Työajanseuranta ilmaiseksi? Ilmaiset sovellukset testissä

Jaa artikkeli

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Ilmainen työajanseuranta – onko se mahdollista?

Työajanseuranta on yksi miltei jokaisen yrityksen arkirutiineista. Parhaimmillaan työajanseuranta auttaa optimoimaan hinnoittelua, työnkulkua sekä työhyvinvointia. Markkinoilla on tarjolla lukuisia työajanseurantaan suunniteltuja sovelluksia, joista osa on ilmaisia. Myös ilmainen sovellus voi tarjota monipuolisia ja hyödyllisiä ominaisuuksia.

Miksi työajanseuranta kannattaa?

Työaikalaki velvoittaa seuraamaan työaikaa, mutta on monia muitakin syitä, miksi työaikaa kannattaa seurata. Työajanseurantasovellusten avulla selviää kätevästi, paljonko mihinkin työtehtävään ja projektiin kuluu aikaa. Työajanseuranta helpottaa myös laskutuksessa.

Sovelluksen avulla voidaan myös analysoida, mihin työaikaa käytetään. Työaikaa voidaan eritellä vaikkapa projekteihin ja työvaiheisiin. Sovellus mahdollistaa niin oman, tiimin kuin koko firmankin työajan seuraamisen.

Koska työajan seuraaminen on ajoittain pakollista, kannattaa sitä varten harkita juuri kyseiseen tehtävään soveltuva sovellus.

Parhaat ilmaiset sovellukset työajanseurantaan

Olemme keränneet muutaman erityisen hyvän ja ilmaisen sovelluksen työajanseurantaan. Koko arvostelun pääset lukemaan klikkaamalla sovelluksen nimeä.

Paymo

Työajanseuranta ja laskutus onnistuvat Paymolla monipuolisesti. Sen hinnat ovat kilpailukykyiset, sillä tarjolla on ilmaisversio ja edulliset maksulliset kuukausipaketit. Paymosta hyötyy niin yksinyrittäjä kuin pk-yrityskin.

Paymolla onnistuu esimerkiksi laskutus.
Paymolla onnistuu esimerkiksi laskutus.

Paymo helpottaa työtehtävien jakamista, mikä on hyödyksi etenkin etätyöskentelyssä. Se toimii mobiili- ja pilvipalvelussa ilman lähikontakteja ja kankeita sähköpostiviestittelyjä. Laskutus onnistuu kätevästi yhdellä sovelluksella ilman siirtoa erillisen laskutuksen käsiteltäväksi.

Paymon tärkeimmät hyödyt:

 • Projektin osa-alueiden työtehtävien jako helppoa
 • Tehtäviä pääsee tekemään heti, kun ne on ladattu Paymoon
 • Reaaliaikainen työajanseuranta mahdollistaa nopean palkanmaksun työntekijälle

Hinta:

Paymon ilmaisversiota voi käyttää korkeintaan 10 käyttäjää. Ilmaisversio sopii hyvin pienyritykselle. Maksullisia versioita on 2, joista edullisempi (Small Office) maksaa 9,95 dollaria kuukaudessa ja kalliimpi (Business) 15,79 dollaria kuukaudessa (28.10.2021).

Toggl

Helppokäyttöinen Toggl Track tekee freelancerien, tiimien ja yritysten työajanseurannasta kevyttä. Mukaan pystyy liittämään useita käyttäjiä, joten etenkin tiimit hyötyvät sovelluksesta. Togglin avulla voidaan seurata työntekijöiden päivittäisiä toimintoja ja tehdä raportit työstä ja projekteista. Togglia voi käyttää verkkosovelluksena, työpöytäsovelluksena ja mobiilisovelluksena.

Tärkeimpiä ominaisuuksia Togglissa ovat työajanseuranta ja tuottavuustyökalu.

Togglin tärkeimmät hyödyt:

 • Hyvin yksinkertainen käyttää
 • Asiakkaiden laskuttaminen tehty helpoksi
 • Soveltuu hyvin myös tuottavuuden seurantaan

Hinta:

Toggl sisältää neljä erilaista suunnitelmaa, ja ilmaisversiota voivat käyttää korkeintaan viiden henkilön tiimit. Ilmaisversio on poikkeuksellisen kattava, joten sen kanssa pääsee pitkälle. Toisaalta maksullisten versioiden hinnat ovat nekin kohtuullisia. Niistä halvin, Starter, maksaa 9 $ käyttäjältä kuukaudessa.

