Fikuro arvostelu

Fikuro logo

Fikuro on Visma-tuoteperheeseen kuuluva toiminnanohjausjärjestelmä, joka on suunnattu erityisesti tuotannollisille ja kokoonpanoa tekeville PK-yrityksille. Selaimessa toimiva Fikuro on toiminnanohjausjärjestelmäksi ketterä ja kevyt muun muassa helpon käyttöönottoprosessin vuoksi.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : 249 €/kk
Kenelle : pk-yritykset, valmistava teollisuus, tuotannon ja kokoonpanon alat
/5
Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä on Fikuro?

Fikuro on selainpohjainen ohjelmisto, joka on suunnattu erityisesti valmistavan teollisuuden käyttöön. Se on ainoa suomalainen täysin pilvipalveluna toimiva ratkaisu, jossa ovat yhdistettynä ERP (toiminnanohjaus) ja MES (tuotannonseuranta). Ohjelmisto pitää sisällään monipuoliset ominaisuudet varastonhallintaan, ja sen saa helposti liitettyä taloushallinnon ohjelmistoon integraation kautta.

Fikurolla valmistavan teollisuuden yritys tehostaa tiedonkulkua tuotannon ja toimiston välillä. Ohjelmiston avulla on tiedossa, kuinka paljon mitäkin tuotetta tulee valmistaa ja paljonko niitä on myyty. Tuotannon kirjaukset päivittävät varaston arvon automaattisesti. Ohjelmisto on päätelaiteriippumaton, joten se pysyy tuotannon puolella helposti mukana tabletin tai puhelimen näytöllä. Ohjelmiston saa liitettyä tuotannon laitteistoon, jolloin ohjelmisto hälyttää mahdollisista häiriöistä automaattisesti.

Piirretty tabletin näyttö, jossa näkyy Fikuro-järjestelmän työjononäkymä.
Fikuro on toiminnanohjausjärjestelmä erityisesti valmistavan teollisuuden käyttöön. Kuva: Fikuro.

Miksi valita Fikuro toiminnanohjausjärjestelmäksi?

Toiminnanohjauksen tarkoitus on ehkäistä teollisuuden pullonkauloja, jotka voivat johtaa jatkuvaan inventoinnin tarpeeseen tai tavaran loppumiseen. Toiminnanohjausta helpottaa tehokas järjestelmä, mutta ERP-järjestelmät ovat usein raskaita ottaa käyttöön.

Fikuro tarjoaa pienille ja keskisuurille valmistavan teollisuuden yrityksille ratkaisun, jonka saa käyttöön nopeasti ja ketterästi. Ohjelmiston käyttöliittymä on selkeä ja se on rakennettu palvelemaan sekä toimiston että tuotannon henkilöstöä. Ohjelmisto tarjoaa siis selkeän ja helppokäyttöisen ratkaisun toiminnanohjauksen haasteisiin.

Kenelle Fikuro soveltuu?

Fikuro soveltuu toiminnanohjauksen järjestelmäksi valmistavalle teollisuudelle ja erityisesti tuotannon ja kokoonpanon yrityksille. Fikuron asiakkaat toimivat esimerkiksi muovi- ja terästeollisuuden, teollisuuden alihankinnan, valutuotteiden ja kuluttajatuotteiden aloilla.

Fikuro on keveytensä vuoksi hyvä vaihtoehto pk-yrityksille, joilla ei ole ennestään ollut käytössä toiminnanohjausjärjestelmää. Selainpohjaisuutensa vuoksi se sopii erityisen hyvin yrityksille, joille on tärkeää saada ERP-ohjelmisto käyttöön useassa eri laitteessa paikka- ja aikariippumattomasti.

Näkymiä Fikuron raportointiominaisuuksista.
Fikuro pitää sisällään monipuoliset raportointiominaisuudet. Kuva: Fikuro.

Fikuron ominaisuudet

Tuotannonohjaus Fikurossa

Fikurolla tuotannonohjaus tapahtuu rakennetuotteiden, työkorttien ja työjonojen avulla.  Työkortti eli tuotantotilaus on valmistamisen tai kokoonpanon suunnitelma, joka kertoo, mitä, kuinka paljon ja milloin tuotteita on tarkoitus valmistaa. Työkortille saadaan tiedot suoraan rakennetuotteelta, joka koostuu tietyn tuotteen tai sen osan valmistamiseen tarvittavista materiaaleista ja työvaiheista.

Työjono osoittaa, mitä työvaiheita milläkin työpisteellä tulee tehdä ja missä ajassa, jotta tilaus saadaan valmiiksi ajallaan. Fikuron tuotannonohjauksen toiminnallisuudet helpottavat etenkin tuotannon henkilöstön työskentelyä, sillä he voivat seurata työn kulkua helposti työpisteillä esimerkiksi tabletin näytöiltä.

Varastonhallinta Fikurossa

Fikurolla varastonhallinta on pitkälle automatisoitua. Ohjelmistolla voi hallita kerrallaan useita varastoja. Ohjelmisto helpottaa varaston inventointia ja päivittää varastotiedot reaaliaikaisesti, ilmoittaen kun tavara on loppumassa. Ohjelmiston varastonhallinnassa ainoastaan inventointi vaatii manuaalista työtä.

