Mitä on sähköinen taloushallinto?

Jaa artikkeli

Kolikkoja täynnä olevasta

Artikkelin sisältö

Softia.fi:n arvostelut ja artikkelit sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Kirjanpito on viime vuosien aikana kehittynyt nopeaa vauhtia kohti paperitonta kirjanpitoa. Sähköinen taloushallinto on tullut helpottamaan niin yrittäjän kuin kirjanpitäjän työtä. Useimmiten yritys saa käyttöönsä sen ohjelmiston, jonka edustajana yrityksen kirjanpitäjä toimii. Tämä mahdollistaa kirjanpitäjän joustavan ja nopean työskentelyn sekä yrittäjän avustamisen ohjelmiston kanssa.

Sähköisen taloushallinnon hyödyt

Sähköinen taloushallinto säästää aikaa sekä rahaa niin kirjanpitäjältä kuin yrittäjältäkin. Yrityksen sähköinen taloushallinto ohjelma mahdollistaa realiaikaisen materiaalien toimituksen suoraan kirjanpitäjälle. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa yritykselle tarkemman taloudellisen seurannan sekä yritystoiminnan suunnittelun.

Ihminen pitelee seteleitä käsissään.
Taloushallinnon sähköistämisellä on useita hyötyjä. Kuva: Unsplash.com

Verkkolaskut eli sähköinen laskutus

Sähköiset eli verkkolaskut saapuvat yrittäjälle realiaikaisesti, ei enää postin mukana kadonneita laskuja. Osa ohjelmista myös tilitöi laskut alustavasti, jolloin kirjanpitäjän tarvitsee vain tarkistaa tilitöinnit. Laskut voidaan hyväksyä suoraan järjestelmässä ja siirtää automaattisesti maksettaviksi eräpäivänä tai välittömästi. Ohjelmistot on luotu niin, että ne toimivat yhteen Suomalaisten pankkien kanssa. Ei siis enää jokaisen laskun yksittäistä syöttämistä ja hyväksymistä pankkiin. Verkkolaskuina lähetetyt myynnit myöskin kirjautuvat suoraan myynteihin sekä kuittaantuvat maksetuiksi kun maksu saapuu asiakkaalta yrityksen tilille.

Unohda hävinneet kuitit ja tositteet

Sähköisen laskutuksen myötä laskut kirjautuvat kirjanpitoon automaattisesti. Kuitit ja tositteet voit lisätä kirjanpitoon ottamalla kuvan niistä puhelimella ohjelmiston sovelluksessa. Sähköpostiin tulleet kuitit siirtyvät myöskin kätevästi liitetiedoistoina. Ei siis enää hukattuja kuitteja tai kansiollista papereita kuukausittain toimitettavana kirjanpitäjälle.

Sähköisen taloushallinnon muut edut

Edellä mainittujen lisäksi tilikauden päättyessä sähköinen taloushallinto ohjelmisto helpottaa tilinpäätöksen tekemistä kun kirjanpito on tehty kuukausittain sähköisenä. Useimmiten riittää tarkistus ja ohjelma muodostaa tilinpäätöksen automaattisesti. Pilvessä toimiva ohjelmisto säilyttää kirjanpidon säilytysajan puitteissa ja pidempäänkin. Ei siis enää tarvitse keksiä missä säilyttäisi edellisen vuoden kirjanpito materiaaleja.

Tietokoneen tummalla näytöllä dataa.
Markkinoilla on useita taloushallinnon ohjelmistoja. Kuva: Unsplash.com.

Sähköisen taloushallinnon kulut

Sähköisiä taloushallinnon ohjelmistoja on tarjolla kuukausi- sekä vuosimaksulla hankittaviksi. Vuodeksi ostettu sopimus tule yleensä joitakin euroja halvemmaksi kuin kuukausittain maksettava. Ohjelmistojen kuukausittainen kiinteä kulu on noin 20 – 60 euron välillä riippuen yrityksen koosta sekä tarpeesta. Kiinteän kulun päälle erillisiä kuluja voidaan maksaa erilaisista lisäosista ja integraatioista. Verkkolaskujen vastaanottaminen sekä lähettäminen maksaa ohjelmasta riippuen muutamia senttejä per kappale. Tarjolla on myös erilaisia lisämaksusta ostettavia aloitus koulutuksia yrittäjälle, jotta sähköisen taloushallinnon käyttöönotto kävisi mahdollisimman mutkattomasti.

Tutustu sähköisen taloushallinnon ohjelmistoihin

  • Finadeckilla yritys sekä konsernit voivat automatisoida taloutta
  • Visma Fivaldi on kustannustehokas ja monipuolinen taloushallinnon järjestelmä
  • Finago Procountor on yksi suosituimmista taloushallinnon järjestelmistä Suomessa
  • Netvisor on Suomen suosituimpia sähköisen taloushallinnon ohjelmistoja
  • Isolta Arkhimedes on kätevä työkalu yrityksen laskutuksen käyttöön
  • Zervant on helppo laskutusohjelma yritysten tarpeisiin

Lue lisää aiheesta

Tutustu muihin taloushallinnon sisältöihimme.

Tutustu artikkeleihin

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Työajanseuranta

Otta arvostelu

Mikä on Otta? Otta (ent. Visma Entry) on kaikille toimialoille ja kaikenkokoisille yrityksille suunnattu työajanseurantajärjestelmä. Ottalla kirjaat, tarkistat ja hyväksyt työtunnit sekä tulkitset työajan niin selaimessa, mobiilisovelluksessa kuin perinteisellä leimauslaitteellakin, reaaliaikaisesti. Miksi

Lue arvostelu
SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
Mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.