Parhaat salasanaohjelmistot vuonna 2024

Jaa artikkeli

Kassakaapin numerolukko.

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä on salasanaohjelmisto?

Salasanaohjelmisto on työkalu, jolla käyttäjä voi hallinnoida salasanojaan. Salasanaohjelmisto sopii erityisesti niille, kenellä on käytössään monia ohjelmistoja, joissa on käytössä useita salasanoja.

Usein salasanaohjelmistossa käyttäjä luo yhden erityisen vahvan salasanan. Ohjelmisto toimii ikään kuin salasanojen kassakaappina, johon käyttäjä säilöö salasanansa, jotta niitä ei tarvitse muistaa ulkoa. Näin käyttäjällä säästyy resursseja, ja salasanojen muistamiseen käytetyn energian voi suunnata oleellisempiin asioihin.

Miten valita salasanaohjelmisto?

Salasanaohjelmistojen markkinoilla on tarjolla monia vaihtoehtoja. Useimmat ohjelmistot tarjoavat ilmaisen version, joka on hieman rajatumpi kuin maksulliset versiot. Salasanaohjelmistoa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa luotettavuuteen, siihen voiko ohjelmistoa käyttää useilla laitteilla ja päivitetäänkö ohjelmistoa tarpeeksi usein. Kokosimme tähän artikkeliin neljä parasta salasanaohjelmistoa vuodelle 2023.

Numerolukko näppäimistön päällä.
Useiden salasanojen muistaminen voi olla hankalaa. Salasanaohjelmisto on ratkaisu ongelmaan. Kuva: Unsplash.com.

LastPass

LastPass on yksi suosituimpia järjestelmiä salasanojen hallintaan. Ohjelmisto on saanut positiivista palautetta helppokäyttöisyydestään. LastPass sisältää hyvin vahvan salasanageneraattorin, ja sen automaatio luo käyttökokemuksesta entistä paremman.

Ohjelmisto on tehty helppokäyttöiseksi mm. yksinkertaistetun käyttöjärjestelmän avulla. Se on helppo ottaa haltuun, oli ruudun takana kymmenpäisen perheen vanhempi tai suuren yrityksen esihenkilö. LastPass tarjoaa selainlaajennuksia seuraaville selaimille:

  • Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Opera
  • Microsoft Edge
  • Linux

Monet eri laitteet on myös otettu huomioon järjestelmää suunniteltaessa ja LastPassin voi ladata Android-, Mac-, iOS- ja Windows-laitteelle sovelluksena.

LastPassin käyttö ei rajoitu pelkästään salasanoihin. Ohjelmiston pankkiin voi säilöä myös luottokortti- ja pankkitietoja, muistiinpanoja sekä yhteystietoja turvallisesti. Saatavilla on kolme eri pakettia yksityisille henkilöille, joista yksi on täysin ilmainen ja kallein vaihtoehto on 3,90 €/kk, joka laskutetaan vuosittain. Yrityksille lähtöhinta on 3,90 €/kk per käyttäjä ja myös tämä laskutetaan vuosittain.

Tutustu LastPassiin ja lue tekemämme arvostelu.

1Password

Huippuluokan turvaominaisuuksia ja monipuolisia työkaluja tarjoava 1Password turvaa tärkeät tietosi niin kotimaassa kuin ulkomailla matkustaessa.

1Password on suosittu ohjelmisto kehityskohteistaan huolimatta. Aiempiin artikkelissa mainittuihin ohjelmistoihin verrattuna 1Password on hieman kömpelömpi integroituvuutensa puolesta. Tarjolla olevissa selainlaajennuksissa ei ole mahdollista muokata tai lisätä salasanoja, vaan tämä pitää hoitaa web-version puolella. Yritykselle tämä ominaisuus voi hankaloittaa ketterää tekemistä, mutta yksityishenkilölle tämä ei välttämättä ole niin iso miinus.

1Password paikkaa selainlaajennuksessa tapahtuvan kömpelyyden muilla ominaisuuksillaan. Yksi merkittävimmistä on ehdottomasti sovelluksen tarjoama matkustustila, jolla käyttäjä voi piilottaa haluamansa salasanaholvit matkansa ajaksi lisäturvan luomiseksi.

Ohjelmisto tarjoaa sekä yrityksille, että yksityishenkilöille 14 päivän ilmaisen kokeilujakson. Yrityksille on tarjolla kolme pakettia ja hinnat lähtevät liikkeelle 7,99 dollarista kuussa. Yksityisille käyttäjille tarjotaan kaksi pakettia ja lähtöhinta on 2,99 dollaria kuukaudessa.

Tutustu 1Password-sovellukseen ja lue tekemämme arvostelu.

Dashlane

Dashlane tarjoaa käyttäjälleen alustan, joka on kaikin tavoin turvallinen. Järjestelmä sallii vain käyttäjän pääsyn tallennettuihin tietoihin, eli toisin sanoen edes Dashlanen IT-tiimi ei voi päästä käsiksi salasanoihin tai muihin tietoihin. Ohjelmiston suojaa ei myöskään ole koskaan murrettu, ja näin järjestelmä on ansainnut tittelin ”yksi markkinoiden luotettavimmista palveluntarjoajista”.

Salasanojen hallitsemisen ja generoimisen lisäksi tarjolla on mm. VPN-yhteys sekä pimeän verkon, eli dark webin seuranta. Dashlane on hintaluokaltaan hieman korkeampi kuin useimmat kilpailevat ohjelmistot. Tarjolla on ilmaisversio yksityisille käyttäjälle. Yritykset voivat kokeilla Dashlanea ilmaiseksi 30 päivän ajan. Ohjelmisto tukee suurimpia työpöytä- ja mobiilialustoja, kuten Windows, Apple-järjestelmä, IOS ja Android. Lisäksi se tukee tärkeimpiä selaimia, kuten Firefoxia ja Chromea.

Tutustu Dashlaneen ja lue tekemämme arvostelu.

Keeper Security

Keeper Security on todella monipuolinen, mutta myös selkeä sovellus. Sen avulla saa parannettua tietoturvaa merkittävästi ja palvelun avulla voi suojata salasanat kyberhyökkäykseltä.

Reaaliaikainen salasanojen seuranta on Keeper Securityn tarjoama ominaisuus, jolla järjestelmä luo säännöllisesti uuden salasanan ja säilyttää sen. Salasanojen ylös kirjoittaminen on tietoturvariski, mutta myös vanhat ja useasti käytetyt salasanat altistavat käyttäjän tietoturvamurroille. Keeper Securityn avulla tällaisilta lipsahduksilta voidaan välttyä tehokkaasti.

Ohjelmiston monimuotoisuus näkyy myös sen integroitumiskykynä eri alustoille. Se sopii niin Applen kuin Windowsin laitteille, ja sovellus toimii kannettavalla yhtä mutkattomasti kuin pöytäkoneella. Tuki löytyy myös tunnetuimmille nettiselaimille, mutta ohjelmistoa voi käyttää myös Linux-selaimella. Keeper Security tarjoaa käyttäjilleen ilmaisen kokeiluversion ja paketteja löytyy niin yksityishenkilöille suunnattuna, kuin yrityksille.

Tutustu Keeper Securityyn ja lue tekemämme arvostelu.

Sinua voisi kiinnostaa

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
Tekoäly (AI)

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.