Habitica arvostelu

Habitica on ilmainen sovellus, jonka tarkoitus on auttaa käyttäjäänsä luomaan ja ylläpitämään hyviä tapoja. Habitica sijoittuu jonnekin pelin ja tehtävienhallintasovelluksen välimaastoon. Ulkonäöltään ja käyttöliittymältään se muistuttaa läheisesti pelejä, mutta siinä asetettavat tavoitteet voivat olla hyvin samanlaisia kuin tehtävien hallintaan liittyvissä sovelluksissa.

Artikkelin sisältö

Hinta alkaen : ilmainen
Kenelle : Role Playing Game (RPG) -tyyppisistä peleistä kiinnostuneille
4.3/5
Android, iOS, Selain

Lue lisää, katso kaikki ominaisuudet sekä tarkemmat hintatiedot:

Softia.fi:n arvostelut sisältävät affiliate-linkkejä. Tämä auttaa meitä pitämään sivusto laadukkaana. Affiliate-linkit eivät vaikuta arvosteluihin tai muuhun sisältöön.

Mikä Habitica on?

Habitica on ilmainen sovellus, jonka tarkoitus on auttaa käyttäjäänsä luomaan ja ylläpitämään hyviä tapoja. Habitica sijoittuu jonnekin pelin ja tehtävienhallintasovelluksen välimaastoon. Ulkonäöltään ja käyttöliittymältään se muistuttaa läheisesti pelejä, mutta siinä asetettavat tavoitteet voivat olla hyvin samanlaisia kuin tehtävien hallintaan liittyvissä sovelluksissa. Habiticassa asetetaan tavoitteita, joiden suorittamista seurataan avatar-hahmon kehittymisen kautta. Sovelluksen grafiikat muistuttavat jossain määrin Minecraftia, mikä miellyttänee ainakin pelin faneja.

Kenelle ja mihin ongelmaan sovellus tuo ratkaisun

Habitica on saanut kiitosta siitä, miten se parhaimmillaan on parantanut käyttäjiensä elämänhallintaa. Sovellus auttaa seuraamaan omia tavoitteita ja sitä, tekeekö säännöllisesti asioita, jotka vievät kohti tavoitteiden toteutumista. Parhaiten sovellus sopii niille, jotka innostuvat muutenkin role playing game (RPG) -tyyppisistä peleistä. Jos pelaaminen sen sijaan rajoittuu Tetriksen tyyppisiin pulmapeleihin tai muuten suuresti RPG-peleistä poikkeaviin pelityyppeihin, voi Habitica tuntua hölmöltä tai jopa lapselliselta.

Mainos:

Ominaisuudet

Sovelluksen tarkoitus on pelillistää käyttäjänsä oikean elämän tavoitteet ja sitä kautta motivoida parempaan elämään. Heti sen käyttöä aloittaessa täytyy valita, mitä elämänsä aluetta haluaa Habitican avulla työstää. Valittavissa olevia osa-alueita löytyy seitsemän, ja ne ovat työ, liikunta, terveys, koulu, tiimi, tehtävät ja luovuus. Sovellusta kokeillessa on hyvä ottaa huomioon, että kun on valinnut oman kehittämiskohteensa, sen vaihtaminen ei käy ainakaan kovin helposti.

Heti alussa luodaan avatar, joka päivien, kuukausien ja vuosien kuluessa muuttuu sen mukaan, miten on elänyt tavoitteidensa mukaan. Esimerkiksi terveellisten tapojen kehittämiseen keskittyvässä osiossa on oletuksena hammaslangan käyttö. Tarkoitus on, että joka päivä lankaamisen jälkeen käyttäjä käy napauttamassa sen sovellukseen tiedoksi. Tapoja voi kuitenkin asettaa täysin omien tarpeidensa mukaan. Ajoissa nukkumaan meneminen, ruutujen ääressä vietetyn ajan vähentäminen ja terveellinen syöminen lienevät suosittuja.

Habitica pelillistää käyttäjänsä oikean elämän tavoitteet.

Habiticassa suoritetaan tehtäviä, “questeja”. Niitä varten yleensä liitytään ryhmiin, joihin kuuluu muita pelaajia. Tehtäviä suorittamalla voi saada avatarilleen lemmikkejä ja erilaisia varusteita. Ryhmien motivoivimpana puolena pidetään sitä, että myös muut ryhmän jäsenet kärsivät, jos yksi jättää noudattamatta valitsemiaan hyviä tapoja. Kun sovellusta on käyttänyt jo jonkin aikaa, sen yhteisöllisyys innostaa ja koukuttaa monia. Tietenkin on vain käyttäjästä itsestään kiinni, onko sovellukselle rehellinen.

