Millainen on hyvä kirjanpito-ohjelma?

Jaa artikkeli

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Jokainen yrittäjä tietää, että kirjanpito on yksi niistä lakisääteisistä velvollisuuksista, jotka ovat osa yrityksien arkea. Kirjanpito on varsin laaja kokonaisuus ja sen yksityiskohtiin vaikuttavat oleellisesti yrityksen koko ja toimiala. Hyvä kirjanpito-ohjelma on siis toiminnan keskiössä.

Käytännössä kirjanpito-ohjelma on täysin korvaamaton ja pakollinen työkalu jokaiselle yritykselle. Tehokas ja ammattimainen kirjanpito-ohjelma auttaa yrityksiä ylläpitämään tarkkaa kirjanpitoraportointia, analysoimaan taloudellista suorituskykyä ja täyttämään verovelvollisuudet.

Digitaalinen maailma kehittyy jatkuvasti ja sovelluksien määrä alkaa myös olla varsin suuri. Niinpä onkin syytä pohtia alkuun, mistä seikoista koostuu hyvä kirjanpito-ohjelma. Kokonaisuudessa on toki syytä ottaa huomioon, hankitaanko ohjelma suoraan omalle yritykselle, tilitoimistolle vai molempien yhteiseen käyttöön.

Lukujen tarkistamista paperilla ja tietokoneella
Kirjanpito-ohjelmisto tehostaa yrityksen toimintaa. Kuva: Unsplash.com.

Mitä ominaisuuksia hyvä kirjanpito-ohjelma pitää sisällään?

Seuraavassa listaamme muutamia tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka pitäisi löytyä hyvästä kirjanpito-ohjelmasta.

Pilvipohjainen ratkaisu

Hyvä kirjanpito-ohjelma on pilvipohjainen, mikä tarkoittaa, että tietosi tallennetaan ja käsitellään turvallisesti pilvipalvelimilla. Pilvipohjainen ohjelmisto tarjoaa monia etuja, kuten helpon käytettävyyden, joustavuuden, skaalautuvuuden sekä mahdollisuuden päästä tietoihin käsiksi mistä tahansa ja milloin tahansa.

Helppokäyttöisyys ja käyttöliittymä

Laadukas kirjanpito-ohjelma tarjoaa intuitiivisen ja helppokäyttöisen käyttöliittymän. Sen tulisi olla suunniteltu siten, että sekä aloittelijat että kokeneet käyttäjät voivat hyödyntää sitä tehokkaasti. Käyttäjäystävällisyys sujuvoittaa ohjelman käyttöönottoa ja päivittäistä käyttöä.

Täydellinen kirjanpidon toiminnallisuus

Kirjanpito-ohjelman tärkein ominaisuus on sen kyky käsitellä kaikkia kirjanpidon tarpeita. Sen tulisi sisältää perustoiminnot, kuten ostojen ja myyntien kirjaamisen, laskujen hallinnan, pankkiliikenteen seurannan ja tuloslaskelman sekä taseen laatimisen. Lisäksi hyvä ohjelma voi tarjota edistyneitä ominaisuuksia, kuten projektikirjanpidon, kustannusten seurannan ja budjetoinnin.

Raportointi ja analysointi

Kirjanpito-ohjelman tulisi pystyä tuottamaan selkeitä ja kattavia raportteja yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Se voi sisältää tuloslaskelman, taseen, kassavirtalaskelmia, myyntiraportteja, ostoraportteja ja muita tarvittavia analyyseja. Tämä auttaa yrityksen omistajia ja johtoa.

Miten valita oikea kirjanpito-ohjelma?

Kirjanpito-ohjelman valinta lähtee liikkeelle oikeastaan samalla tavalla kuin muiden hankintojen. Niinpä suosittelemme aina miettimään omaa liiketoimintaa ja tarpeita, koska harvoin löytyy yhtä ainoaa sovellusta, jota sopisi täydellisesti jokaiselle yritykselle.

Yrityksen koko vaikuttaa oleellisesti oikean kirjanpito-ohjelman valintaan. Lue tästä aiheesta tarkemmin artikkelistamme Kirjanpito-ohjelma yritykselle.

Voit tutustua aiheeseen helposti Softian taloushallinta-sivun kautta sekä monien tekemiemme arvosteluiden avulla. Meidän kokemustemme tai tekemiemme arvosteluiden pohjalta voimme suositella ainakin Finadeckia ja Visma Fivaldia. Molempiin pääset tutustumaan tarkemmin alla olevista arvosteluistamme:

Finadeck arvostelu

Visma Fivaldi arvostelu

Nämä molemmat kirjanpito-ohjelmat ovat saaneet kehuja modernista, mutta helppokäyttöisestä käyttöliittymästään sekä kuitenkin varsin laajoista ominaisuuksistaan. Ohjelmistojen hinnoittelu on järkevällä tasolla ja matalan kynnyksen sovelluksilla saadaan selkeästi ajansäästöä taloushallinnon rutiineissa ja myös sujuvampaa yhteistyötä tilitoimiston välillä.

Monen toivelistalla olisi erityisesti ilmainen kirjanpito-ohjelma, joita voi olla kuitenkin vaikea löytää. Jos kirjanpito-ohjelma on ilmainen, sen ominaisuudet ovat karsitumpia. Kannattaa silti muistaa, että valtaosassa saatavilla olevissa ohjelmistoissa on tarjolla ilmainen tutustumisjakso. Tämä onkin erittäin suositeltava tapa kokeilla uutta kirjanpito-ohjelmaa. Jokaisen käyttäjän mieltymykset voivat vaihdella suuresti ja on äärimmäisen tärkeää, että käytössä olevan minkä tahansa aihealueen sovellus tuntuu luontevalta käyttää. Niinpä ilmaisia 14 tai jopa 30 päivän kokeilujaksoja kannattaa todellakin hyödyntää.

Tutustu lisää aiheeseen

Alta löydät linkit kaikkiin kirjanpito-ohjelmien arvosteluihimme

  • Finadeckilla yritys sekä konsernit voivat automatisoida taloutta
  • Visma Fivaldi on kustannustehokas ja monipuolinen taloushallinnon järjestelmä
  • Finago Procountor on yksi suosituimmista taloushallinnon järjestelmistä Suomessa
  • Netvisor on Suomen suosituimpia sähköisen taloushallinnon ohjelmistoja
  • Isolta Arkhimedes on kätevä työkalu yrityksen laskutuksen käyttöön
  • Zervant on helppo laskutusohjelma yritysten tarpeisiin

Viimeisimmät blogiartikkelit tästä aiheesta

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.