Toggl Track tarjoaa selkeän työajanseurannan.
Toggl Track tarjoaa selkeän työajanseurannan.

Clockify

Ilmaisen Clockifyn monipuoliset ominaisuudet sopivat erinomaisesti etenkin uusille ja pienemmille yrityksille sekä freelancereille. Clockifyn avulla työntekijöiden työtuntien seuraaminen ja kirjaaminen käyvät sujuvasti. Nimensä mukaisesti se on ikään kuin moderni kellokortti.

Sovelluksen ominaisuuksista suurin osa on ilmaisia. Kellokortti-ominaisuuden ansiosta työntekijät voidaan kätevästi leimata sisään ja ulos työtehtävistä. Työajan kulku tallentuu tarkasti taukoja myöten, mikä tekee palkanlaskennasta täsmällistä. Sovellusta voidaan käyttää hyvin myös offline-tilassa.

Clockifyn tärkeimmät hyödyt:

 • Kellokorttilaskuri
 • Työaikakortti eli timesheet
 • Toimii myös offline-tilassa

Hinta:

Clockifyn perusversio on ilmainen. Lisäksi on maksulliset Standard-, Pro- ja Enterprise-tasot, joissa on enemmän ominaisuuksia.

Clockifya on helppo käyttää.
Clockifya on helppo käyttää.

Harvest

Suosittu Harvest-työajanseuranta vähentää työajanseurantaan liittyvää vaivannäköä ja lisää tuottavuutta. Harvestista hyötyvät niin freelancerit, erikokoiset yritykset kuin tiimitkin. Sen tarjoamat ominaisuudet ovat laajat. Ajankäyttöä pystyy tarkkailemaan asiakas-, tehtävä- ja projektikohtaisesti. Lisäksi on mahdollista kirjata tehtyjä työtunteja ja kuluja sekä vaikkapa lähettää laskuja asiakkaille. Harvestin pystyy myös yhdistämään useisiin työkaluihin.

Harvestin tärkeimmät hyödyt:

 • Helppokäyttöiset ajanhallintaominaisuudet
 • Hallinnoit tehokkaasti myös projektien kustannukset ja laskutuksen
 • Kerätyn tiedon voi muuttaa sähköpostitse lähetettäviksi laskuiksi

Hinta:

Harvestiin pääsee tutustumaan 30 päivän mittaisella ilmaisella kokeilujaksolla, minkä jälkeen käyttöä voi jatkaa joko ilmaisella tai maksullisella paketilla. Maksullisen Pro-version hinta on 12 $ kuukaudessa per käyttäjä (28.10.2021).

Hubstaff

Hubstaff on ennen kaikkea työajanseurantaan tehty sovellus. Työkalun työvuorosuunnitteluohjelmistolla voi seurata kätevästi omia työvuorojaan ja merkitä työtuntinsa. Myös palkanlaskenta ja laskutus on helppoa tehdä suoraan Hubstaffissa.

Hubstaff on helppo ja yksinkertainen työkalu varsinkin pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla ei ole isoja resursseja investoida työajanseurantaan.

Hubstaffista on tarjolla ilmainen versio sekä useita maksullisia versioita. Ilmaisversiota voi kuitenkin hallinnoida vain yksi käyttäjä, joten pienellä rahan sijoittamisella saa merkittävän hyödyn.

Hubstaffin tärkeimmät hyödyt:

 • Aikalaskuri, joka laskee työtehtävään käytettyä aikaa
 • Työseuranta
 • Datan kerääminen erilaisissa muodoissa

Hinta:

Perusversio (Desk Free) on maksuton. Lisäksi maksulliset versiot, joissa enemmän ominaisuuksia: Desk Starter (7 $/kk käyttäjältä), Desk Pro (10 $/kk käyttäjältä) ja Enterprise (sopimuksen mukaan) (tilanne 28.10.2021).

Tutustu muihin työajanseurannan sisältöihimme.

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 4.2 / 5. Arvioiden määrä: 17

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
Tekoäly (AI)

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.