Hinta

Ilmaisten sovellusten joukossa harvinaisen Habiticasta tekee se, ettei siinä ole mainoksia. Käyttöä voi mitä ilmeisimmin jatkaa jopa vuosia ilman, että maksaa siitä mitään. Sovelluksen on kehittänyt pieni vapaaehtoisten joukko, johon kuuluu koodareita, kääntäjiä, kirjoittajia jne. Niinpä vahva peliyhteisö onkin ottanut eräänlaiseksi kunnia-asiaksi maksaa Habiticasta pieniä summia kuukausittain, jotta se voi jatkaa toimintaansa tulevaisuudessakin. Pelijalokiviä ostamalla tai kuukausittaisen tilauksen tekemällä voi tukea sovellusta, jos pitää siitä.

Arvostelu

Habitica on mielenkiintoinen yhdistelmä hyötysovellusta ja RPG-peliä, joka vetoaa varmasti moniin pelien ystäviin. Monet Habitican käyttäjät kiittävät sovellusta oman elämänhallintansa paranemisesta ja siitä, että esimerkiksi ajoissa nukkumaan meneminen ja terveellisesti syöminen käy helpommin, kun siitä saa saavutuksen peliin. Kuitenkin pelaamiseen vähemmän intohimoisesti suhtautuvalle sovellus voi näyttäytyä aavistuksen hölmönä. Lisäksi täytyy huomata, että peli ei tietenkään valvo käyttäjiään: saavutuksia voi merkitä, vaikka ne eivät pitäisi paikkaansa.

Yhtä hyvin tietokoneella ja mobiililaitteilla toimiva Habitica on täysin ilmainen, joten sen kokeileminen vie vain vähän aikaa, ei rahaa. Elämänhallinnan parantamiseen liittyvät ponnistukset ovat aina yksilön kannalta kannatettavia. Jos avatarin rakentaminen ja kehittäminen tuntuu lähtökohtaisesti mukavalta ja motivoivalta ajatukselta, Habitica voi hyvinkin olla kokeilemisen arvoinen tuttavuus. Jos kuitenkin etsii tehtävien hallintaan ja tuottavuuteen keskittynyttä sovellusta, kannattaa jatkaa etsintäänsä eikä kuluttaa aikaansa Habiticaan.

Tutustu lisää

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Tutustu kaikkiin arvosteluihimme ja löydä tarpeisiisi sopivin sovellus arvostelut -sivulta.

Suosittuja tehtävänhallintasovelluksia

Softia.fi:n sivuilta löydät seuraavien to do -sovellusten arvostelut:

Softia.fi on arvostellut myös seuraavat projektinhallintatyökalut, joita voidaan myös käyttää tehtävienhallinnassa:

Tutustu myös seuraaviin vaihtoehtoihin (arvostelu tulossa!)

Aiheeseen liittyvä blogit

Projektinhallintatyökalu – 8 suosittua vaihtoehtoa esittelyssä

Koitko tämän sisällön hyödylliseksi?

Klikkaa tähteä arvion antamiseksi!

Keskimääräinen arvio 0 / 5. Arvioiden määrä: 0

Ei arvioita. Ole ensimmäinen!

Kiitos arviostasi!

Jos nämä aiheet kiinnostavat, seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Kiitos arviostasi!

Auta meitä kehittämään sisältöämme.

Kerro mitä voisimme tehdä paremmin.

Vaihtoehtoiset sovellukset

Softia.fi

Softia.fi:n avulla pystyt etsimään ja vertailemaan erilaisia yrityssoftia. Lue käyttäjien kokemuksia, tutustu uusiin työkaluihin ja valitse tarpeisiisi sopivin softa.

VIIMEISIMMÄT ARVOSTELUT

SEO

Surfer AI arvostelu

Nettisivujen hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisällön muokkaamista siihen muotoon, että hakukoneet, kuten Google tai Microsoft Bing, reagoivat sisältöön herkemmin. Näin hakukoneita houkutteleva sisältö nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän klikkauksia.  Surfer AI on Surfer

Lue arvostelu
mainonta

Luna AI arvostelu

Nykypäivän nopeatempoisessa ja kilpailevassa liiketoimintaympäristössä on syytä pysyä liidien ja markkinointiprosessien kärjessä. Tässä kohtaa Luna AI tulee peliin. Luna AI on tehokas työkalu, joka tekoälyn avulla voi kehittää liiketoimintastrategiaansa eteenpäin. Se on

Lue arvostelu
tekoäly

Duda AI arvostelu

Nettisivut ovat suuremman ja pienemmän yrityksen käyntikortti. Ilman nettisivuja yritystä ei käytännössä “ole olemassa”, sillä digiaikaan kuuluu se, että tuotteita ja palveluja etsitään ensimmäisen internetin kautta. Ajatus siitä, että nettisivuja ei tarvita,

Lue arvostelu

Käyttäjien kokemuksia

Oletko käyttänyt sovellusta? Kerro oma kokemuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraa meitä somessa!

Pysy ajan tasalla yritysohjelmistojen viimeisimmistä trendeistä ja vinkeistä! Esittelemme somekanavissamme erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja sekä jaamme tietoa niiden tehokkaasta käyttämisestä.