyön tekemisen etänä.
 • Creately on hyvä työkalu etänä tehtävään suunnittelutyöhön sekä brainstorim-sessioihin. Ilmaisversio on saatavilla.
 • inVision on ammattilaistason työkalu suunnittelun sekä prototyyppien tekemisen tueksi.
 • Microsoft Whiteboard on digitaalinen yhteistyöalusta tehokkaisiin kokouksiin ja osallistavaan oppimiseen.
 • Draw.io on ilmainen, selaimessa toimiva työkalu diagrammien tekemiseen.
 • Google Jamboard ilmainen Googlen tarjoama whiteboard-työkalu
 • Flinga on suomalainen helppokäyttöinen palvelu yhteisölliseen tiedonrakenteluun.

Aiheeseen liittyvä blogit

Kommunikointi tiimin kanssa etätyöaikana

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Vote count: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Pidit sisältöä hyödyllisenä

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Ikävä kuulla, ettei sisältö ollut hyödyllinen

Auta meitä kehittämään sisältöämme

Kerro missä voisimme olla parempia

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.