Sähköinen laskutus – kirjanpito-ohjelma tuo tehokkuutta

Jaa artikkeli

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Sähköisyys on nykyaikaa. Niinpä myös sähköinen laskutus on nykyaikainen tapa hoitaa yrityksen myynti- ja ostolaskutusta. Se tarjoaa monia etuja perinteiseen paperilaskutukseen verrattuna, kuten tehokkuutta, tarkkuutta ja säästöjä aikaa sekä resursseja. Niinpä nykyään onkin jo varsin yleistä, että paperilaskutuksesta veloitetaan lisäkustannus. Keskeinen työkalu sähköisen laskutuksen onnistuneeseen hallintaan on nykyaikainen kirjanpito-ohjelma. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten kirjanpito-ohjelma voi edistää sähköistä laskutusta ja helpottaa myynti- ja ostolaskutusta kokonaisuudessaan.

Sähköisen laskutuksen edut

Sähköinen laskutus tuo mukanaan merkittäviä etuja kaikille yrityksille. Sen avulla laskut voidaan luoda, lähettää ja vastaanottaa digitaalisesti, mikä nopeuttaa koko laskutusprosessia. Laskun vastaanottaja saa sen välittömästi sähköpostitse tai vaihtoehtoisesti kirjautumalla suoraan kirjanpito-ohjelmaan. Tämä poistaa ainakin postituksen viiveet tai jopa mahdolliset laskujen katoamiset. Laskujen arkistointi ja säilyttäminen sähköisessä muodossa on myös erittäin näppärää valtaviin paperipinoihin verrattuna.

Kirjanpito-ohjelma on tärkeä työkalu sähköisen laskutuksen hallinnassa. Se tarjoaa käyttäjälleen monipuoliset ominaisuudet, jotka tekevät laskutuksesta helpompaa ja tehokkaampaa. Kirjanpito-ohjelmalla voi luoda ja muokata laskupohjia yrityksen tarpeiden mukaan, ja huomioida niissä myös brändin edellyttämät asiat, kuten logot ja värit. Näin laskut ovat aina yhtenäisen näköisiä ja myös niiden numerointi on järjestelmällistä.

Kirjanpito-ohjelma helpottaa myös laskujen seurantaa ja maksujen hallintaa. Ohjelman avulla voi tarkastella laskujen tilaa, kuten niiden lähetyspäivää tai maksun suorittamista. Saapuneiden maksujen tiedot voidaan helposti kirjata järjestelmään, mikä pitää kirjanpidon aina ajan tasalla. Lisäksi kirjanpito-ohjelma voi lähettää automaattisesti muistutusviestejä erääntyneistä laskuista, mikä parantaa laskujen maksuajankohdan noudattamista ja tehostaa koko laskutusprosessia.

Tutustu aiheeseen tarkemmin lukemalla myös artikkelimme: Mitä on sähköinen taloushallinto?

Kirjanpito-ohjelma liiketoiminnan kehityksessä

Kirjanpito-ohjelma voi myös integroitua muihin liiketoiminnan järjestelmiin, kuten varasto- tai asiakastietojärjestelmiin. Tällainen integraatio tehostaa laskutusta selvästi, sillä tiedot voidaan siirtää suoraan järjestelmästä toiseen ilman manuaalista syöttöä. Jälleen kerran asian ytimessä on manuaalisen työn vähentäminen. Samalla pienennetään virheiden riskiä ja säästetään aikaa, kun tietoja ei tarvitse syöttää useaan kertaan eri järjestelmiin.

Koko liiketoiminnan kannalta on suuri etu, että kirjanpito-ohjelma mahdollistaa myös kattavan raportoinnin laskutuksesta ja maksuliikenteestä. Ohjelma voi generoida erilaisia raportteja myyntilaskujen määristä, erääntyneistä laskuista tai maksuviiveiden tilanteesta. Näiden raporttien avulla yritys voi seurata laskutuksen tehokkuutta ja maksujen sujuvuutta, mikä auttaa tunnistamaan mahdollisia liiketoiminnan pullonkauloja ja kehittämään laskutusprosessia entisestään.

Yrityksen koko vaikuttaa oleellisesti oikean kirjanpito-ohjelman valintaan. Lue tästä aiheesta tarkemmin artikkelistamme Kirjanpito-ohjelma yritykselle.

Voit tutustua aiheeseen helposti Softian taloushallinta-sivun kautta sekä monien tekemiemme arvosteluiden avulla. Meidän kokemustemme tai tekemiemme arvosteluiden pohjalta voimme nostaa esille esimerksi Visma Fivaldia. Alta löydät linkkejä myös muiden ohjelmistojen arvosteluihin.

Sähköinen laskutus tarjoaa huomattavia etuja perinteiseen paperilaskutukseen verrattuna. Tehokkuus, tarkkuus ja merkittävät aikasäästöt ovat keskeisiä hyötyjä, joita yritys voi saavuttaa siirtymällä sähköiseen laskutukseen. Kirjanpito-ohjelma on tärkeä työkalu tämän prosessin tueksi. Sen avulla yritys voi hallita laskutusta kokonaisvaltaisesti, luoda ammattimaisia laskuja, seurata maksuliikennettä ja hyödyntää raportointia liiketoiminnan kehittämiseksi.

Tutustu lisää aiheeseen

Alta löydät linkit arvosteluihimme kirjanpito-ohjelmista

  • Finadeckilla yritys sekä konsernit voivat automatisoida taloutta
  • Visma Fivaldi on kustannustehokas ja monipuolinen taloushallinnon järjestelmä
  • Finago Procountor on yksi suosituimmista taloushallinnon järjestelmistä Suomessa
  • Netvisor on Suomen suosituimpia sähköisen taloushallinnon ohjelmistoja
  • Isolta Arkhimedes on kätevä työkalu yrityksen laskutuksen käyttöön
  • Zervant on helppo laskutusohjelma yritysten tarpeisiin

Viimeisimmät blogiarikkelit tästä aiheesta

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.