Integraatio taloushallinnon ohjelmistoihin

Fikuro ei itsessään sisällä taloushallintoa, mutta se pitää sisällään monipuoliset integraatiot ulkopuolisiin taloushallinnon ohjelmistoihin, kuten Fivaldiin, Netvisoriin, Fennoaan, Talenom Onlineen ja Procountoriin. Integraation kautta myyntilaskut siirtyvät taloushallinnon ohjelmistoon automaattisesti. Kun käytössä on Visma Fivaldi, siirto tapahtuu jo myyntitilaukselta. Ostolaskujen käsittely taas tapahtuu kokonaan taloushallinto-ohjelmiston puolella.

Tuntikirjaukset Fikurossa

Fikuro pitää sisällään projektikohtaiset tuntikirjaukset, jonka avulla on mahdollista seurata projektien kustannusrakennetta. Ominaisuuden avulla voidaan tarkastella, kauan aikaa kuluu esimerkiksi räätälöidympään työhön.

Raportointi Fikurossa

Fikuro pitää sisällään monipuoliset raportointiominaisuudet varastonseurantaan, varastoennusteisiin, työjonojen seurantaan, myynteihin, ostoihin ja projektinseurantaan.

Kokemuksia Fikurosta

Fikuro on saanut erityistä kiitosta helppokäyttöisyydestä ja kustannustehokkuudesta. Sen on koettu säästävän aikaa tuotannossa ja tehostavan asiakasyritysten arkea. Ohjelmiston sovellustuki on myös saanut hyvää palautetta. Integraation vuoksi Fikuro on helppo ottaa käyttöön myös sellaisissa yrityksissä, joissa on valmiiksi taloushallintojärjestelmä, mikä on myös saanut kiitosta.

Realplast – Fikuro referenssi

Paljon Fikuro maksaa?

Fikurolla on läpinäkyvä hinnoittelumalli, jossa on neljä eri ratkaisua. Mini-paketti kustantaa 249 €/kk ja pitää sisällään varastonhallinnan, ostotilaukset, myynnin ja integraation taloushallintoon. Lite-paketti kustantaa 349 €/kk ja pitää sisällään edellisten lisäksi tuotannon ja projektit. Basic-paketti kustantaa 449 €/kk ja pitää sisällään edellisten lisäksi projektien tuntikirjaukset, tuntien laskutukset ja projektien tehtävät. Premium-paketti kustantaa 999 €/kk ja pitää sisällään edellisten lisäksi MES-toiminnallisuuden ja raportoinnin.

Fikuro arvostelu

Fikuron vahvuuksia ovat pitkälle viety automatiikka ja läpinäkyvyys hinnoittelussa. Fikuro minimoi manuaalisen työn tarjoten kätevät varastoennusteet ja mahdollisuuden hallita useita varastoja kerralla. Reaaliaikaisen varastonäkymän avulla tilauksia voidaan optimoida tehokkaasti.

Fikuron kevyt käyttöliittymä tekee siitä matalan kynnyksen ohjelmiston, joka sopii erityisen hyvin kasvaville pk-yrityksille valmistavan teollisuuden alalla. Koska se on ominaisuuksiltaan kevyt, ei se välttämättä vastaa kaikkein isoimpien yritysten tai sellaisten yritysten tarpeita, jotka tarvitsevat erityisen räätälöidyn toiminnanohjausohjelmiston. Kohderyhmälleen se on kuitenkin erinomainen vaihtoehto, kun halutaan tehostaa toiminnanohjausta ja ehkäistä tuotannon pullonkauloja.

Lisää aiheesta

Miksi ottaa ERP käyttöön? Vinkit pk-yrityksille

Parhaat suomalaiset ERP-järjestelmät esittelyssä

Suosituimmat ERP-järjestelmät esittelyssä

Lue lisää toiminnanohjausjärjestelmistä.

Tutustu arvosteluihin

Tutustu uusimpiin artikkeleihin

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

Lucidchart logo
Yhteistyö

Lucidchart arvostelu

Mikä on Lucidchart? Lucidchart on kaaviotyökalu, jolla muunnat hetkessä monimutkaisen tiedon havainnollistavaksi infografiikaksi. Ohjelmisto auttaa tiimejä hahmottamaan prosessejaan, järjestelmiään ja muita tärkeitä ja olennaisia tietoja. Koska tämä ohjelmisto esittää monimutkaisia ​​tietoja yksinkertaisella

Lue arvostelu
SE Ranking logo
SEO

SE Ranking arvostelu

Mikä on SE Ranking? SE Ranking on SEO-työkalu, joka auttaa parantamaan hakukoneesi tuloksia ja verkkosivustosi sijoitusta avainsanaehdotusten, sivustotarkastusten ja käänteisten linkkien seurannan avulla. SE Ranking tarjoaa myös näppäriä lisäominaisuuksia, kuten markkinointisuunnitelman ja

Lue arvostelu
Piwik PRO logo
Web-analytiikka

Piwik PRO arvostelu 

Mikä on Piwik PRO? Piwik PRO on verkkosivu- ja applikaatioanalytiikan sovellus, jonka kilpailijoita ovat esimerkiksi Adobe Analytics, Matomo, Google Analytics 4 ja Google Analytics 360. Sovelluksen avulla yritys voi mitata, analysoida ja

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.